Bugun niye böyle sanki beklenti sonuçlanmış kar satışı yapıyorlar gibi,gelene geçene mal kilitliyo
Printable View
Bugun niye böyle sanki beklenti sonuçlanmış kar satışı yapıyorlar gibi,gelene geçene mal kilitliyo
Hadi be arkadaşım ya
Git gideceksen artık
Teknik oyunlar oynama bize
Teter gayrida
Kötü yerde duruyor.
Olumsuz bir haberle sıkıntı yaratır
Aynen bende öyle düşünüyorum kötü haber öncesi hareketler gibi geldi bana,beklentisi olan bir kağıdın yapacağı hareketler değil bunlar,hisseye güvenim azaldı,keşke neler döndüğünü bilsek boşuna beklemesek. Umarım yanılırım ,spek mal toplamak için bunları yapıyordur ,ters algı yaratıyordur
düşündüğüm gibi olmaya başladı çünkü hisse önceden fiyatlanmış bilanço çok iyi gelse bile Tukaş gibi düşüşe geçme ihtimali büyük.tukas karını ikiye katladı ama taban yiyor iki gündür ..Sanki şelalenin ucuna geldik diye düşünüyorum ....umarım aşağılara düşmeyiz yanılırım
Ciro yönünden şüphe yok
Gıda sektöründe cirosu artmayan şirket varmıdır acaba
Varsa dükkanı kapasın gitsin..
90 milyonu ben yazmıştım galiba
Abartı olabilir ama 100 mly bile şaşırtıcı olmaz
Dün yazmıştım ciro her şey değildir diye
Onun arkasındayım
90 mly ciro yapabilir
Ama kâr tatmin etmeye bilir
İşde korku burada
/50 şansımız var
Ben o şansı olumlu yönde kullanmak istiyorum
Herkez yetişkin insan .kendi kararını kendi versin
Sonra sen şunu dedin bunu dedin etkiledin olmasın
Tabi bence
Ben şüphe duymaya başladım cirodanda kardanda,zarar bile açıklayabilirler belki spek bunu biliyo o yüzden hergün çaktırmadan mal dağıtıyo gelene geçene veriyo, sabırla izliyorum acaba yanılıyormuyum diye maalesef haklı çıkıyorum herdefasında....neyse yanlış tercih kurbanıyım iki hisse arasında kalmıştım, bunu aldım, diğer hisse 2,38 den 3,77 yapmış 3 haftada neyse çok üzgünüm bunu aldığım için, büyük bir hata yaptım bu kadar primli bir hisseyi alarak
Sayın Ares, dayanaksız sözlerle bir şeyler yazmaya çalışmak doğru değil. Gerekçeleri varsa, gerekçeleriyle anlatırsanız bizler de bilgilenmiş oluruz. Başka hisselerdeki gelişme ile de karşılaştırmak doğru bir yaklaşım değil. O zaman ben de size Deva'daki gelişmeleri örnekleyebilirim. Bilançodan önce aşağı bastılar, 19,07 TL den 14 lere kadar indi. Fakat müthiş bilanço açıkladı ve sonrasında 21 lere kadar yürüdü. Ş,imdi ise 18 lerde seyrediyor. Fakat bu gelişme de konfrut için ölçü olamaz. Şu an konfrutun cirosu ve karı muamma. Gıda sektöründe yer aldığı için kendi adıma da bu hisseye ikinci bir şans vererek bir miktar alım yapmıştım. Bilançoyu bekliyorum. Ak koyun kara koyun o zaman belli olacak.
3 haftadır düzenli düşüyo sadece 1 defa tavan oldu bir defa da %2 artı kapattı..bu düşüş gerçek bir düşüş fiyat baskılama değil hergün ağırlıklı ortalamanın 10 kademe altında kapanıyo taban taban gitse bu kadar mal satamaz...önce yükseltiliyor hisse alıcı çekmek için sonra malı boca ediyorlar görüyoruz..neyse fazla polemiğe girmek istemiyorum...umarım ben yanılırım ve burdan zararsız kurtulurum
Bizim borsada garipte bir yatırımcı tarzı var. Koca bir sene hisseyle ilgilenmeyip sadece bilancoya oynayip, iki hafta da %10-20 almayi dusunmek pek te yatırım ahlakına sığmıyor gibi geliyor bana.
Nitekim borsa bu kadar kolay para kazanilan yer olmasa gerek . Ben şahsen bir hisseye planlı yatırım yapma tarzını benimserim.
Knfrta 10.82 maliyet ile girdim ancak, kısa vade şöyle bir 12 yapısında kârımı alıp çıkayım gözünde bakıyorum.
Buradaki yatırım planı, hissenin 9 hatta 8 lere gelebileceğini düşünerek, ona göre aksiyonun almaktır. Düştükçe kademeli alım yapıp, hisseye guveniyorsam hedefe kadar beklemek yararlı olacaktir. Herkese bol kazançlar .
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum benim maliyetim 6 lira..
madde madde yazayım ki olay ı daha iyi kavra .
1.şimdi borsa nın çalışma prensibi şudur..
Borsa beklentiyi çok önce alır gerçekleşmeye yakın satar ...
2. 5 liradan 13 lira olarak zaten bu çeyrek bilançoyu fiyatladi...
3.ben 12.5 lira üstü satıp buralardan topluyorum ki önümüzdeki 6 ayında iyi olacağı beklentisi ile ( tabi bence) sen düşünürsün bilemem..
4..ben burada 80-90 milyon diyorum ya..bunu zaten 6 ay dir diyorum sen simdi geldin şimdi gördün..daha önce nerede sineklendiğini bilmiyorum..sineklenmek borsa tabiri ile başka hisselerde dolaşmak sonra bu kapıya gelmek...
5.sen şimdi knfrt aldin ya..sen aldin diye gitmez o aldı diye gitmez..herşeyin bir zamanı var ...biz bu zaman diliminde dolanıyoruz...sen yatırımcimisin bugün al yarın satcimisin bilmem...
6..son olarak...sen buraya bakarak veya birileri al dedi diye hisse alıyorsan sat diye de satıyorsan vay haline ki ne vay...
Borsa da fırsatlar bitmez sen yeterki parayı bitirme...
Bende bunu diyorum,zaten bilanço çoktan fiyatlanmış benim gibi yüksekten alanlara da bunu söylüyorum bilançoyla hareket olmayacak ,ben yandım siz yanmayın,bilanço muhabbetine kimse atlamasın dikkatli olsun babında,ama görüyorum burda herkes mutlu mesut halinden memnun o yüzden artık yazmıcam
Ayrıca ,Keşke alsat yapsaydım hissede şu 3 haftada alsat yapanlar kazandı ama benim gibi yatırımcı olup bekleyenleri ise hayal kırıklığına uğrattı ...günlük 20 kademe yüksekten satıp seans sonu 30 kademe alttan alan yine ertesi gün tekrar yüksekten satıp alttan alanlar kazandı bu şekilde çok kişi var şahit olduğum çünkü kağıt buna izin veriyor ,beni üzen bu,kağıdı günlükçü kağıdı yaptılar,bilmiyorum eskidende mi böyleydi,böyle hareket yapan bir kağıt olduğunu bilsem asla yatırımcı mantığıyla yaklaşmazdım günlük alsat yapardım...
Yarın fırsatım olursa şirkete yazacam
Microsoft un bilançosunumu hazırlıyorsunuz emenuke
Altı üstü 30 milyon sermayeli kıçı kırık şirketsiniz
Neyi bekliyorsunuz
Malmı yediriyorsunuz. Tepeden verdiklerinizimi almaya çalışıyorsunuz
Ayıptır günahtır yazıktır
Diyeceğim.
Eli tuşa basabilen tüm arkadaşlar yazsın
Tepkimizi koyalım artık
Geç kaldık tamamda yinede gücümüzü görsünler
Evet,ben yazdım banada cevap verdiler
Bilginin içeriği önemli...
Olağan dışı hareketler ile ilgili başka bir hissenin şirket merkezini aradım,genel piyasa hareketleri olduğunu söylediler başka da bir şey çıkmadı ağızlarından.Fakat ertesi gün KAP'a yüklü miktar da ortak satışı haberi gönderdiler.Demem o ki
Telefon açıp bir şey sorduğun da mantıklı bir cevap bekleme...
Dostum..halka açık bir şirket e bireysel soru sorarsan mantıksız cevap alırsın..
Mesela şirket hisseleriniz üzerinde ne oluyor dersin....bilmiyoruz efendim der ...biz bilgi vermeye yetkili degiliz der ...şikâyet edeceğim sizi dersin buyrun edin der..manipülasyon yapılıyor şirket hissselerinizde dersin ...spk orada der ..
Basında haklarında bir şey çıkar..araştırıyoruz der..veya yalan haber itibar etmeyin der...
Veya öyle stratejik sorular sorarsın ki bir bakmışın patron seni aramış hatta şirkete davet etmiş...
Şirkete gidersin patron seni alır karşı sina seninle sohbet eder anlatır anlatır...sen o kapıdan çıktığın zaman onlar yine gereğini yapar eğer içinse bir ib ....lik varsa ...
Aynen, yazdıklarına katılıyorum (patronun şirkete davet kısmı hariç.Bu konu da fazla iyimsersin 🙂) fakat bireysel soru demişsin ya,ilgili şirkete telefon açıp bilgi istemek hissedarın hakkı olmalı bence...
Cevap verseler bile tatminkar ve doğru bilgi değil maalesef (bilanço ile ilgili sorulan soruya ne cevap verirler sence ? )
ben bugün sordum mesela.
biz hep son hafta yayınlarız zaten mealinde cevap geldi.
başka şeylerde yazmıştım.
uygun dille bir şeyler yazıp göndermişler.
yazdım..
yazacam demiştim
ve cevapda verdiler.
aslında birazda seert yazdım aslında
cevap vermeyebilirlerdide.
bence öğrenmek istediklerinizi sorun
tatmin etmesede cevaplar rahatsız etmek gerekir.
saf değiliz.
bizimde kafamız çalışıyor.taptıklarını yorumlayıp anlayabiliyoruz
bilmeliler
ama kalem onlarda.
Sadece şirkete davet dahil ki bir dostumu yemeğe bile davet eden patron biliyorum..
Neden ? Arkadaş sektörün içinden [emoji4]
Diyor ki bu konularda hata yapıyorsunuz böyle yaparsanız daha verimli olur dedi ve patron bir akşam yemeği yiyeyelim siz sektör u bizim kadar hatta daha önem lı konulardan bahsettiniz karşılık lı konuşalım dedi ..ama arkadaş gitmedi tabiki..
O şirket borsa işlem görüyor o dönem 1.-2 arasıydı şuan 10 lira falan..
Bu konular çok büyütülecek konular değil böyle şeyleri yaşamak çok doğal .
Mesela bende bir şirket hissesi vardı ben hiç yatırımcı ilişkilerini aramazdım rakip firmadan öğrenirdim herşeyi..
Denizli’ye genelde Karahayıt bölgesine kaplıca için giderim,Fabrikanın olduğu ilçeye çok gitmiştim Denizli’de yaşadığım yıllarda,yazın fırsat olursa gidersem fabrikayı ziyaret edebilirim,geçen yıl Isparta Eğirdir’de elma konsantresi yapan bir fabrikayı gezmiştim onlar Arap ülkelerine ihraç yapıyorlardı,
Yolumuz uzun burada ..pandemi de aşı bulunmadan bu iş bitmez..buda bize yüksek cirolar getirecek ve kur...Kur yükseldikçe önü muz çok açık...yeterki euro ve dolar yükselmeye devam etsin
Herkesin ramazan bayramını kutluyorum. Sağlıklı bayramlara kavuşmak ümidiyle...
Hayırlı bayramlar Ortaklar
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi