Sayfa 353/1001 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403453853 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,817 - 2,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ders Notları:

"Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyon, yok hıyarmış yok salataymış bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Ana sebep faizdir, faiz. Bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten. Hala bunu anlamak istemeyenler, batıdaki kafalarla çözmeye çalışanlar tabii ki bizi anlamazlar."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ders Notları devam:

"Batıdaki kafaların da bir kısmı zaten uygulamaları ile bizi destekliyor. ABD'deki faiz oranları ortada. Japonya ortada. Avrupa ortada. Enflasyonların da orada ne olduğunu zaten görüyoruz. Bizdekilere bunu hala anlatamadık. Faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Çok severim. Hani Laz bilim adamı olmaya merak salmış.

Almış bir pire...

Uç demiş pireye doğru.

Pire sıçramış...

Ayaklarını koparmış pirenin.

Uç...Hareket yok.

Uç...Hareket yok...

Deftere deney sonucu yazmış insanlık için...

"Pirelerun bacaklaru kopunca kulakları duymuyo daaa"...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aynen, demek istediğimde bu zaten..doktora savunmasına girecekmiş diye söylemişti Sn.rxpu..

Sn. Umutabi betondan gelen para var, düştüğünde dolar alacağım demiştiniz, alabildiniz mi?

Benim 2-3 önce TL deki vade dolmuştu ama almaya cesaret edemedim..tekrar bağladım..selamlar
    Alamadım valla Dolar için o kadar shortsuz kalan var onlara güvendim, 10 milyar Dolarını satan vatandaşlara güvendim Doları düşürürler diye ama olmadı . Maalesef beton parası Tl olarak bekliyor işin gerçeği bu.
    Eldekiler le yetiniyoruz ama 27 Kasıma kadar direneceğim o tarihte tepe yapar ondan sonra belki biraz geriler diye umuyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ders Notları devam...:

Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü. Onlar götürüyor parayı. Bu kadar yüksek ile kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede yürümez. Hala bunu anlatamıyoruz.

Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir muhafazakarlık içindedir. Bu iş böyle yürümez, bunu çözeceğiz. Başbakan ile de konuştuk. 15 senedir bunda inat edilmiştir. Faizi düşürdük, enflasyon tek haneliye geldi.

"MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU HALE GELİYOR"

Merkez Bankası diyor ki 'yılsonu itibariyle şu olacak'... E ne oldu, kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz.

Merkez Bankalarının bağımsızlığı var müdahale etmeyiniz. E tamam. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor.

Faiz indirecek metazori...

Yoksa dövecek MB koridorunda o başkanı.

Bakanlara yaptığı gibi...

Dolarlarınıza sahip çıkın.

Buralardan da icabında maliyetlenin.

Derim....

Estas " Asgari Ücretliyi Ücretliyi Yine Yaşadınız " Haberidir

Asgari ücret 1 Ocak'ta zamlanacak. Doğrudan 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücrete zam için görüşmeler, Aralık ayının ilk haftasında Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil edecek. Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK'in ev sahipliğinde de toplantılar yapacak Komisyon, Aralık ayı bitmeden 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücret masasında işçileri temsil eden Türk-İş, yıl sonu enflasyon oranı ile bir işçinin net yaşam maliyetini gündeme getirecek. Şu anda brüt asgari ücret 1.777,5, net ise 1.404,6 TL olarak uygulanıyor.Şu anda brüt asgari ücret 1.777,5, net ise 1.404,6 TL olarak uygulanıyor.

https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...ari-ucrete-zam

Ne kadar şanslı milletiz..
    yine zam yapacaklar
    amma ocakta 75 artı temmuzda 75 olur derim ...
    Allah bereket versin
    Aman fazla para vermesinler sonra ne yapacağımızı şaşırırız...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    75 lira deyip geçmeyelim.

BİM den neredeyse 3 kilo ucuz et parası...

Bulabilirseniz tabi.

Ulan millet iyi dayanıyor bu heriflere, iyiki herkes benim gibi işi köküden halletmeye kalkmıyor, o zaman görürdüm bankalar hangi parayı ucuzuna YANDAŞLARA kredi olarak verecekti...

Sayfa 353/1001 İlkİlk ... 253303343351352353354355363403453853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •