Şu anda dolar tutmanın aylık maliyeti 4 kuruş...
Geçen ay atıyorum 3,85 ten aldıysanız 3,89 bir aylık maliyetinizi ancak karşılar.
Ama zaten amaç serveti korumaksa böyle hesapların gereği yok.
Printable View
Şu anda dolar tutmanın aylık maliyeti 4 kuruş...
Geçen ay atıyorum 3,85 ten aldıysanız 3,89 bir aylık maliyetinizi ancak karşılar.
Ama zaten amaç serveti korumaksa böyle hesapların gereği yok.
Banka sahiplerini hedef gösteriyor.
Malı götürüyorlar demekte.
Yarın bir kriz olsa ayakta kalması gereken temel kurumlar bankalar.
Demiyor ki bu karlarla sermaye yeterlilik rasyoları yükseliyor, iyi oluyor.
Bu ülkede banka sahibi olmak kolay iş değil.
Böyle bir zihniyetin yönettiği ülkeye kimse gelmek istemeyeceğinden, elindeki banka başa bela.
Satsan satılmaz.
Kapatsan olmaz.
Dolarda yada serveti koruyacak beton dışında ne varsa onda beklemek 4 krş aylık maliyet hesabı yapmakla olmaz. Hesap ya hep ya hiç üzerine kurulmalıdır .
Kuru temizlemecideyim.
TV açık.
Bangır bangır veriyorlar konuşmasını...
Bu ülkede tansiyon hastası neden çok anlıyorsun.
İşi bilenler bir sorun karşısında bağırmaz , ona buna suç yüklemez, sorunu çözmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Ancak ne yaptığının farkında olmayanlar, çaresiz ve zavallılar bağırarak korkutarak bir şeyleri başaracağını sanırlar.
Sermaye önemli, likidite çok daha önemli..özellikle havalar kapattığında..:cool:
Oooo memleket kalkınıyor..çeşit çeşit kolaylıklar..ne güzel..ne güzel..:)Alıntı:
Finans Banka ve finans şirketlerinin 10 bin gayrimenkulü satışta
Ödenemeyen kredilerin teminatı olarak bankalara geçen ve satışa çıkarılan gayrimenkul sayısı 8 bin 412. Henüz satışa konulmamış olanlar ve rakam açıklamayan diğer birkaç bankanın elinde bulunanlarla birlikte bu rakamın 10 bini geçtiği tahmin ediliyor.
...............................
Bankaların elinde kalan gayrimenkuller sektöre yönelik düzenlemeleri de beraberinde getirdi. Bu yılın temmuz ayında Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik ile yapılan düzenlemeyle bankaların ellerindeki gayrimenkulleri 3 yıl içinde satma zorunluluğu kaldırıldı. Eski sistemde bankalar bu süre içinde bu gayrimenkulleri satamadıklarında bunu özsermayeden düşürmek durumunda kalıyorlardı.
Bu baskı kalkınca bankalar ellerindeki gayrimenkulleri satmakta acele etmiyor, piyasa koşullarını gözetebiliyorlar. Mülkiyetlerine geçen gayrimenkulleri çeşitli emlak pazarlama ve ilan siteleri üzerinden satışa sunuyorlar.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-391095
siradisi bi davranis sergiledim bugun, normalde kesinlikle yapmam ama ne bileyim ben de anlamadim , ic gudusel yani ve 10 gunonce attigim grafigin aklima gelmesi..:)
uzun zamandir yuzde 20/25 dolarda yuzde 15 civari borsada geri kalani da nakitte tutuyordum..
borsada her kriz bi firsat cikariyor (bugun asel 29.40/50 alip 30.80 den satis gibi; sonradan dahada gitti ama)
bugun sadece ve sadece yuzde 5 nakit yuzde 15 yine hisse (asagi dusecekler biraz daha destek icin) geri kalanini yani portfoyu tamamen dolara gomdum..3;87
nasipte ne var gorecegiz bakalim..ytd