Bu şirket birçok arkadaşımızın beklediği gibi 15-20 milyon kar getirirse fk ve pp/dd oranı kaç olur hiç hesaplıyanız oldu mu? Şu an itibarıyla oldukça yüksek bir pp/dd oranı var. Bu oran ancak ne kadara düşebilir
Printable View
Bu şirket birçok arkadaşımızın beklediği gibi 15-20 milyon kar getirirse fk ve pp/dd oranı kaç olur hiç hesaplıyanız oldu mu? Şu an itibarıyla oldukça yüksek bir pp/dd oranı var. Bu oran ancak ne kadara düşebilir
Dogtas ve kelebek doganlar holdingin markalari verdigim linki acin vr mobilya grubunun uzerine tiklayin
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir şirketin geleceği satın alınıyorsa pd ve fk da gelecekteki oranlarıyla göz önüne alınır.şirket 2 yıl sonra yıllık 150-200 milyon tl kâr açıkladığında fk ve pd makul seviyelerde olacaktır.peki sizce o tarihlerde hisse fiyatı kaç tl seviyesinde olur? işte 10 puanlık soru bu.piyasa bunu satın alıyor.malum beklentiler alınır gerçekler satılır.dgklb de de satın alınacak beklenti çok olsa gerek ki piyasadaki alım iştahı bir türlü dinmiyor.yaklaşık 1 yıl gibi kısa sayılabilecek bir süre önce benimde yatırımcısı olduğum yataş'ta da aynı mevzular konuşuluyordu.şimdiyse 1x'lu seviyelerde güç toplayan yataş'ın 2x'li seviyeleri konuşulmaya başlandı.saygılar selamlar.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR! !!
Sn. aliatabey, bence iddialı bir yorumda bulunmuşsunuz. Ayrıca Doğtaş'ı ve ortaklık yapısını tanımayan yatırımcılar yanlış anlayabilir.
Borsada işlem gören Doğtaş-Kelebek hissesi alan kişiler Doğanlar yatırım holding'e de ortak olmuyor. Sadece iki şirket de aynı aileye ait.
Örnek vermek gerekirse, Tüpraş hissesi aldığınızda Koç Holdinge de ortak olmuş olmazsınız.
İyi pazarlar.
Sn. Hayki tesekkurler herseyi acik ve net ozetlemissiniz dogtas ta yatas ta bu ulkenin mobilya da parlayan yildizlaridir...
Sn.cogito ben ailenin gucunu ortaya koymak adina bir paylasim yaptim.Tupras koc ailesinin dogtas doganlar ailesinindir.Buradaki yatirimcilar eger bunu anlayamiyolarsa gitsin vadeliye koysunlarbparayi.Ben iddiada bulunmadim sadece nasil guclu bir aileyiz ve diger is kollarimizin bize yurtdisi pazarinda onculuk edeceginden bahsettim anlayana...
Zaten bende link attim acip okuyan ne demek istedigimi anlar ha anlamiyosa ne yapalim...
İstanbul Sanayi Odası, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı.
Doğtaş Kelebek Mobilya, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırması''nda; geçtiğimiz yıla göre cirosunu en çok artıran şirketler arasında yer alarak, 61 sıra birden yükseldi. Mobilya sektörünün iki dev markası olan Doğtaş ve Kelebek Mobilya’yı bünyesinde bulunduran şirket; cirosunu yüzde 26 oranında artırarak İSO 500 2016 Listesi’nde 339. sıraya yerleşti.
Türk mobilya sektörünün öncü firmalarından Doğtaş Kelebek Mobilya, her geçen yıl büyüyen, dinamik ve yenilikçi yapısıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl yapılan yönetimsel ve organizasyonel değişikliklerle güçlenen firma, satışlarını artırarak sektör ortalamasının çok üzerinde büyümeye devam ediyor. 2017’de yüzde 50 büyüme hedefleyen Doğtaş Kelebek’te, 2018 yılsonu hedefi ise 1 milyar TL ciroya ulaşmak.
Paylaşım için teşekkürler...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar bu formda bu tür konuşmalari yapmazsak sevinirim hissemizin ciddiyetini ve foruma düşen yazılari okumaktan soğur duruma geliyorum. Bırakın yataş ci arkadaşlarda yazsın çizsin hisseye girsin sorduklari soruyu provakatif sordularinda cevap vermek zorunda değiliz. Rica ediyorum halayda çekelim kazandığımiza sevinelim ama hisseyi konuşalim kişileri değil...
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn kuzey s dediginiz gibi hissemiz ongordugunuz gibi soyledigini seviyelere geldi umarim bundan sonraki bilancoyla beraber daha guclu ve saglam adimlarla yeni zirveler gorucez tekrar tskler emekleriniz icin...
Teşekkürler Sn. Aliatabey,
Şirket Faaliyet karını 6 kattan fazlar arttırdı. Bunun anlamı ilk çeyrekte gelen minik zararın 2.çeyrekte kara geçeceğinin göstergesidir.
Zaten faaliyet karı demek şirketin yaptığı işten para kazandığını sürekliliğini koruyacağının göstergesidir.
Ancak dahada güzel olan bir şey var ki ne zamandır kar görememiş bu şirketi önümüzdeki dönemlerde zarar açıklama olasılığının nerdeyse bitmiş olmasıdır.
Artık her dönem ne kadar zarar gelecek acaba endişe duyan yatırımcının ne kadar kar gelecek diye düşünmesini sağlamıştır.
Kar demekte temettü demek bedelli riskinin bitmesi demek yani piyasada güvenin en az 10 misline çıkması demek.
Piyasa bunu fiyatlamaktadır ve fiyatlayacaktır.
Bizde başta Doğan ailesi olmak üzere Ersin beye güvenerek bekleyeceğiz.
Bize tek düşen bu.
Sevgiler..
*Piyasa değerimiz şuan da 781.921.000 TL
1. Senaryo=2 Çeyrek Karımız 25.000.000 Gelirse 25.000.000x2=50.000.000 TL 781.921.000/50.000.000=15 FK (Dolayısıyla Piyasa değerimiz en az 1.100.000 TL olmalı ki buda 21 FK lara gelsin. Bununda Senet fiyatı karşılığı 5,50 TL seviyeleridir.
2. Senaryo=2 Çeyrek Karımız 30.000.000 Gelirse 30.000.000x2=60.000.000 TL 781.921.000/60.000.000=13 FK (Piyasa değerimiz bu durumda 1.250.000 TL seviyesine çıkmalıdır ki o zaman Senet fiyatı karşılığı 7-8 seviyeleridir.)
Şimdi aslında burada bizim beklentimiz pakistan kenya ve birçok ülkede yurtdışı yatırımlarının olması bunun ciroya etkileri. Öte yandan bu sene için 600.000.000 ciro 2018 yılın içinde 1.000.0000.000 TL ciro beklentisi.
Bu sene 600 geleceği 2 çeyrekte belli olursa şayet sene sonuna kadar 8-10 fiyatlarına gelmemiz mümkün olacaktır.
Özellikle 2018 yılında1.000.000.000 TL hedef doğrultusunda tablolar gelir ise hedef rakam 20 TL olacaktır.
Sevgiler...
Sayın KUZEYs'e bu saatte emek verip yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.
Katkı verenlere teşekkürler.
21 fk mi??????
Arkadasim sen hic acip bakmadin mi bist ortalaması ne? Sektör ortalaması ne?
Bu topikte hic mi fk hesabi bilen yok. Adam 21 fk demis bi allahın kuluda çıkıp hop birader dememiş....
Bu yaisma geldim kara gore fk nin değiştiğini ilk defa duydum. Ilk senaryoda 21fk ikinci seneryoda neden 13fk? Adam resmen hisse fiyatı istediğim seviyeye gelsin diye çarpmış bölmüş.
Birader, Yataş yatırımcısıyım diyorsun, daha elindeki hissenin f/k'sından haberin yok. Ya da apaçık sallıyorsun işkembe-i kübradan...
Bir aç bak bakalım Yataş'ın mevcut f/k değeri kaç.
Gerçi, şimdi sen onu nerede bulacağını da bilmezsin, ben yazayım.
Yataş fiyatı şu an 10.40 TL, f/k ise 20.72
Bak ciğerim. Once yazilanlari oku beyin suzgecinden gecir sornra yaz.
Dogtasa fk hesabi sene sonu karina gore yapılıyor yatasa gelince mevcut bilancoya göre.
Dogtas ta yaptigin fk hesabini yatasta yaparsan olmasi gereken fiyat 20 çıkıyor.
Yatasta yaptığın fk hesabını dogtasta yaparsan zaten oraya bi fiyat çıkmiyor. Çünkü fk ekside. 😀
Simdi su konuda anlasalim. Mevcut bilancoya gore mi fk hesaplaşacağız. Yoksa sene sonu bilancosua gore mi
Dogtasa gelince sene sonu yatasa gelince mevcut bilanco..
Ne ictin kardes sabah sabah
Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bu Doğtaş formunda yazıyorum. Hissenin çok ucuz olduğunu defalarca söyledim. Temmuz'da A grubu hisseler arasında yerimizi almak ile güzel haberler başlayacak. Sonrasında fabrikamızın büyütülmesi ile ilgili haberler ve ardından şirketimizin kara geçtiği haberleri... TMSF'nin satış haberleri, KDV indiriminin devamı, 600 milyon ciro hedefi de yıl sonuna doğru beklenilecek beklentilerdir. Hissede hikaye çok şirket yöneticileri vizyon sahibi ayrıcı cumhurbaşkanıyla yurtdışı gezilere katılıp iş yapan ekiplerden ve daha saymadıklarım.. Alın bu hisseyi unutun uzun vadeli düşünün kimsenin lafıyla sözüyle değil kendi araştırmalarınız çerçevesinde yatırımlarınızı yapın. Herkese bol kazançlı günler dilerim.
süpersin sekiz
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar bu mesaj bu arkadaşa yazılmış son mesaj olsun artık yolumuza bakalım.
kardeş ne gibi sorunların var bilmiyorum fakat çok savunduğun yataş'ın topiğine son yazdığın tarih 24.05.2017 yani ortalama 18 gün falan olmuş.
senin burada ki tek amacın provakasyon bu artık belirgin bir durum eğer pazarlayacak bir hissen var ise bunu önce yapman gereken topikte yapmalısın ki inandırıcılığın çoğalsın.
şimdi sizin topikte yazan üyelerde görsün diye buranın adresini vereceğim onlar da seni tanısın madem yataşı bu kadar savunuyorsun neden bu işi yapman gereken yerde yapmıyorsun onlar sana hesap sorsun bizim de kafamız rahatlasın.
Kardes burda günlerce hadef fiyat ne diye sorduk. Hangi fk ile hesabınız var dedik. Daha cok üretip nasil daha ucuz pazarladi şirket dedik. Finansal gelirlerinin kaynagi ne dedik. Bunlari hep makul uslupla sorduk. Bi alllahin kulu çıkıpta cevap vermedi. Ustune üstlük bazi arkadaslar tum hayvanat bahçesindeki hayvan isimlerini saydilar sahsima karşı. Diğerleri de bunlara alkis tuttu.
Yatas burda yerden yerre vuruldu. Cirosu ile dalga geçildi. Zarar açıklayacak milllet kagidi satacak dendi.
Bir allahin kulu cikipta ayıptır yapma demedi.
Şimdi bir ver mehteri yazdik hemen cevap geldi.
Madem topigi takip eden arkadaşlar var. Sorulara cevap versin. Sorularim yukarda mevcut. Bekliyorum.
Yoksa siz bir kac kisi kağıt ucacak dedi diye mi aldiniz kağıdı?
Bilancoyu incelemediniiz mi? Sene sonu kar ve fk hesabınız yok mu?
Yataş Türkiye'nin en güzide şirketi lakin senin gibi bir yatırımcısı olduğu için gözümde pul kadar değeri yok şirketine bu kadar zarar veren başka yatırımcı görmedim.
Arkadaşlar ben sadece iki hisseyi takip eder ve yazarım. Doğtaş ve kront. Bunun nedeni şirketlerin hedefleri ve yöneticilerine duyduğum güvendir. Allah aşkına yataş karı açıklanmadan dakikalar önce saat 17.50 gibi karının ne olduğu dışarı sızdırılmış ve sonrasında 10 tl nın altına gelerek devre kesici yemiştir. Şirket bilgi güvenliği konusunda gerekli tedbirleri almış mı? Bu konuyu kimse konuşmuyor. Bir sonraki bilançoda da aynı durum yaşanacaktır göreceksiniz. Bizim hissemiz en azından bu konuda üzerine düşen görevi yapmaktadır.
Dogtas bilanco aciklanmadan once harekete basladi. Gercekleri soyle ki vebal alma. Ayrıca yatasin senin gozundeki degerinin kimsenin umurunda olduğunu da sanmıyorum. Yatasta bilançonun kötü geldiğini ima etmişsin ama bu da gercek dışı. Net kar beklentinin üstünde geldi. Ayrica kötü gelmis olsa kagit buralarda duramazdi.
Bahsettiğin tarzda bisey olmadı. Bi gun once falan devre kesici yemedi kagit. Nerden uydurun bunu simdi?
Bilancodan sonrada 11 e degdi kagit. Ondan da bahset o zman 😁
Kardesim bak sene sonu, 50 milyon kar ve ustune 21 fk hesabi yapanlar var. Sende hakim gibisin şirkete. Senin sene sonu kar fk hesabın nedir?
Dogtasi ciroda geri de birakan, kar açıklayan, finansal borcu çok az olan yatasin sene sonu fk 10 olurken, borc icinde yuzen ve yatasa gore daha yavas büyüyen dogtasin fk neden 21 olmus.? Açıklayabilir misn?
Beni burda yatas pazarlamakla itham ettiler sayin forum takipçileri
Ancak benim buraya yazmaya baslamam merzifonlu bir arkadasin yatasi burda acimasizca yerden yere vurmasi ile başladı. Zarar edecek dedi. Millet satacak dedi. Bende yatırımcısı olduğum kagidi korumak adina yaziya başladım. Inanmayanlar geriye dönüp yazılanlara bakabilirler...
Günaydın iyi bir hafta dilerim. Temel anlamda Doğtaş Kelebek elbette henüz FK ve karlılık olarak istenen yeterlilikte değil ama geleceği fiyatlıyor şu an. Tartışmayı uzatmanın anlamı yok bence. Herkes geleceği fiyatlıyor. Yataş rayına oturmuş ve karını artırmış, fiyatı da artıyor. Doğtaş Kelebek te büyüme hikayesi ile gidiyor. Gerçekleşmezse gittiği fiyatın değerine göre gittiği gibi belli miktar geri gelir hepsi bu. Borsada rüzgarı arkana alıp kendini bırakacaksın. Piyasaya direnilmez. Rüzgar ters eserse o zaman kaç sadece.
Hissemiz şu an 3.90 ve bugün 4ü geçeceğimizi düşünüyorum.
Tahta bu gün alış ağırlıklı Hayırlısı bakalım !
Tahtacı mal istiyor satan satsın ben artık 4lü rakamlarda görmek istiyorum bu hisseyi hee satar mıyım asla daha hikayenin başındayız. 2. Çeyrek bilançosunu görmeden asla ayrılmayacağım.
an itibariyle yatırımımı son kuruşuna kadar. daha kozasindan çıkmamış olan nadide kelebek ime yapmış bulunmaktayım.aralık ayında yatırımımın karşılığı çok rahat bir daire parası olacaktır bundan zerre kadar şüphem yok saygılarımla
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.