Sayfa 178/1230 İlkİlk ... 781281681761771781791801882282786781178 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Ya bu arada hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Gurbette anca aile üyeleri ve diğer gurbetçi arkadaşlarla kutlayabiliyoruz. Kıymetini bilin.

2.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Vasatlık bile fazla kalır...Ayaklar baş olmaya çalışıyorlar denilir sadece...
    Demokratik sistem hele ki doğrudan demokrasi zaten ayakların baş olması demektir. Bu somut gerçektir ve hangi ülkede olursa olsun da böyle olagelmiştir.

Batı demokrasinin bu kusurunu checks and balances dediği yargı ile sınırlı olmayan seçilmişlerin iktidarını kısıtlayan mekanizmalarla örtüyor. Bu durumda da batıdaki yönetim biçimi demokrasi midir sorusu gündeme geliyor.

Kısacası bence değildir.

Demokrasinin kusurları Trump gibi liderlerin seçilmesi, Brexit gibi katastrofik kararları halkın vermesi gibi pek çok alanda öne çıkıyor ama mağazadaki fili tüm dünya ısrarla görmezden geliyor. Halklar bu, insanlar bu, dünya bu. Bırakırsan 10 senede tüm dünya birbirini boğazlar. Demokrasi bir yönetim biçimi olarak bence başarısız olmuştur.

Bu parantezi kapatırsak Bence ülkemizde başarılı bir demokrasi vardır milli irade yönetime yansımaktadır. Milli iradenin ne olduğu veya böyle bir milli iradenin bize olumlu olumsuz nasıl dönüşleri olacağı bence demokrasinin tartışma konusu değildir.

Madem öyle nasıl yönetmek lazım derseniz inanın bilmiyorum. Tarihe bakarsak moğollar, yükseliş dönemi osmanlı, bizzat kurucumuz Kemal Atatürk dönemlerinde lider seçimi hariç daha ziyade meritokrasi ile yönetildiğimizi düşünüyorum.

3. Hangi yönetim olursa olsun hukukun üstünlüğü yoksa iyi bir yönetim değildir.
    Mal ve can güvenliği hukuk içerisinde korunuyorsa, bu güvenliği ihlal edenler statüsü ne olursa olsun en ağır cezayı alıyorsa ayrım görmelisiniz o yönetim bence iyidir.

Benim kıstasım bu.

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

4. Sasa Polyester 3. Çeyrek Sonuçları ile Alakalı Düşüncelerim...

http://suphecikimse.blogspot.com/201...-sonuclar.html

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Uzun vadeli portföyünde 4 hisse bilanço açıkladı,,

Arçelik: iyi
    Brisa : vasat
    Egser: çok iyi
    Tatgıda: kötü

Bu bilanço ile tatgıdaya ilk eksiyi veriyorum, sene sonu bilançosu da kötü gelirse üzülerek yolumu ayırırım.
    Açılışta tatgıda ile vedalaştım...niye nötr açtı onu da anlamadım, şu an %4 aşağıda... belki mal vermek için yukarıdan açtılar...yukarıda yazdığım gibi bence bilançosu hayal kırıklığı kırıklığı.

Egser %7 yukarıda iyi bilançonun hakkını veriyor

Brisa vasat bilanço ile %2,5 asagıda... bir bilanço hakkı daha kaldı, sene sonu da kötü geiırse şutlarım büyük ihtimal,

Arçelik açılışta %1 aşağı gitse de iyi toparladı, %1 yukarıda şu an...yukarıda da yazdım, bence bilançosu iyi.

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Madem öyle nasıl yönetmek lazım derseniz inanın bilmiyorum. Tarihe bakarsak moğollar, yükseliş dönemi osmanlı, bizzat kurucumuz Kemal Atatürk dönemlerinde lider seçimi hariç daha ziyade meritokrasi ile yönetildiğimizi düşünüyorum.
    Kendi döneminde Fatih Sultan Mehmed'in halkı tarafından çok sevilmemesinin sebebi aşırı vergi, aşırı vergi, her şeye vergi, halkı verginin altında ezme...

Ama söylenmesi gereken gerçek şu:

Fatih'in hiç sevilmemesine sebep olan bu aşırı vergi olmasa, İstanbul fethedilemezdi.
    https://twitter.com/asefaozkaya/stat...19702957010944
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

7. bir bilanço hakkı daha kaldı, sene sonu da kötü geiırse şutlarım büyük ihtimal,
    Geçen bir yazınızda konjonktür tabirini kullanmıştınız...Naçizane düşüncem mevcut konjonktür bilançoları objektif yorumlamaya namüsait bir konjonktür...Hele de iç piyasa şirketleri açısından...Daha ziyade ne kadar kalıcı olabileceğine odaklanmak lazım derim...Diğer bir başlıkta da belirttiğim üzere bu yıl önemli oranda artış gösteren turizm hareketleri yanında -özellikle domateste- ekimden hemen sonra yaşanan ve seralara oldukça ciddi zararlar veren aşırı yağışların gıda şirketlerinin bilançolarını menfi yönde etkilediğini not etmek lazımdır...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

8.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Geçen bir yazınızda konjonktür tabirini kullanmıştınız...Naçizane düşüncem mevcut konjonktür bilançoları objektif yorumlamaya namüsait bir konjonktür...Hele de iç piyasa şirketleri açısından...Daha ziyade ne kadar kalıcı olabileceğine odaklanmak lazım derim...Diğer bir başlıkta da belirttiğim üzere bu yıl önemli oranda artış gösteren turizm hareketleri yanında -özellikle domateste- ekimden hemen sonra yaşanan ve seralara oldukça ciddi zararlar veren aşırı yağışların gıda şirketlerinin bilançolarını menfi yönde etkilediğini not etmek lazımdır...
    Hocam konjonktür analizi de tam olarak bu demek...mevcut şartlara bakıp ona göre bir beklentiye giriyorsunuz, buna rağmen işler beklediğinizden kötü gidiyorsa yapacak bir şey yok...güle güle derim ben.

Bazı hisseler var, şimdi isim verip taşıyan arkadaşları üzmeyeyim...yahu kağıt 10 sene yerinde saymış, bırak reel olarak kazandırmayı tl olarak bile yerinde saymış...yani koyduğun para yarı yarıya azalmış reel olarak... bu gibi bir hisseyi değil 10 sene, 5 sene bile taşımak hamallıktan başka bir şey değil.

Bu nedenle ışık görmediğim hisseyi taşıyamam... bu nedenle 2-3 kötü bilançoyu üst üste görmek istiyorum... bu nedenle brisa ya sabrediyorum mesela.

Yani alırken çok şeye bakıyorum da, kriterlerden bahsetmiştim, satarken trend haline gelen üst üste 2-3 kötü bilanço görmeliyim diyorum... burada kötüden kasıt, salt rakamlar değil, konjonktüre göre normalite edilmiş genel görüntüye bakıyorum.

Mesela Turkcell de maliyetleri döviz bazlı, geliri %100 tl...üstelik döviz bazlı borcu da var... ama borcunu hedge ediyor, gelirini arttırmaya çalışıyor filan...sonuçta Ümit veriyor.

Arçelik çok mu iyi rakamlar açıkladı, hayır... ama şu konjonktürde, bilançosunda gelecek yıllarda daha iyi olacak dedirten ışığı görüyorum.

Sayfa 178/1230 İlkİlk ... 781281681761771781791801882282786781178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •