25.20 kademesinde 139 emir ile 27,054 adet alış bekliyor. Muhtemel ki hepsi küçük yatırımcı. (ort. emir başı 195 hisse).Eğer bugün 25.20 nin altına inerse haftaya düşüş devam anlarım ben....
Printable View
25.20 kademesinde 139 emir ile 27,054 adet alış bekliyor. Muhtemel ki hepsi küçük yatırımcı. (ort. emir başı 195 hisse).Eğer bugün 25.20 nin altına inerse haftaya düşüş devam anlarım ben....
Peki fiyatlara bakıyoruz ya, 2 fırın kapalı daha ucuza Rus malı geliyorken niye üretim yapsınlar deniyordu! O zaman piyasa zaten daha ucuzunu alıyor üretmiyorum oradan alsın diyebilir mi ki şirket bu da çok mantıklı gelmedi, talep varsa zaten fiyatı da belli satacağı…
Bir de kardemirde de 120 mi 200 milyon mu kar bekleniyor. Hadi bizden ters tiyo aldılar onun beklentisi de berbat!
Burası alternatiflerin çokça olduğu ve kolaylıkla geçiş yapma imkanı veren bir piyasa, klasik ticaret mantığıyla ele alınamaz, ticaretin temelli evvela bu esneklik üzerinden çalışıyor burada. Dolayısıyla hissede ki önemli bir kesim olaya bu yönüyle bakar ve alternatifleri değerlendirmek için muhakkak gereğini yaparlar. Olayı kendi penceremizden ele alırsak yanılırız. Bizim penceremiz farklı bir dünyaya bakıyor olabilir ancak piyasa böyle çalışmıyor. Dolayısıyla fiyatlamayı zayıf net karda muhakkak yaparlar, büyümesini tamamlamış bir şirkette kimse pd/dd öncelik vermez.
Bu bahçe de kargadan başka bir çok türde kuş var.
Şu anda pandemi benzeri bir düşüş olsa bundan en az Ereğli ve İsdemir etkilenir bence. Pandemi döneminde de böyle olmuştu.
Hisse fiyatı uzaya çıkmadığı için düşerken de çok düşmüyor.
2023 beklentileri böyle kötü olmaya devam ederse, dolar bazında bir miktarda daha yol alabiliriz aşağı doğru. Uzun vadeli hissede pozisyonunu korumayı düşünenlerin bunu dikkate almaları lazım. Önümüz biraz sisli. Bilançodan sonra biraz önümüzü görmeye başlarız inşallah.
Her iki yaklaşımı da strateji hatası olarak değerlendiriyorum. Sepet stratejisi candır. Elde tek kuş tutup onun bir gün hasta olması ile üzülmektense 3 kuş elde 3 kuş kafeste 3 kuşunda ayaklarına uzun ip takıp dolandırmak, bunların yanına 3 tane de cılız posta güvercini edinmek insanı hem fırsatlardan hemde getirilerden ziyadesiyle istifade ettirerek mutlu eder. Pandemi de de bu strateji ile sıfır stres çayımı içtim. Kendimi kısıtlamadan hem temettümü alıyorum hem büyüyorum hem enflasyondan korunuyorum hemde stresden uzak bir hayat yaşıyorum. Ama temel şart iyi kuşlar. Tavsiye ederim.