Bunu sağlayan Reis değil, tamamen merkez bankası.
Bunu %24'lük politika faizi kalkanı sağlıyor.
İndirsin faizi bakalım görelim aynı istikrar olacak mı?
Printable View
Son zamanlardaki seyre bakarsak 5,70 - 5,71 sınırı aşağıda önemli. Kendimce aşağı kıramazsa yön yine yukarı olur diye düşünüyorum.
Aşağı yukarıdan bağımsız olarak, S-400, Doğu Akdeniz, Bütçe Yönetimi vb. siyasi ve ekonomik tüm birikmiş, bekleyen problemler için kuvvetli bir çözülme mi göreceğiz yoksa açısı dar bir ana trend mi takip edilecek, bunu da merak ediyorum.
Boşuna demiyorum
Ülke aile şirketi gibi yönetiliyor
Para piyasaları da patron tahtaları gibi oldu diye..
İyi haber de al kötü haber de sat
Adam her çıktığı yerde s400 de s400..:)
Soran eden mi var
Tamam daaaa aldık işte s400 leri..
HalkB davası ülkeye 60 milyar dolar ceza!!
Zarrab konuşacak Tayyip bitecek
Papaz..
S400
Şimdi de s400 ü çözdük herhalde doğu akdeniz çıktı..Hep bi bitmek bilmez sorun devinimi içindeyiz..
Dikkat ediliyor mu bilmiyorum ama her yanımız sorun ..
Ve bi şekil de de çözüyor muyuz ne ediyoruz..:)
Şu temmuz bir gelsinde ilkin bakalım.
Şimdilerde aslan kesildiler kaç aydır ama ellerinden bütün büyük şehirler gitti. Bu yüksek faiz düşük kur baskılama yüksek enflasyonla milletin canına okuma dönemi biter yakında sonra görücem alayı bırakında ihracatçılar kazansın demeye başlar yakında.
5,7777 buradan sert dönerse yukarı düşüş trendinin bittiğinin ve yükseliş trendinin başladığının ilk teyidi gelecek. Hadi bakalım gazamız mübarek ola
Bir çoğumuz dolar için maliyet hesabı yapmayı öğrendik. Ben dahil.
Zararlı bir şekilde zaman zaman itiraz etsek de sakince beklemeyi de bir çoğumuz biliyoruz.
Ama kur bir şekilde yükselip de kar olanakları sunduğunda uygun yerden satmayı sanırım çok azımız becerebiliyoruz.
Teknik analizciler bile, Devlet Bahçeli gibi en tepeden satma konusunda yetenekli değiller.
Şahsen benim bir yol haritam yok.
Tümüyle hissi zaman zaman fevri davranıyorum.
Olmuyor.
O nedenle bıraktım kur ve maliyet hesabını.
Tümüyle atıl bir arsa gibi bakıyorum olaya.
https://resmim.net/f/eGegyg.jpg
back test geldi bakalım, ula uzun yedin bugün milletide neyse.
%24'lük oran bence RTE'nin rızası dahilinde değildi.
Son dakikaya kadar direndi. Hatta 1-2saat önce ikna edilseydi faiz %24'ün altında dahi olabilirdi.
Yani merkez bankasının kendi inisiyatifi ,ikna çabası ve kararlılığı olmasaydı bugün çok daha farklı bir noktada olabilirdik diye düşünüyorum.
Dolar işi böyle...Tamam eski tecrübelerden/travmalardan sebep korunmak için insanlar dolarize oluyor ama buradan kazanmak için de ülkenin krize girmesi ve kötü duruma düşmesi gerekiyor...
İki ucu boklu değnek...O yüzden ben dolarize olmuyorum 1 dolarım bile yok...
Kazanmak için şok yaşamasını istemiyorum ülkemin...Zaten her şekilde kaybederim öyle bi durumda sosyal, psikolojik, ekonomik her şekilde...
Neden artmıyor bu diye hayıflanmayın bence...
Yine ne oldudada 5,77e olduk 5,8x lerden =)
5,77 den ömrü hayatımın longunu açtım gazam mübarek ola.
Ula uzun sen istedin bunu insan gibi trade edelim diyoruz yok arkadaş.
5,71 aşağı geçilmedikçe devam bakalım.
Aslında ben yine de ne olacaksa olsun arttırmayın dediğini düşünüyorum.
Ama işte o ne olacaksa olsun denilen nokta hiçbir zaman 7.22 olarak öngörülmüyordu. Hatta o gün toplantı kararı açıklanmasaydı kur parabolik sıçrama yaşıyordu yani kontrolsüz şekilde ivmelenmeye başlamıştı. Yani aslında kontrolsüz kalırsa vuracağı noktanın 7.22'nin de üzerinde olduğu görüldü.
Kendisi de yapılan söyleşilerde bunu bizzat söyledi.
7.22'lik bir kur sıçraması da epey fazla oldu dedi.
Bence politikacı bu riskin boyutunu ve yaratacağı etkiyi öngörememişti.
Kafasında kurun belirli bir üst eşikte dengeleneceği şeklinde bir fikir de olmuş olabilir.
Bu fikir doğrulanmayınca merkez bankasının harekete geçmesine izin verildi diye düşünüyorum.
Terör olayı bu seçimle boşa çıktı sanırım, bu adamlar teröristse devletin kanalına çıkıp nasıl diğer partiyi hedef gösteriyor veya cezaevindeki başları nasıl mektup yazıp siyasi malzeme yapıyor bunu, terör var mı gerçekten, kimin denetiminde kime karşı kullanılıyor, bunun arka planı nedir, Kılıçdaroğlu Ankara'nın göbeğinde linç ediliyor terör destekçisi olduğu için peki inek hırsızı ve saz arkadaşları bu son gelişmeler ışığında neler düşünüyorlar acaba, yine koca koca taşları alıp minübüsün camına atarlar mı acaba?
Aynı cümle içinde önce insanların "korunmak" için dolar aldığını söyleyip sonra da bu insanların "kazanma" arzusunda olduğunu söylemeniz çelişkili. İlk tespitinizde (korunma) ısrar ederseniz insanların yaptığının rasyonel sizin davranışınızın ise duygusal olduğu gerçeği ortaya çıkar.
Ülkenin şok yaşayıp yaşamayacağı bizim tercihlerimize bağlı değil, bizim dışımızda gelişen ve önünde durulamaz bir süreç. Bu iktidarın 17 yıllık politikaları bu sürecin dinamiğini oluşturuyor, bunlar gitmeden normalleşme olmayacak. Bunlar da ülke bir şoka girmeden gitmeyecek. Durum bu kadar basit.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/mh...li-813245.html
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "S400'ler alınmakla kalınmamalı, Rusya ile ortak S500 üretme projesi bir an önce hayata geçirilmeli." açıklamasında bulundu.
Yetmez ama evet.
Benim yazdığım çelişki gibi görünse de aslında değil...Yanlış ifade etmiş gibi olabilirim...
Çünkü insanlar söylüyor bunu...Korunmak için diyenleri tenzih ediyorum ama kazanmak lafı pek olmuyor bence bu yoldan...Hayıflanmak bir de neden artmıyor diye...Çünkü sonu kötü...
Ayrıca suçlamak için de yazmadım zaten...Saygı duyuyorum...Ama ben tercih etmiyorum...Çünkü sonu kötü...
Sadece hayıflanmak hoş durmuyor diyorum...Bence...
Yoksa zaten iş olacağına varır...Kişisel olarak bizim dışımızda zaten..
Neyse yazmadım farzedin...İçimi dökmek istedim sadece bu konuda...
Yıllarca para biriktiriyor insanlar.
Dişinden tırnağından arttırıp.
Bankadaki parası gün geliyor dolar 4.70 liradan 7 liraya çıkıyor diye pul oluyor.
Aldığı faiz %18.
Piyasadaki arabasından beyaz eşyasından tut her şeyde fiyat artışı en az %50.
Bu insanlar hayıflanmasın mı?
Bu insanların canı sıkılmasın mı?
Biz de isteriz istikrarlı kur ve yüksek alım gücü.
Bunu sağlayacak olan kişiler belli.
Valla dolar almam...Sepet var bizde de ailecek...Benimkiler hisse (EREGL-TUPRS), hanımınkiler vadelide ve fonlarda, kızınkiler altında banka kasasında...
Ama diyorum ya saygı duyuyorum önceki travmalardan dolayı korunanlara...Sadece artmadığı zaman hayıflanmak benim kulağıma hoş gelmiyor...Yoksa zaten belli bi ivmede artsın tabiiki...
Dinde yeri olmadığı halde bazı dini!! tarikatler bunu kabul ediyor nedir o..
Mesela gücü eline geçirene kadar onlar gibi içki iç kadınlarla düş kalk..Namazı kılma..
eyyamcılık denir..
RTE nin de bunu yapmak zorunda olduğunu aslında içten içe onaylamadığını söylerler sana..
Sebatayizm de de içten yahudi dıştan müslüman vardır mesela..
Çok örgütte tarikatte sendikada şuda buda vardır bu durum
Bütün kavramların, kelimelerin içini boşalttılar. İşine gelmeyene terörüst dediler, önce şehitlere kelle dediler, sonra kendilerinden olup ölen herkese şehit dediler. Soğan, patates kuyruklarına "varlık kuyruğu" dediler. Bütün komşularla kavgalı olmaya "değerli yalnızlık" dediler, dediler de dediler. Bunlara inanıp da oy veren kesimin aklı darmaduman...
5.8051 e stop goyarak , short açtım anlık... hücuğğğğmmm....
5.7699 vurdu çekti.
Bulgardan ne istiyosun ne lazımdı
https://assets.mbusa.com/vcm/MB/Digi...N-HEADER-T.jpg
Hakikaten şart S500 memleketin o kadar Mercedes ihtiyacı var.