AKP s. eşeğin önüne ot koymaz, gerekse hiç bir siyasi koymaz.
Printable View
AKP s. eşeğin önüne ot koymaz, gerekse hiç bir siyasi koymaz.
Ya ben de bu 40 yaş emeklilik konusu açıldı mı deli oluyorum. Kardeş yok öyle birşey. 40 yaşında emeklilik 30 yıl önce Demirel döneminde kaldı. Bunun sürekli tekrar edilmesi ve azalan emekli aylıklarına bahane gösterilmesi de ayrı bir facia. En az emekliler akp ye oy veriyor o yüzden böyle demek kadar yanlış ve kötü niyetli.
Önceki çalışma bakanı bizzat kendisi emeklilik bekleyen EYT lilerin yaş ortalaması 49,9 dedi. Yani bu kanun çıkmasa idi de zaten 2 yıl içinde EYT lilerin % 80-90 ı emekli olacaktı. Bunu kendimden ve çevremden de biliyorum.
Bir kere 40 yaşına emekli olan adam yok, yok, yok yok...... mümkün değil. Bir adam hem 1999 dan önce sigortalı olacak hem 18 yaşında işe başlayacak hem de 1 gün bile eksiksiz full primi yatmış olacak, pratikte çok çok zor bir ihtimal. bu durumda bile minimum 43 yaşında olması gerekiyor. son kanunla 43-45 yaşına emekli olan sayısı %1-2 filan dır. Keşke son düzenlemede min 50 yaş şartı koysalardı da milletin 40 yaş emeklilik diyenlerin eline koz vermeselerdi, belli ki bu kozu bilerek verdiler.
Kafayı buna değil gelir adaletsizliğine yormak lazım. Daha bugün TÜİK in gelir dağılımı araştırması yayınlandı. ilk %20 lik dilimin toplam gelirden aldığı pay gittikçe yükseliyor. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Biz burada birbirimizi yiyoruz sen 2 sene erken emekli oldun diye.
Merkez Bankası :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ebeb25c2bc.png
40 yaş denirken 43 deniliyor bir tanıdığımın kız kardeşi 43 yaşında emekli oldu " tabii olsun herkes götürür ken iyi " gibisinden salak salak konuşuyor du. Dünyanın neresinde 43 yaş var yüzde1 bile olmasın yüzde sıfır olmalı.
En çok Emekliler AKP ye oy veriyor işte bu da karşılığı 43 yaş ve sonrasında Eylül 99 u tutturan yaşadı günle haftayla sistemin dışında kalanlar bir yana bu kişi ve ailesi bunun şimdiki yaşından prim ödediği günü bırak daha fazla süre para çekecek. Her şekilde yanlış gerekirse çalılma hayatı içinde 10 yıl asgari ücret düzeyli işsizlik sigortası olmalı ama sistem deforme olmamalı .
42 ila 45 srasında emekli olsn eyt li çok sayıda. Bizim apartman görevlisi diğer apartmanın görevlisi 44 de emekli oldular.