Originally Posted by
yetkisiz
Diğer bir husus...Bir yatırımcı olarak mevcut konjonktürü sağlıklı bir şekilde analiz edebilmenin pratikte bir faydası olmaz...Şirket yöneticilerinin vizyonistliği daha önemlidir bu açıdan...Biz "işler giderek kötüleşir abi, bu hisse bu fiyatlarda durmaz" der satarız; ama adamlar bunun tedbirini almıştır, şap gibi kalırız ortalıkta...Almadıysa haklı çıkarız...Ya da tersinden "abi bu adamlar bunun tedbirini almıştır, öküz değiller ya, ben bile neler olacağını görüyorum abi" diye düşünürsün ama bir bakmışsın tırt !...
Velhasılı kelam hisse işi zor iştir...Şirketi sen yönetsen tamam eyvallah ama sen yönetmiyorsun...BES başlığında vardı bu "parayı ben yönetirim, niye fonlara yönettireyim" geyiği hatırlarsanız...Sanki burada şirketi sen yönetiyorsun...Bu tip iddialara sadece gülünür elbette...Sonuç olarak, her hâlükârda hisse pozisyonunun total yatırım portföyünün % 50'sini aşmaması gerektiğine inanıyorum...Elinde 5 yıl boyunca kuruş para kazanamamış bir AKSA mağduru olarak...Yani, 5 yıl sonra aynı fiyatlardan alacağımı bilsem alır mıydım ?...Gayet tabiki hayır...Al sana konjonktür ve vizyonist yönetim...
Mesela...