Rica ederim hocam.
Printable View
Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devamı kararlaştırıldı
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, üretime başlamanın çok sıkıntılı, çok zor ve çok maliyetli olacağını belirterek, “Yeni normalde üretim uzun süre katlanılacak bir durum değil çünkü sosyal mesafe kuralları nedeniyle aynı çalışan sayısıyla çok daha az araç üretmek durumundasınız” diye konuştu.
https://www.paraanaliz.com/2020/bors...mpression=true
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben milli eğitim bakanı olsam kesinlikle yıl sonuna yeterlilik sınavı koyardım.
Eğitim bir zincirdir. Kırarsanız bunun etkisi yıllar boyu devam eder. En kötü ihtimalle önümüzdeki yılın müfredatını değiştirip bu yılın kaçan bilgilerini serpiştirmeleri gerekiyor.
Bir lise mezununu yoldan cevir şu elektirikli alet (tv,Camaşır makinası vs. ) bir günde kaç TL elektirik kullanır hesabını yap desen yapamazlar. ilkokullarda bıldıgım kadarı ile abaküs kullanılmıyor artık hesap kıtap yapmasını ogreten en temel şeydi. İlkokulda abaküs kullanan bırı 3 ekle 4 cıkar dıye yapar hesabını buyuk sayılarda.
Bizim rahmetli olan bir hocamız vardı. Cumhuriyetin yetiştirdiği idealist öğretmenlerden. Çocukken karnesini alıp babasına gitmiş. Tebrik bekliyormuş. Babası soru sormuş. 3 kilo elma şu fiyattan, 5 kilo portakal şu fiyattan vs . Toplam kaç lira yapar demiş.
Bizim hoca rakamı söylemiş. Babası çok kızıp çocuğu aldığı gibi okula götürmüş. Okul müdürüne bu çocuğu sınıfta bırakacaksın hesap yapamıyor demiş. Ve çocuğuna sınıf tekrarı yaptırmış.
O çocuk büyüdü bizim öğretmenimiz oldu. Öğretmenimizin oğlu bizim üniversitede hocamız oldu.
Bir zamanlar bu ülkenin parası yoktu. İnsanlar devletten okul talep ederdi. Eğitimli olmak okul bitirmek çok değerliydi. Eğitimli insan toplumda saygı görürdü. Şimdi ülkede para var (eşit dağılmasada) ama eğitime verilen değer yok.
Bloomberg'de Gelişmekte olan ülkelerin rezervlerindeki erimenin grafiklerini gösterdi.
Bizim durumumuz vahim.
Diğerlerinde göre bariz şekilde negatif ayrışmışız.
Kimlikle filan alındığı yok. Bu, 3 kuruşluk çıkar için her türlü ahlaksızlığı yapabilen trollerin yalanı. Kaç tane eczaneye sordum, tc no sorup bilgisayardan bakıyorlar, isminiz sırada deyip vermiyor hiçbiri. Zaten verselerdi kimse kod filan beklemez alırdı.
Migros, Şok, A101 ve BİMde yılbaşında 6,95 TL olan 15li yumurta bugün 9,95 TL olmuş....
Soru baştan ofsayt, TV plazma olsa yaklaşık tüketim çıkar LCD ise tutar, çamaşır makinesi her programda başka tüketir, buzdolabı 22 derece sıcaklıkta az yakar, 30 derece sıcaklıkta çok kaçar!:oleyo:
Ancak rezistanslı aletlerde o da ısıtıcı ise tutar, ütü de bile tutmaz.:yes:
1 ay önce 9.75 den aldığım 30 lu yumurta 17,45.
Pazarda salkım domates 4 TL geçen gün baktım 7 TL.
Kırmızı turp sordum 10 TL duyunca sinirimden pazardan çıktım gittim.
Brokoli 20 TL.
Kimlikle Maske işi dediğiniz gibi trollerin yalanı. Birde şu durum var benim şu an kaldığım kent ikamet yaptığım kent Değil. Velev ki kod geldi. (Gelmez ya) Sorun olur mu?
ben kendimi bildim bileli kapılar kapanınca yumurtalar tavuklar telef olur ucuzlardı, petrol hikayesi gibi tavuklar yumurtlamayı kesemediği için egg future ler eksiyi görürdü.
şimdi dışarıya satış yok diye oturup günde 5 yumurta da yemiyoruz. niye artıyor arkadaş.
ülkenin dengesi bozuldu tamamen, ne desek boş, neye inansak yanlış çıkıyor.
bu ülke hepimizin, kabul.
ama ülke yıllardır başıboş, herkesin at koşturduğu, 5-6 senedir girilmez, yapılmaz, bak o olmaz denilen her şey oluyor, bunun adı cambaza bak oyunu değil, ülke sahipsiz, herkes istediği gibi at koşturuyor, kör tuttugunu öpüyor, ben burasındayım.
birileri zevkine doları 6,99 da tutuyor mesela.
kardeşim 2018 agustosunu unuttunuz mu, kur arttıkca maliyet artıyor artı bir de korona krizi de ek zam fırsatı doğurdu gıda sektöründe. artık cok fazla yer gezme şansınız yok, mahhalle marketinden aldın aldın, alamadın yassag gardaş yassag çekiyorlar zaten her hafta sonu. Bu kur maliyeti artmasa ülkenin temel üretim dengelerini çarpık biçimde etkiliyor, millet önünü göremiyor ee o zamanda yatırım kararları spekülatif olur. Ne maliyet enflasyonu beli, ne kur, ne de ekonomi politikası. Neyse ya a.k partisi aynen devam ediyor kendi çalıyor kendi oynuyor.
Bu virüs krizinde akaryakıt haricinde fiyatı düşen bir şey var mı. ?
Bu ortamda gıda enflasyonu intiharlara yol açar. Dua ediyorum en azından virüs geçinceye kadar dolar artmasın.
Usdtry 6.9800
*abd'de 1.çeyrekte gsyh -%4,8 (beklenti -%3,5)
ABD ilk ceyrekde yüzde 5 küçüldü diye bayram havası var piyasalarda ulan ilk çeyrek sadece Mart ayı Nisan'da ne bok yiycek bu adamlar cidden ilginç bir piyasa var.
Ne yaşandı bilemem ama benim kayınbirader ve eşi ikametleri farklı olduğu halde , geçen gün sms ile Ankara Kızılay da bir eczaneden maskelerini aldılar. Sonuçta maske ( sms ) kişiye özel olup, hangi şehirden aldığının bir önemi olmamalı. Eczanenin kullandığı sisteme - verildi - diye giriş yapıldığında artık başka hiç bir eczaneden alamazsınız zaten.
Benim endişem tüm dünya bu yaşananları bir anda unutup piyasalara pompalanan paraların üzerine otururlar mı ?????
Biz de değil ama dünya da çoğu ülke geri ödemesiz para dağıttı ...
Aklıma şu meşhur ağa nın fıkrası geliyor ....
Kaç aydır tüm düzenimiz bozuldu borsalara bakın neredeyse krizin başında ki yerlere geri geldiler ..
Bu arada biz de ülke olarak sanırım sabit kura geçmiş olduk ...
Herkese saygılar ...
Selçuk geçer ve kıdemli analist youtube de sürekli paralel felaket videoları yaparlardı. 3 gündür ayrıştılar.
Selçuk geçer grafik vs. kullanmadan direkt dalıyor ve altın , döviz alın tutun diye anlatıyor.
Kıdemli ise , matbu bir grafik üzerinde ezberlenmiş üç- beş formasyon çizerek dolar ve altın da felaket yakın ( düşecek ) diyor.
Gelelim bana , ben genelde grafikten anlamadığım için derin gönül gözümle bakarım. Bu güne kadar gerek televizyondan gerekse diğer kanallardan kimse '' ey vatandaş yakında felan, felan yükselecek alın kazanın '' demedi ve demez. O halde , onlar ne diyorsa yazarım kenara ve marketler, sokaklar ile pazarlarda durum nasılsa gece istiareye yatarım. Genelde tutar.
Bu gece FED ne derse desin , 2 saatlik bir sarsıntıdan sonra uçak sağ salim yere inecektir.
Hissettigim o ki, Borsa'ya gelecek cok kisi ve para var.
Suan 101.550 endekste ve hala yukseliyor.
Bir asi bulundu haberi duserse, solugu 130.000 lerde aliriz gibi geliyor.
Çinde ikinci salgın furyası konuşuluyor, pandemilerin de ikinci yılının daha şiddetli olduğunu okumuştum.
Bu olay öyle iki ayda bitmez , sadece fragman izledik galiba .
Ama ikinci furya başlarsa sürü bağışıklığından başka çıkar yok gibi. Saldım çayıra mevlam kayıra.
Bir havuç bir sopa var. Sonra gerçekler.
Senaryo A
Aşı bulundu. Çoşku. Kötü bilançolu şirketler acı gerçekler
Senaryo B
İkinci dalga geldi. Hüzün. Aşı bulundu. Çoşku .Kötü bilançolu şirketler acı gerçekler.
Günün sonunda pasta cilayla düzelmeyecek bir hasar var. Ve problemi çözmek için şöföre daha çok içki verip. Sarhoş etmeye çalışıyorlar