kapalı odadaki son dk hareketinin bakalım şirketin notunun artmasıyla alakalı gelen kapla bir alakası varmı yarın göreceğiz...yoksa klasik yine kırmızıyla başlarız güne...
Printable View
kapalı odadaki son dk hareketinin bakalım şirketin notunun artmasıyla alakalı gelen kapla bir alakası varmı yarın göreceğiz...yoksa klasik yine kırmızıyla başlarız güne...
Israrla 70 in altina gelmeye calisiyor ne hikmetse..
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi bakalım politika faizi %50 oda simdilik daha oncede yazmistim 55/60lara kadar yolu var..Avrupali zaten 15/20gunbonce soyledi 500puan artabilir diye.Bizim cok bilmis yorumcular artis beklemiyordu.Uyuyor yada uyutmaya calisiyorlar.Ne olacak simdi..Sigortalar parlamaya basladimi yine..Ver Anadolu sigorta ver alayimda Nisanda Trafik sigortam var parasini cikarayim.
İste 1hafta onceki yazim...CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstadım faiz maiz hikaye..herif sıka sıka bağsur olacak nerdeyse...geçen kapalı odada 10 dk o kadar hacim belliki bunun hazırlığı imiş..lakin herif 78 i geçmem diyor....bugün de kap geldi bist 100 e almışlar...ee geçen notunuda artırdılar...ama yok herif manyak küçük istemiyorum diyor...yaw şu işbankası varya gerçekten küfürün en özelini hakediyor...satmalara doymuyor hergün...ulan biz yüzde 5 göremeyecekmiyiz yahu....
Belkide Bist 100 u bekliyordu
İs bankasi A.sigortanin nakdini kullaniyor ise kactan kullaniyor.Bunu ogrenmek lazim.Kuzu kurda mi emanet edildi.
veri paketi satın almayı düşünüyorum bütün gün pc balşındayım ne alabilirim
politika faizinin yükselmesi sigorta sektörüne yarıyor. Zira portföyünde nakit, mevduat, tahvil vb. bulunduruyor deniliyor. Peki faizler düşmeye başlarsa sektör yine olumlu etkilenmez mi? Zira mevduatlarını daha önceden uzun vade (1-2 yıl) yaptıklarından avantajlı olmazlar mı? Eski mevduat oranlarını kaçıran yatırımcı düşük oranla nakitini mevduata bağlamaya yanaşmayabilir. Bunun yerine sigorta hissesi alabilir. Yani bence faizin artması veya azalması kendi başına yeterli bir parametre olmayabilir görüşündeyim. Sigorta apayrı bir sektör. (brüt prim üretim hızı, aktüerik riskler, karşılıklar, vs) birçok bileşen barındırıyor.
Bugunku sartlarda bircok sirkete göre avantajli bir rasyo durumu var.Devamli nakit geliyor ve faizler yuksek( tabi degerlendirebiliyorsa)CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anadolu sigorta 2023 6 aylık bilançosunu açıklamadan önce ( 3 Ağustos 2023 te açıklamış) kağıdı temmuz sonuna kadar 20 li fiyatların altında tutmuş..bilanço açıklandıktan sonra kağıt 35 li fiyatlari görmüş..faizlerde bu donemde 20 nin altındaydı...
2023 6 aylığında 9 milyar brüt prim üretip 3 milyar 200 milyon kar aciklamis..( 3 ayligindaki 128 milyon zararı kapatıp)..
2024 3 aylığında 16 milyar brüt prim üretebilir( 2 ayda 10.5 milyar üretmiş)
Artık karsilikta ayirmayacak, ayrıca deprem gibi bı olayda yok, faizlerde 50...
Bu durumda bı alavere dalavere yapmazlarsa çok yüksek bı kar aciklamalari muhtemel...
Bütün bu yapılan baskılar bu karı gizlemek ve mal toplamak amaçlı olabilir..
Çünkü aynı şeyi Haziran ve temmuz 2023 te de yapmışlardı..
Bilancoyla yürüyen ve bilancoyla düşen bı kağıt...
Ben 2024/3 aylığında en az 4 milyar kar bekliyorum...
Olur olmaz göreceğiz...
Sermaye cok düsük.Bir artirim yapabilirler.Genel kurul ne zamandi?
Selamlar hocam
paylaşımınız için teşekkür ederiz, hocam faizlerleimize konjonktür lehimize borsa çıkıyor bu faiz ortamında gyo'lar bile artıyor Bizim düşüşümüzü sadece baskı ya da tahtacı insiyatifi ile açıklamak mümkün mü sizce Kocaeli evyapport limanında olan kazanın poliçesini biz kesmiş olabilir miyiz, 50 ile 100 milyon dolar arası bir hasardan bahsediliyor aklıma açıkçası başka bir şey gelmiyor bu konuda bir bilginiz varsa paylaşır mısınız Teşekkür eder iyi günler dilerim
Buyuk policeleri hicbir sirket tek basina ustlenmez.Dagitirlar..Ayrica yapan eden belli ona rucu edilmiyormu hangi sirket olursa olsun.
İlla 70in altını görecem derdinde...
İyice tozuttular.sanki kosebasi sigorta sirketi.boyle kurumsal firmalar bunu yaparsa bistteki dandik firmalar neler yapmaz..Faizde kafan rahat hic olmazsa.
Rezalet bir tahtaci.Ve umursamaz yönetim.
2024 1.ç enflasyon muhasebeli mi gelecek?
Tavanmı o....
Aynen tavanda forumda keyif alan yok daha öncede yazdım İsmen neyse Anadolu Sigorta o dur.
Bende hisse yok ayrıca umarım 3 haneli rakamlara yükseliş yaşar diyelim ytd.
Grafikte 150 civarları mantıklı olan anadolu sigortada tabi XSGRT ve XU100 durumu o da önemli olacaktır ytd.
Sigorta sektörünün kralı Ray sigortadır hakkını yazmak gerekir.
ya o değilde cuma kap düştü forumda soracak adam yok...bu iş tüm şirketleri holding çatısı altında topluyormuymuş bölünüyormuymuş ya birisi hayrına yazsa iyimi kötümü nedir bu durum...
İş grubu hisselerinde prim potansiyeli oluşturmaz sadeleşmek istiyorlar mantıklı olabilir lakin iş grubu hisselerinin hisse fiyatını etkilemez bende hisse yok yazma gereği hissettim ytd.
sabırlı ve dokulmeyen kardeşlere selam olsun.Bol Kazançlar
Büyük ihtimal bana yazdınız yazıyı sizin tabirinizle döküldüm aslında dökülmedim orta vade tek hisse gittim anadolu sigortada çelik gibi sabır olması gerekir tek hissede gitmek için öyle dışardan göründüğü gibi kolay bir şey değil ben %100 fazla karı gördüm ve yaşadım daha iyisini yapan varsa buyursun yapsın. kalan lotlarım kar artık dokunmam gene büyük yazmamak gerekir ytd.
Siz 1,çeyrek karı iyi gelecek yazmıştınız unutmam yaşayıp göreceğiz neyse bol şanslar.
Geçen sene ağustos ayında anadolu sigorta ve anadolu hayat 30 civarlarında işlem görüyordu ilk maliyet yaptığımda yazmıştım foruma anadolu sigorta farkı açar diye bugün anadolu sigorta 89 civarları anadolu hayat 55 civarları demek ki neymiş her sene temettü vermesi önemli değilmiş ayrıca anadolu sigortanın yüksek enflasyondan dolayı sermaye artırımı yapması son derece mantıklı olacaktır ytd.
Temettü peşinde değiliz baklava peşindeyiz :)iyi kapattık seansı.
Mega polıetılen hisse 5 gündür tavanda kitleniyor dükkanlar kapalı 5 günde %50 size sinir oluyorum zorla hisse yazdırıyorsun.3 ayda anadolu sigorta da 4 tavan yaşadım o da başarıdır lakin size tavsiyem alçak gönüllü olun akıl akıldan üstündür.
Bende Megap yok alamadım dükkanları kapattılar lakin önemli değil önemli olan görebilmek.
Anadolu sigorta 3 haneli rakamlarda kalıcılık yaşayacaktır keyif almak gerekir eşekler gibi bedelsiz sermaye artırımı beklentisi canlıdır hissede daha ne olsun teknik bozulma yok temel kötü değil hakkettiği seviyelere yükseliş yaşayacaktır Nurullah bey daha önce yazmıştı 150 civarları beklentisini yazdığı rakam mantıklıdır temettüde yanılması önemli değil ytd.
İyi temelcisiniz tebrikler ağustos ayı anadolu sigorta 30 civarları bugün 3 haneli hisseler kulübüne girecek foruma az yazan olması gidecek daha yolu olduğunu gösteriyor ytd.Sektörde en iyisi Ray sigorta ben büyük balığı kaçırdım sağlık diyelim.
Megap onu kaçırdım aynı dönemde bantaş kısa sürede %100 prim yapmıştı kaçırdım.Balıklar hep kaçar önemli değil önemli olan görebilmek.
Anadolu sigorta büyük harekete 21 haziran 2023 tarihinde başlamış grafik öyle gösteriyor 15 civarları ve hala devam ediyor çoğu temelci ve aracı kurumlar 150 civarlarına orta vade de yükseliş beklentisi var sigorta sektörü çok güçlü olmaya devam edecek gözüküyor sonra bankacılık sektörü gelir faktoring sektörü geride kalıyor zamanı geldiğinde o da rallisini yaşayacaktır.yüksek enflasyonda faizlerin düşme ihtimali sıfıra yakındır o yüzden 2025 yılı da sigorta sektörü yoluna devam eder ytd.
Benim maliyet sıfır olduğu için fazla yazmıyorum foruma büyük hareketine devam ediyor yukarıda yazdığım yazı ytd.
Nurullah bey sahneye bekliyoruz :)
Sahnede sadece Anadolu sigorta spekülatörleri var sadece 11 ayda 15 civarları dan 100 civarlarına tebrik etmek lazım iyi para kazandırdı ve kazandırmaya devam edecek ytd.
Ara sıra yazarım demiştim umarım tek lot satmadan uzun yıllar bekleyebilirim temeli çarpanları bozulmasın yeterlidir zor psikoloji o yüzden az payım var daha rahatım önemli olan diğerinin ne yaptığı diyeyim.4 tane tavan yaşadığım hisseyi bırakamazdım hep aklımda o günler o anlar iyi günlerdi en sol şeridi kapatıp gidiyordu :)
Efsane hisse değilsin iyi hissesin gelecekte efsane olabilir anadolu sigorta ytd..
Mercedes kaportası Bmw motoru var anadolu sigorta da DAX endeksinde olsa çok farklı olurdu XU100 anca bu olur gene büyük başarıdır son 1 yılda yaptığı prim ytd.
Sigortalar son 1 ayda düştü. Açıklanan bilançolar da piyasa tarafından pek beğenilmedi sanırım. MB Faizler düşmeyecek diye açıklıyor. Bekleyip göreceğiz.