Sayfa 357/1002 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

AKP s. eşeğin önüne ot koymaz, gerekse hiç bir siyasi koymaz.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Emeklilik sisteminde TR de GSMH dan emeklilere ayrılan pay ortalama %6 iken Avrupada 35 ülkenin ortalaması %13.5 ...

TR de emekli kesime kaynak aktarılmak istenmediği gibi seçimi kaybedeceğini gören ağa 40 yaşındaki adamıda bu küçük pastaya ortak etti...

Asgari ücrete seçim yatırımı olarak yılda 2 kez yapılan zam ve memura verilen seyyanen 12 gayme emeklinin alım gücünü iyice düşürdü...

Köyde veya ilçede yaşayan için güzel olan rakam Büyük ve orta ölçekli şehirde yaşayıpta ek iş yapmayan veya yapamayan emekli için bir cehennem oldu...

Yukarısının son zam yaklaşımında görüldüğü üzere emekliye pastadan pay vermek istemiyorlar...Ellerinden gelse ayakda dikeceklerde şimdi seçim var a.q...Birşeyler sallayıp veya 3-5 gayme ek parayı seçimden önce verip seçimi almayı planladıkları aşikar .
    Sorun daha derinden gelmektedir..GSMH pastasından istenirse TRY KKM cilerden , yap-işlet milleti dikin projelerine kadar herkese pay verilebildiği halde sıra Emekli adamın peşin ödediği primin karşılığını almaya geldimi nedense verilen bu parayı Emekli kesimin hak etmediğini düşünen Politik bir anlayış var...

Emekliye bu Politik yaklaşımın değişmes için özellikle şehirlerde yaşayan Emeklilerin bu görüşe sahip insanlara iyi bir ders vermesi gerekiyor da IQ seviyesi devreye girince adamları kandırmak çok daha kolay oluyor ...

Neyse değişimin olacağına insan inanmak istiyor ..
    Ya ben de bu 40 yaş emeklilik konusu açıldı mı deli oluyorum. Kardeş yok öyle birşey. 40 yaşında emeklilik 30 yıl önce Demirel döneminde kaldı. Bunun sürekli tekrar edilmesi ve azalan emekli aylıklarına bahane gösterilmesi de ayrı bir facia. En az emekliler akp ye oy veriyor o yüzden böyle demek kadar yanlış ve kötü niyetli.

Önceki çalışma bakanı bizzat kendisi emeklilik bekleyen EYT lilerin yaş ortalaması 49,9 dedi. Yani bu kanun çıkmasa idi de zaten 2 yıl içinde EYT lilerin % 80-90 ı emekli olacaktı. Bunu kendimden ve çevremden de biliyorum.

Bir kere 40 yaşına emekli olan adam yok, yok, yok yok...... mümkün değil. Bir adam hem 1999 dan önce sigortalı olacak hem 18 yaşında işe başlayacak hem de 1 gün bile eksiksiz full primi yatmış olacak, pratikte çok çok zor bir ihtimal. bu durumda bile minimum 43 yaşında olması gerekiyor. son kanunla 43-45 yaşına emekli olan sayısı %1-2 filan dır. Keşke son düzenlemede min 50 yaş şartı koysalardı da milletin 40 yaş emeklilik diyenlerin eline koz vermeselerdi, belli ki bu kozu bilerek verdiler.

Kafayı buna değil gelir adaletsizliğine yormak lazım. Daha bugün TÜİK in gelir dağılımı araştırması yayınlandı. ilk %20 lik dilimin toplam gelirden aldığı pay gittikçe yükseliyor. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Biz burada birbirimizi yiyoruz sen 2 sene erken emekli oldun diye.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Merkez Bankası :

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

4.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ya ben de bu 40 yaş emeklilik konusu açıldı mı deli oluyorum. Kardeş yok öyle birşey. 40 yaşında emeklilik 30 yıl önce Demirel döneminde kaldı. Bunun sürekli tekrar edilmesi ve azalan emekli aylıklarına bahane gösterilmesi de ayrı bir facia. En az emekliler akp ye oy veriyor o yüzden böyle demek kadar yanlış ve kötü niyetli.
    40 yaş denirken 43 deniliyor bir tanıdığımın kız kardeşi 43 yaşında emekli oldu " tabii olsun herkes götürür ken iyi " gibisinden salak salak konuşuyor du. Dünyanın neresinde 43 yaş var yüzde1 bile olmasın yüzde sıfır olmalı.

En çok Emekliler AKP ye oy veriyor işte bu da karşılığı 43 yaş ve sonrasında Eylül 99 u tutturan yaşadı günle haftayla sistemin dışında kalanlar bir yana bu kişi ve ailesi bunun şimdiki yaşından prim ödediği günü bırak daha fazla süre para çekecek. Her şekilde yanlış gerekirse çalılma hayatı içinde 10 yıl asgari ücret düzeyli işsizlik sigortası olmalı ama sistem deforme olmamalı .

42 ila 45 srasında emekli olsn eyt li çok sayıda. Bizim apartman görevlisi diğer apartmanın görevlisi 44 de emekli oldular.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    42 ila 45 srasında emekli olsn eyt li çok sayıda. Bizim apartman görevlisi diğer apartmanın görevlisi 44 de emekli oldular.
    44 Yaş çok normal, 42 yaş pek mümkün değil veya çok çok azdır.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku

Önceki çalışma bakanı bizzat kendisi emeklilik bekleyen EYT lilerin yaş ortalaması 49,9 dedi. Yani bu kanun çıkmasa idi de zaten 2 yıl içinde EYT lilerin % 80-90 ı emekli olacaktı. Bunu kendimden ve çevremden de biliyorum.

Bir kere 40 yaşına emekli olan adam yok, yok, yok yok...... mümkün değil. Bir adam hem 1999 dan önce sigortalı olacak hem 18 yaşında işe başlayacak hem de 1 gün bile eksiksiz full primi yatmış olacak, pratikte çok çok zor bir ihtimal. bu durumda bile minimum 43 yaşında olması gerekiyor. son kanunla 43-45 yaşına emekli olan sayısı %1-2 filan dır. Keşke son düzenlemede min 50 yaş şartı koysalardı da milletin 40 yaş emeklilik diyenlerin eline koz vermeselerdi, belli ki bu kozu bilerek verdiler.

Kafayı buna değil gelir adaletsizliğine yormak lazım. Daha bugün TÜİK in gelir dağılımı araştırması yayınlandı. ilk %20 lik dilimin toplam gelirden aldığı pay gittikçe yükseliyor. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Biz burada birbirimizi yiyoruz sen 2 sene erken emekli oldun diye.
    akrabalarim arasinda bir suru 38 yasinda emekli olan var. Adam 20 sene prim odemis 40 sene emekli maasi almis hala aliyor

dolu var boyle

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    44 Yaş çok normal, 42 yaş pek mümkün değil veya çok çok azdır.
    Bayanlarda var
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 357/1002 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •