Gelecek ay pandemi geldiği için önceki aydan iyi olmadı, muhtemelen pandemi dünyadan gider ama damadın aylarında bu hep olacak. 😎
Printable View
Gelecek ay pandemi geldiği için önceki aydan iyi olmadı, muhtemelen pandemi dünyadan gider ama damadın aylarında bu hep olacak. 😎
tamamda damat gerçekçi değil
sorunu bile tarif edemiyor.
hayali ruh gibi yani bu dünyaya ait değil.
Ekonomi bakanı olursa ilk etapta piyasa bunu olumlu karşılar, fakat daha sonra ne kadar bağımsız hareket ediyor, neler yapabiliyor piyasanın takibinde olacaktır. Geçmişte olduğu gibi tatsız şeyler yaşanırsa, ülke yönetiminden müdahaleler gelirse (faizi indir, faizi kaldır, politikanı değiştir vs biliyorsunuz) pek bir işe yaramayabilir.
darı ambarını bırakın
ekonomi bakanı değişmez.
değişirse de daha yeteneksiz
ama sadık biri gelir
otoriter rejimlerde büyük projelere önem verilir.
halkın ne yediği ne düşündüğünün önemi yoktur.
önümüzdeki tek proje kanaldır.
Bankalara bir sey olmadi yine. KD dogru diyormus.
TAVVVVVVV, tavladı, THY vınladı, PEGİ de öyle. ereğli kötü acmadı, 8,17 ama 8,18 üstünde olmalıyız. Bu üç gün metal endeksini izlerim. Tüpraş Petkim önceül edecek mi, yoksa onlarda bankalar gibi geride mi kalacak. Bence en kritik soru sanayi hisselerinde sorulmalı. Kochol iyi actı ama oda güven vermiyor, çünkü açıkladığı karın yapo krediden geleni düştüğümüzde 90 milyon gibi bir rakama ulaşılıyor, Koç holding 30 yıl önce kurulduğunda bile bu rakamdan fazla kar açıklıyordu. 104200 106200 endeks için önemli yerler.
2020 için en kaliteli temettü ödeme adayları, ALKA VE ENJSA.
"Kovmirim ulan seni, kovmirim" halkbank. Bankacılıkta Şaban'ın maho ağaya yaptigini yapiyolar resmen yatırımcıya... Böyle devam, endekste 3-4 dolar hedefine hazırlık, seri bezdirme, sovdurme. Başka açıklaması yok bu saklabanliklarin. Ayıptır.
Dün secime dair twiter haberleri çok yüksek miktar ilgi gördü, 63 vekil başka partiye geçecek diye haberler var. Yaşar Okuyan öyle demiş. Seçim daha büyük bir şekilde inkar edilmeli, ağız ucu ile değil. Bakalım Mehmet Bahceli bir önceki gibi önden erken secim açıklayacak mı. :)
https://www.youtube.com/watch?v=5TR0unX4Szk
Bizdeki bankacilikta bir sorun var gibi. Bugun daha net belli oldu bu KD'in dedigi gibi.
Valla sayın hocam son 1-2 aydır senetlerden uzağım, sebeplerini anlattım, Hakan Atilla abi ararsa işaret verirse halkbank alırım, başkasına itibar edemem, çünkü bir tokat yedik, tekrar ekmek yemek için ikinci bir tokat riskini almaya gerek yok, milyon tane yatırım aracı var. Bu pandeminin ilk günlerinde 300 liradan gram alıp 298 liradan satmıştım. Pişmanmıyım hayır, önemli olan o gram altını alabilecek kapasitede biri olmaktır. Doğruyu gördük ama gelişmeler bizi yanılttı. Bu yanılgı aşırı derece derin düşünce ve takip kaynaklı oldu. İşde bu yüzden gram altındaki hissiyat bende dövizde oluştu. 6,50 dahi olsa para paradır. Dövizde şöyle düşünün. Biz dövizin yükselmesini istemiyoruz bu net. Ancak bu bir düşman ise ve yükselip bizim alım gücümüzü eritir bizi öldürür diye düşmanı yanımızda tutuyoruz. Dövizde strelin öncelikle tercih edilme, sonra euro ve en son dolar. 6,830 üstünde dolar kuru daha güvenli, altında kaldığı sürece 6,5 rakamları görülebilir.
Adam yanimizda calismaya basladi dedin o kadar. Onun gazlamasina alsaydin hisseleri sen de arada.
Bu hafta metal iyi olur dedik, kardemir ereğlinin 3 katı daha iyi, ereğli ise sürünüyor, halbuki DÜK oldu, yani pulback yaptı, acaba piyasa düzeldi diye 2019 temettüsünü açıklayacak onun için mi baskı kuruyorlar.
Bosver bence, ucaklarin kalkmasi ile bir atraksiyon yaparlar belki, ondan sonra iyice realite ile karsilasacaklar. Sey oncesi zirveler uzun zaman alacak.
6789 +67,89 =6856
Şuan işbank kuru ve vergisi ile maliyet 6,856
satış ise 6,735
fark = 121 kuruş, 6735/6856 = %1,8 işlem zararına işaret ediyor.
döviz almayın diye 5 kat vergi geldi. bu konu büyük bir milat olacak gibi.
sanki beyim
abzxyd yi biliyordu
Riski bildigin, yani neyin ne oldugunun farkinda oldugun zaman her hisse islem yapilabiliyor. KD da onermiyor ki zaten, islem yapiyorum diyor. Mal mal bankalarda beklemekten iyidir herhalde her gun. Ne kazandiriyorsa artik.
Sig hisselerde islem yapma kurallarina uyuldukca sorun yok yani. 1) Fazla alma 2) Tek seferde alma 3) Soktugun paranin tamamini kaybetme riski oldugunu bil, ona gore sok. Ozellikle de bu kisim onemli.
Hala yapiyoruz. Sig hisselerde olmasa bile yogunlasma olayi cok kotu. Bir hisseye soktukca sokuyorsun, yigdikca yigiyorsun, elini kolunu bagliyor sonra.
Ornek vereyim: 4 tane 30 hissem vardi, otekilerden sattikca sattik, tek hisseye soktuk. Allahtan cikma firsati verdi. Seneler once bu hatayi Ak Enerjide yapmistim, o cikma firsati da vermemisti endeks ucarken. Yine ayni hatayi yaptik. Insan psikolojisi. Ne kadar yazarsak yazalim uygulamasi zor.
Evet onceki hatalardan ders cikariyor gorunsek de devamında yine baska hatalar yapabiliyoruz, ben senin dedigin hatayi sisede yaptim kacan firsatin haddi hesabi yok, benim bu süreçte ogrendigim parayi 4'e 5 bolup farkli farkli yerlerde degerlendirmek, araba, gayrimenkul, borsa altin doviz vs gibi.
Bu Abd ne diye sürekli çinle uğraşıyor arkadaş... piyasayı sürekli geriyor abd çini gısganiyyyy madem gısganıyıyon doları yuana göre develüye et 1 dolar 1 yuan olsun rekabetin olsun :) çok mi acımasız oldum
Tombul kuşta hisse başı 3.30tl kardayım rezile etsem mi 13 14leri görme ihtimali var mı ki... kıdemliler bir el atsa
Tebrikler TH .net
ak enerji 2006 yılında bana da ittirmişti.sevmem kendilerini.
neyse bir kıl daha kopardık iblisten
İnsan geçmişte yaşadığı kayıpları bi şekilde unutabilir ancak kaçan fırsatları unutamaz. Beynimiz böyle çalışıyor maalesef. Mesela mart sonu 20.000 adt ardyz almıştım 12 maliyet ile. Sözüm ona 2 yıl tutacaktım. 13 den verdim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yüzde 50 sattım tombikleri kalan yüzde 50yi iki partide satacam