el turco kolay gelsin toaso nun beklediği haberle ilgili bir gelişme varmı sen temel hikayeleri daha çok takip ediyorsun
Printable View
el turco kolay gelsin toaso nun beklediği haberle ilgili bir gelişme varmı sen temel hikayeleri daha çok takip ediyorsun
Matriks Haber
@MatriksHaber
·
20d
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
-Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı
-Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, dünyanın ve Türkiye'nin makro ekonomik görünümünün kapsamlı şekilde değerlendirildiği kaydedildi
-Ayrıca, bankacılık, sermaye piyasaları ve sigortacılık sektörüne ilişkin güncel gelişmelerin toplantıda istişare edildiği belirtilen açıklamada, "Komite, dengeli ve sürdürülebilir büyümenin en önemli unsurlarından olan makro finansal istikrarın korunması için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarına devam etmektedir." ifadesi kullanıldı - AA
bu toplantı perşembe ne karar vereceklerini , şahin bir metinmi güvercin mi bunlar konuşulmuştur.
kulağı delik diyecem badoşlar bu haberleri biliyor zaten:)
Geçen yazmıştık ,hayat döngüler içerisindeki aynı yaşanmışlıklardan ibarettir diye.
Hani diyorlar ya, cahillik mutluluktur.Bende diyorum ki unutmak mutluluktur..!!
Ama en güzelini Mehmet Akif Ersoy söylüyor.
Geçmişten adam hisse kaparmış...Ne masal şey!
Beşbin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
Tarih' i tekerrür diye tarif ediyorlar;
Hiç ibret alınsaydı,tekerrür mü ederdi?
(Deniz Zeyrek 'in 14 Nisan 2025 tarihli yazısını okuyanlar, şöyle biraz geçmiş zamanda yolculuk yaparak Barış Pehlivan'ın 6 Ocak 2022 tarihli yazısını da okusunlar)
Matriks Haber
@MatriksHaber
·
11d
Mahkeme, İmamoğlu ve Ongun'un tutukluluklarına itirazları reddetti - Habertürk
piyasada bir beklenti vardı bu haberle saldılar biraz.
tutuksuz yargılama üzerinden bir hikaye yaratılacaksa hemen olmaz bu işin zeminin hazırlanması gerek :)çünkü böyle bir kararın çıkması demek iktidarın içindede soğuk duş etkisi yapar
Şimdi VF banka ağırlıklı 25-30 milyar tl piyasa daha çok aşağı gelmesin diye mal almış taşıma maliyeti ağır , bu malı birilerine dağıtması gerek bunun olması için hikaye lazım , şuanda yabancı borsalar bizden ucuz ve hikayeleri var , bizimde hikayemiz vardı yalnız imamoğlu davasıyla o hikaye yara aldı ve geriye gitti , 2 senede 60 milyar dolar faiz verip biriktiriyorsun ana oyuncu kur hepsini bozuyorsun varmı şuanda hikaye yok hatta global biraz daha bozulursa faiz artırma hikayeside olabilir deniliyor gerek politika faizi gerek koridorda
global zaten karışık ve oynaklık yüksek benim düşüncem altı dolu bir hikaye olmadığı sürece iç siyasetteki belirsizlik kalkmadığı sürece pıst 100 aman aman hareketler beklemiyorum %47-49 mevduat faizi varken.
dolar bazlı en fazla göreceği dediğim seneryolar olmazsa 2025 de 2.95 üzeri şuanki konjöktörde zor gözüküyor.
Yaramaz çocuğun saatleri yaklaştıkça globalde oynaklık arttı.:)
https://i.hizliresim.com/6u4fdnp.png
12. ayda daha aşağılardan toplana bilinir görüşüm vardı nitekim devam ediyor aşağı hareket .
sol taraftaki 2017 gibi bir dip çalışması beklediği belirtmiştim.
haber olumlu gelirse V çıkışı olur diye düşünüyorum
Etkili Haber
@etkilihhaberr
·
1 sa
Deniz Zeyrek:
"Gürkan Akgün hapiste, bu 85 milyar dolarlık rantı götürenler serbest.
Adamın dosyasını okudum, tek bir suçlama yok. 'Sen şunu yaptın, bunu yaptın' bile denmiyor."
bu iddialar doğruysa bu insanlar neden içeri atıldı , bu türbülans neden yaratıldı , neden nas nas denilip üzeri yüksek faizler verilip biriktirilen rezervler bunlar içinmi harcandı.
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
·
18s
ABD Başkanı Trump’ın yıllık muayenesi sonrası doktorun yorumu:
•Başkan Trump, kalp, akciğer, sinir sistemi ve genel fiziksel işlevler açısından son derece sağlıklı bir durumdadır.
•Aktif yaşam tarzı, sağlığını önemli ölçüde desteklemeye devam etmektedir.
•Başkan Trump, günlerini çok sayıda toplantıya katılarak, kamuya açık etkinliklerde ve basın karşısında bulunarak, ayrıca golf turnuvalarında sık sık zaferler kazanarak geçirmektedir.
•Başkan Trump, hem bilişsel hem de fiziksel açıdan mükemmel bir sağlık durumuna sahiptir ve Başkomutanlık ve Devlet Başkanlığı görevlerini tam olarak yerine getirebilecek durumdadır.
:kahkah:adamın doktoru bile dünya ile maşakta
"Dört büyükler ilk 9 ayda 5,6 milyar lira zarar etti
Türk futbolunda "Dört büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketleri, 2024-25 sezonunun ilk 9 ayında 5,6 milyar lira zarar etti.
Kulüplerin, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği 9 aylık finansal durum ve geçmiş dönemdeki bağımsız denetçi raporlarına göre dört kulüp de kazandığından fazla harcadı.
Fenerbahçe ve Galatasaray, 1 Haziran 2024 ile 28 Şubat 2025 arasındaki ilk dokuz aylık dönemde kar elde ettiklerini açıklasalar da bağımsız denetçilerin bir önceki dönemin raporları uyarınca dört kulübün toplam zararı 5,6 milyar lirayı buldu.
Bu zararın dönemsel kur karşılığı ise 147,9 milyon avro.
- Tahsil edilemeyen ama gelir kalemine yazılan faiz girdisi
Dört büyük kulüp; Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ, Fenerbahçe Futbol AŞ, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ adıyla borsada işlem görüyor.
Bu şirketler, kulüplerin dernek (yeni kanunla spor kulübü hüviyetini aldı) ve/veya diğer şirketleriyle (GS Store, Fenerium, Kartal Yuvası, TS Club, FB TV, GS TV vs) bağlantılı konumda (grup) bulunuyor. Söz konusu dernek ve şirketler, finansal tablolarda "ilişkili taraf" şeklinde yer alıyor.
Kamuya açık söz konusu şirketler, sürekli bu ilişkili taraflardan alacaklı pozisyonunda yer alıyor ve bu alacaklara faiz de işletiliyor.
Örneğin A kulübünün borsada işlem gören X şirketi, ekonomik raporlarını sunarken ilişkili taraflardan ticari olmayan Y meblağında alacağının bulunduğunu ve bu alacağa karşılık Z tutarında faiz işletildiğini belirtiyor ve bu faiz şirketin gelir hanesine yazılıyor.
Şirketlerin mali tablolarını sezonun ilk yarısında ve sonunda inceleyen bağımsız denetçiler ise hazırladıkları raporlarda uzun yıllardır durumu açık ve sarih şekilde şöyle açıklıyor:
"Grubun, ilişkili taraflardan Y tutarında ticari olmayan alacağı olup söz konusu alacağın belirli bir vadesi bulunmamaktadır. Grup, söz konusu alacak için Z tutarında faiz geliri kaydetmiştir ancak söz konusu alacaklara ilişkin herhangi bir tahsilat gerçekleştirilememiştir. Vade ve şekildeki belirsizlikler sebebiyle anılan alacakların tahsilatına dair kanaat oluşturulamamıştır."
Diğer bir deyişle, şirketlerin gelir hanelerine yazdığı "ilişkili taraflardan faiz girdisi"nin tahsilatı yok ve bunun gerçekleşmesine dair olumlu kanaat de yok.
- En fazla zarar Trabzonspor'da
Denetçilerin geçmiş raporları uyarınca gelir kalemine yazılan faizler devre dışı bırakıldığında Trabzonspor, 1,97 milyar lirayla (52,07 milyon avro) en fazla zarar eden kulüp konumunda.
Bordo-mavilileri 1,44 milyar lira (37,93 milyon avro) zararla Beşiktaş takip ediyor.
Fenerbahçe'nin 1,12 milyar lira (29,72 milyon avro) zararla kapattığı dönemde, Galatasaray da 1,07 milyar liralık (28,19 milyon avro) zarara engel olamadı.
Dört kulüp şirketlerinin 1 Haziran 2024 ile 28 Şubat 2025 arasındaki dönemde gelir/gider tablosu şöyle:??????????????
https://resmim.net/cdn/2025/04/14/NtdUr6.jpg
Matriks Haber
@MatriksHaber
Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Hassett:
-AB ile tarife görüşmelerinde devasa ilerleme kaydediyoruz
-Beyaz Saray, Çin süreci hakkında endişeli
-Kesinlikle bir resesyon beklemiyorum - FOX Business
ÖS 3:32 · 14 Nis 2025
·
2.635
Görüntüleme
:drunk: bayılıyorum bunların gündem yaratmalarına DEVASA .
Kaç gündür Koç ve iştirakleri yayaya ya da eksi bunun anlamı ne ki. İmamoğlu davası ile bağlantı kurulma ihtimali var mı.
T24
@t24comtr
·
1 sa
Beşiktaş Meydanı'nda öğretmenleri için toplanan öğrencilere, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş da katıldı
her gün böyle olaylar gündeme geldikçe borsadan birşey beklemeyin .
testere bir bant aralığında dükkan kapanmasın diye kendileri çalar kendileri oynar bana göre.
Kemal Tahir 'in üçlemesi vardır, esir şehrin insanları,esir şehrin mahpusu ve yol ayrımı...
İşte tamda yol ayrımındayız, hem iktidar hem muhalefet için..
muhalefette en akıllı siyaseti yapan her zaman Dem partidir.Dem parti bir fikir hareketidir, iç ve dış konjuktürü en iyi okuyan partidir.Bu nedenle şu anda en akıllı siyaseti yürüten parti konumundadır ve yol ayrımında olduğunu biliyor ve ona uygun hareket ediyor.
Olayları tam kavrayamayan yada ne yapacağına karar veremeyen ise ana muhalefet partisi.Kafası karışık ve olayları doğru okuyamıyor ama önünde aslında hiç bir seçenek yok ,bu nedenle biraz zamana da oynuyor.Aslında perde arkasına o da hazır.Biz bu aşamada yanlızca perde önünü görüyoruz.perde gerisinde anlaşma tamamlandığında beklenen tahliye de gercekleşir.Anamuhalefetin bu tutumu kitlesinin büyük çoğunluğunun mevcut anayasa ile iktidar isteğinden kaynaklanıyor,bunun mümkün olmadığını ben burada defalarca yazdım.
İktidar bloğunun küçük ortağı ise o blokta akıllıca hareket ediyor.Mhp bir fikir hareketi olsa bile ondan daha fazla bir kadro hareketidir.( Hayatımın ilk 25 yılı MHP içinde geçti, dışarda ve forumda MHP yi ve kitlesini benim kadar tanıyan az insan çıkar) .O nedenle yol ayrımında olduğunu biliyor ve buna uygun akılcı politika yürütüyor.Dem ile birlikte bu süreci rasyonel bir akılla yürütüyor.
İktidar partisini de çok iyi tanıyorum.Ama fazla bir şey yazmayacağım bu konuda. Tıpkı anamuhalefet gibi kafası biraz karışık.Bunun nedeni ise 23 yıldır ülkeyi yönetmesi ve bundan sonrada yönetmek istemesi.Bu nedenle de gelinen süreci çok kabullenmek istemiyor.
Bu süreçte Mhp ve Dem arasında bir tartışma yok , çünkü her şartta onlar kazanan tarafta olacak.Dem yıllardır hayalini kurduğu anayasal düzenlemelere kavuşacak.Mhp ise bir iktidar değişikliği halinde devlet ve bürokraside ki kadrolarını tasfiyeden koruyacak.
Esas tartışma CHP ve Ak parti arasında,iktidar mevcut anayasa ile iktidarı kaybetmek istemiyor,CHP ise mevcut anayasa ile iktidara gelmek istiyor.Aslında tamda izlediğimiz bu ,ama biz süreci başka isimlerle izliyoruz...
Kısaca sürecin konforu yerinde olanları,Dem ve Mhp. Konforlu alanda olmayan aktörler ise Chp ve Ak parti...
Yasal ,anayasal düzenlemeler nasıl olacak, nasıl bir iktidar/ yönetim şeklinde anlaşılacak/uzlaşılacak önümüzde biraz zaman olsa da bu zaman çok uzun bir zaman da değil..
Dow graflarına bakıyorum %19 aşağı gelmiş ortada hiçbirşey yok %10 geri almış :)neden %90 geriye atıldı tarifeler .
tamamda senin bu işleri çıkarmandaki en büyük neden Çin , madem tarifelerde başa dönücektin neden bu işlere girdiniz zaten ABD borsaları şişmiş durumdayken düğmeye basıldı dışardaki benim ana hikayem 2026 kasım ABD ara seçimi Turp bu seçime borsaları güçlü girecekdir küreselciler ise zayıf girmesi için mücadele edecekdir.
Global piyasa tamamen Insıder piyasasına döndü adam çıkıyor 3-5 gün önce kıçımı öpüyorlar diyor sonra gidip kendisi kıç öpüyor operasyon başarısız olunca , yanında çalışan ekibide aynı ağızda hep bir algı hep çıtayı yüksek tutma isteği görüşmeler devasa devama ediyor gibi üst kelime cümlelerle geçiyor:)
Bulut abi Trump ya da demokrat farketmez bu politika ABD nin var olabilmesi için devam edecek ama sebebi Çin'in deniz gücü. Bu şekilde büyür ve teknolojiye ulaşırsa ABD ve USD ye elveda diyecekler. Çin ABD yi şuan 7000 bine katlamış hız olarak. Bu kadar fark yersen mecburen bunu yapacak
Adalet,güven bunlar olmadığı sürece o yapısal reformların önemi yok olsa 2 senedir program uyguluyorlardı yaparlardı .Perşembe ne demek istediğimi anlarsın şimdi kendi aralarında toplantı yapıyorlar merkez bankası toplantısından önce.
imamoğlu davasının bu kadar piyasada rüzgar yapacağını hesaplamadılar
Deniz Zeyrek, kendisi muhalif bir yazar olur, koç,ülker ve eczacıbaşına kayyum atanması bir soruşturmaya bakar demiş.
Gerçekten bazı muhalif yazarların da cehaletleri beni çok şaşırtıyor. Bu 3 şirket de global ortaklı şirketler ve ayrıca hükümetle araları bozuk falan değil.
Halka açık şirketler bunlar ve haklarında böyle ifadeler kullanılması da çok ciddi yanlışlık.
Sermaye şirketleri hükümetlerle, devlet organizasyonlarıyla ters düşmezler, en iyi ihtimalle nötr olurlar. doğan örneğinden bahsedenler olabilir ancak orada bir medya şirketi vardı ortada.
ABD nin ihtiyacın ne kadarını Çin'de Apple ve Tesla üretiyor onu bilmiyorum ama. %90 nı Çin'de üretiliyormuş. Bunlar bugünden yarına ABD de üreticilecek fabrika istihdam vs şansı yok. Adam kolay rahat para kazanırken niye gidip ağır işlerde çalışsın özellikle gemi madencilik vs
Güven ruh gibidir... Çıktığı yere bir daha geri dönmez!
reform vs hepsi hikaye buraya sıcak para gelecekse ekonomide,adalette, yönetimde hepsinde baktığı GÜVEN dir.
bayramda hala oğlum gelmişti... öğretmendir
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK diye birşey çıkarmışlar
yalan olmasın... maaşları en fazla 25.000 tl imiş galiba
(antiparantez...imamlar benden yüksek alıyordur, dünyayı kurtardıkları için )
devletin bilime verdiği önem...
daha önemlisi; ekonomi o kadar batmış ki; öğretmenini kadroya alıp, kadrolu öğretmen maaşı veremiyor...
nereden 3 kuruş, 5 kuruş keserimin peşine düşmüş, uçan kaçan ekonomi yönetimimiz
Bu ABD nin uçak gemisi batırılamaz diyen kimdi yaw, adamlar kevğire çevirmişler gemiyi,
Utançlarından branda ile saklamışlar,
Birde sözüm ona kaç tane de koruması füzesi var, bunlarda yürek olsa branda yla kapamazlar,birini batırsalar bunlar arkalarına bile bakmazlar
zaten sanırım yazmıştım
(şimdi aklıma geldi )
hala oğlu... 20.000'den az demişti..
ben öyle birşeyin imkanı olamaz diye düşünüp 25.000 yazdım
demekki varmış
prim olayınıda biliyorum
diğer halamın gelini, İŞKUR üzerinden okulda çalışıyor
sordum ''sigortanız yatıyormu '' diye... HAYIR deyince
aklım beynim durdu
devlet da devlet... devlet sigortasız insan çalıştırır mı ?
Borsa çok tehlikeli artık. İmamoğlu yetmedi Bursa'ya soruşturma açmışlar.
işte ben birşey yazarsam boşa yazmam, yalan yazmam
geçen sene burada devletin borcunu... ekonominin durumunu yazdığımda
çoğusu İKTİDAR YANLISI yazılar ile, söylediklerimin altını boşaltmaya çalışıyordu
yok borç o kadar değil şu kadar diye
buyrun... işçisinin sigorta primini yatıramayan ekonomi
Türkiye Cumhuriyetinin borcunun 700 milyar dolar olması ile 300 milyar dolar olması arasında zerre kadar fark yoktur
onuda ödeyemez, ötekinide...
petrolünmü var, altının mı ? sanayin mi ? teknolojin mi ?.. hiçbiri
300'üde ödeyemezsin, 700'ü de...
zaten ben 700 veya 1,5 trilyon doları net rakam olarak değil... algıları oraya çekip, olayın vehametini anlatabilmek için şişirerek yazmıştım
Sayın Devlet Bahçeli'nin bugünkü son beyanları benim bugün yazdığım yazının sağlamasını bir kez daha yapıyor.Sn.Bahçeli uzun süredir,iktidar partisine nazik uyarılar yaparak yol gösteriyor.Anamuhalefete ise süreçle ilgili ağır eleştiriler yaparak bir an önce durması gereken/ gelmesi gereken yere gelmesini tavsiye ediyor.İktidara İmamoğlu ile ilgili süreci hızlandır derken,anamuhalefete hayal kurma masaya otur diyor . Çünkü iktidarın İmamoğlu hamlesi rasyonal değil ve süreci sekteye uğratacak bir adım.Anamuhalefet ise kendisi olmadan bu sürecin imkansız olduğunu ( bu benimde görüşüm zaten) biliyor ve işi zorlaştırıyor.Sn.Bahçeli de aslında benim söylediğim şeyi söylüyor taraflara oturun anlaşın,elinizi çabuk tutun.
Bana göre ülkenin normalleşmesi ve içinde bulunduğu durumdan çıkması CHP ve Ak parti anlaşmasından/ uzlaşmasından/ koalisyonundan geçiyor,bunun başka yolu da yok.Şayet bu 2015 yılında başarılsaydı,o günden bugüne çoğu şeyi yaşamazdık.
CHP ülkemizin temel taşlarından biridir.Sağduyu ile hareket etmelidir ve elini taşın altına koymalıdır.Chp ' nın olmadığı bir masadan demokratikleşme/ özgürleşme/ yargısal bir reform çıkmaz.
Sn.Bahçeli' nın son beyanları, bugün iktidar kanadı tarafından Nevruz 'un milli bayram olması için TBMM ' ye kanun teklifinin sunulması sürecin hızlı ilerleyeceğinin sinyalleri.
Dayı bu proje. Benim zamanım da üniversite imtihanına 1 milyon kişi giriyor 50 bini iyi okula gidiyordu öğretmenlik dahil. Bugün 7,5 milyon öğrenci var şuan okuyan üniversite de. Bir rahmetli arkadaşının oğlu ilahiyat okuyor son sınıfta şuan zekası ilkokul seviyesinde bu üniversite okuyor. Eskiden hukuk fakültesi tıp mühendis dedin mi üst seviye de okuyan para kazanan adam derdik. Bugün hukuk fakültesi mezunu avukat asgari ücret alıyor markette daha az çalışır daha fazla para alır.
mert abi nerelerde, görmedim bugün hiç ?
mert abi, bozkurt dayu, çıtak, katırcı bedri ve ALPER... vadeli masasında kumar oynuyor :drunk:
https://www.facebook.com/reel/643880485129131
cuk oturmuş... :yahoo:
kağıt çalanın kim olduğunu biliyonuz :kahkah: