Firmaların döviz borcu bu şekilde durduğu sürece her kademeden alım geliyor. Düşmeme ihtimali bu yüzden daha fazla.
Printable View
Firmaların döviz borcu bu şekilde durduğu sürece her kademeden alım geliyor. Düşmeme ihtimali bu yüzden daha fazla.
bakın elinizdeki üç kuruşla üç kuruş kazanmak için dolar fırlasın diye dua edenler kendi bindikleri dalı keserler
dolar sana bugün üç kuruş verir yarın oğlunun kıızının çalıştığı firma topu diker evladın ekmeğinden olur
yüksek döviz yüksek faiz bitirdi memleketi 50 senedir, milli bilinç gerek ilerisinide gençlerin istikbalinide düşünmek gerek.
sanayi biterse bankalar biter işçi biter memur biter tüccar biter hayat durur, sonra o dolarlarınızı bozduracak yerde bulamazsınız kaynatıp yeseniz tadı da bişeye benzemez.
biraz empati biraz vicdan biraz sağduyu gerek, türkiye hepimizin içinde olduğu bir gemi, bu gemi yüzmeli, başka türkiye yok
bilmemki daha ne demeli ?
burada ona buna laf çakacağına biraz gerçekleri görmelisin. 15 senedir dış finansmanı sanayi,tarım,hayvancılık,eğitim,teknoloji yerine betona gömen aha bu yönetimdir. bu ekonomik düzenin sonsuza kadar gitmeyeceğide taa o zamandan belliydi. bende 11 senedir bu forumdayım ve o zamandan beri bu konuda uyardım. şimdi hesap zamanı yaklaştıkça tutuştunuzda sanayi aklına gelmiş. Bana 2003 ten beri tüpraş RUP hariç büyük sanayi yatırımı göster,GÖSTEREMEZSİN çünkü yok. varsa yoksa döviz getirisi olmayan BETON.
3.90 a giden doları faiz ile durdurduk.
8 lerden 11. 7 lere giden .
piyasa burada
mb ındırsın 8 e .
tl ye faizi görelim.
dolar ne oluyor.
turist yok.
2015 de 35 milyon idi
2016 25 mılyona düştü
bu sene 20 nın altında kalacak.
1 turıst 800 900 1000 dolar.
15 16 mılyar dolar gitti.
kısın gene doğal gaz alacagız rusya ve ıran dan dolar ile.
ne ile.
MB rezervi ne ? net i?
üstüne aldıgımız bu suriyeliler var
2 3 mılyon .
hadı 500 600 ını calısıyor. ucuz ıs gucu.
gerısı ??
yazın eylulde dolar 2.9 du 3.9 a kostu 3.6 da dınlenıyor.
kısa vade atıp tutmaktır benım ıcın.
ama orta uzun vade.
nereye gıdebılecegını artık forest gump zekasında olanlar bile görüyor. !
çalışmazsan ilerlemezsen insanlar le dost olmazsan.
yanlız aç ve mutsuz kalırsın.
bu ülkede bunu yaşıyor .
ha brezilya başka yasıyor
venezuella başka yasıyor.
hındıstan baska yasıyor.
rusya başka yasıyor.
biz başka yaşıyoruz.
sonuçta gardımızı alma zorundayız.
iş konusuna gelince.
iş falan yok artık.
sanayide makıne ve rootlar geliyor.
4 5 seneye söför bile yok.
5 7 seneye avukat hakim yok.
10 seneye mavi yaka yok. !
buna hazır olmayan.
yok. !
Hocam bu konuda kesinlikle haklısınız. Ama keşke bu sözünüzü 15 yıldır sanayiciye üvey evlat muamelesi yapıp da betoncuya her türlü kolaylığı sağlayan iktidara da ulaştırabilseniz....
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://i.hizliresim.com/brBqy8.png
Venezuella bolivar i.
Turist olarak giderseniz
1 dolar a 9 bolivar veriyorlar.
Bankada.
Ama karaborsada
1 dolar 6000 7000 bolivar.
Komsu komsunun kopegini yiyor.
Burasida sosyalist bir ulke .
Al populist yonetim
Otunla bokunla kavga etmek.
Sonuc.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülke dünyanın sayılı petrol üreticisi, araplarında 5 sene sonra çökeceğini öngörüyorum. şimdi 50 senede birikeni yiyorlar,50 seneyi 5 senede yiyecekler. sonrası bedevi hayatına geri dönülecek. Batı nükleer füzyonu ticari kullanıma koyduğunda petrol,doğalgaz,kömür bunların hiç bir anlamı kalmayacak. şimdi bu heriflerin niyeti sonsuz enerji kaynağını kullanarak element fabrikası kurmak. Teknoloji,eğitime önem vermeyen halklar yokolacaklar. dünya nüfusu 1 milyara indirilecek.