Aslında ben yine de ne olacaksa olsun arttırmayın dediğini düşünüyorum.
Ama işte o ne olacaksa olsun denilen nokta hiçbir zaman 7.22 olarak öngörülmüyordu. Hatta o gün toplantı kararı açıklanmasaydı kur parabolik sıçrama yaşıyordu yani kontrolsüz şekilde ivmelenmeye başlamıştı. Yani aslında kontrolsüz kalırsa vuracağı noktanın 7.22'nin de üzerinde olduğu görüldü.
Kendisi de yapılan söyleşilerde bunu bizzat söyledi.
7.22'lik bir kur sıçraması da epey fazla oldu dedi.
Bence politikacı bu riskin boyutunu ve yaratacağı etkiyi öngörememişti.
Kafasında kurun belirli bir üst eşikte dengeleneceği şeklinde bir fikir de olmuş olabilir.
Bu fikir doğrulanmayınca merkez bankasının harekete geçmesine izin verildi diye düşünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Terör olayı bu seçimle boşa çıktı sanırım, bu adamlar teröristse devletin kanalına çıkıp nasıl diğer partiyi hedef gösteriyor veya cezaevindeki başları nasıl mektup yazıp siyasi malzeme yapıyor bunu, terör var mı gerçekten, kimin denetiminde kime karşı kullanılıyor, bunun arka planı nedir, Kılıçdaroğlu Ankara'nın göbeğinde linç ediliyor terör destekçisi olduğu için peki inek hırsızı ve saz arkadaşları bu son gelişmeler ışığında neler düşünüyorlar acaba, yine koca koca taşları alıp minübüsün camına atarlar mı acaba?
Aynı cümle içinde önce insanların "korunmak" için dolar aldığını söyleyip sonra da bu insanların "kazanma" arzusunda olduğunu söylemeniz çelişkili. İlk tespitinizde (korunma) ısrar ederseniz insanların yaptığının rasyonel sizin davranışınızın ise duygusal olduğu gerçeği ortaya çıkar.
Ülkenin şok yaşayıp yaşamayacağı bizim tercihlerimize bağlı değil, bizim dışımızda gelişen ve önünde durulamaz bir süreç. Bu iktidarın 17 yıllık politikaları bu sürecin dinamiğini oluşturuyor, bunlar gitmeden normalleşme olmayacak. Bunlar da ülke bir şoka girmeden gitmeyecek. Durum bu kadar basit.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
https://www.yeniakit.com.tr/haber/mh...li-813245.html
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "S400'ler alınmakla kalınmamalı, Rusya ile ortak S500 üretme projesi bir an önce hayata geçirilmeli." açıklamasında bulundu.
Yetmez ama evet.
Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
Benim yazdığım çelişki gibi görünse de aslında değil...Yanlış ifade etmiş gibi olabilirim...
Çünkü insanlar söylüyor bunu...Korunmak için diyenleri tenzih ediyorum ama kazanmak lafı pek olmuyor bence bu yoldan...Hayıflanmak bir de neden artmıyor diye...Çünkü sonu kötü...
Ayrıca suçlamak için de yazmadım zaten...Saygı duyuyorum...Ama ben tercih etmiyorum...Çünkü sonu kötü...
Sadece hayıflanmak hoş durmuyor diyorum...Bence...
Yer İmleri