https://twitter.com/mahmutciftci49/s...37920470904834
Buradan okuyabilirsiniz
Printable View
https://twitter.com/mahmutciftci49/s...37920470904834
Buradan okuyabilirsiniz
Tesekkürler sn Yak,
tek tek onu mu okuyacagiz
adamin sorusu varsa buyursun yazsin :)
Biz ne araþtirma raporlari gördük burda dimi @bawer :)
höstadlara gelene kadar..
"17 numaralý dipnotun dipnotuna geldiðimde, ALKÝM þirketinin Afyon Dazkýrý’da yer alan imtiyaz sahalarýnýn bir kýsmýný Kora Ailesi’ne ait olan Sodaþ grubuna verdiðini ve bundan dolayý her yýl gelirin %6’sý karþýlýðýnda Sodaþ’dan royalty getirisi elde ettiðini görüyorum.Basit bir matematikle dahi hesaplansa ALKÝM þirketinin burayý kendisinin iþletmesi daha makul olacaðý aþikarken patronun iþtiraki olan bir þirkete vermesi mantýksýz geliyor. Bunu þirket yöneticilerine söyleyip bu konuda makul yönde bir deðiþiklik düþünüyor musunuz diye sordum. Cevaplarý soðuk ve basitti: Hayýr..!"
sn dvk psh
konu bu satýcý kora holding ve þirketin bir kýsým imtiyazýný bu holdinge ait Sodaþa devretmesi sonucunda bilançonun nasýl deðiþtiði... kaldý ki bu imtiyazý alan holding sahibi hissede satýcý olmaya devam etmekte...
Ben bunun hepsini okudum ama bu 6 aylýk bir mevzu. Okumasanýzda çok þey kaybetmiþ olmayacaksýnýz. Alkimdeki uzun vadecilerin hepsi muhterem kadar alkim hakkýnda bilgiye sahip. Bizim analizle, dirençle, desdekle iþimiz yok. Arzu ettiðinde hepsini kolayca kýrýp geçiyor. Linkteki muhteremin beyanatý daha çok kendi yatýrým stratejisi ile alakalý, elbetde alkim kendi için portföyle olabilirmi ? analizide var. Netice muhtereme göre olumlu. Ozamandan bu zamana alkimde alkaçcýlar para kazandý. Sayýn Dvk_Psh haklýsýnýz.
eskiden hissenette topicler gerçekten olumlu olumsuz tüm bilgilerin paylaþýldýðý bir yerdi. kendimi açýkça belirttiðim halde ve hisseyi olumlu olarak bulduðumu belirttiðim halde adeta trol muamelesi yapýlmasý pek hoþ deðil...
adam yazdýðýnda hisse açýklýk oraný % 50 lerde idi þimdi kaçta... Sodaþ ile ilgili ve Holding ile ilgili verilen ipucu hiç de yabana atýlacak bir ipucu deðildi... bu uyarýlar olmasa idi ben de hissede portföyümün epey bir kýsmýný aktarmayý düþünüyordum ( þimdi veya gelecekte diye þerh koyayým)...
bir soru sorulur ve yatýrýmcýlar bu sorulara cevap aramak/vermek yerine topyekün hisseyi savunmaya geçerlerse olan þeyler olur...
sizce de garip deðil mi bir yönetici çýkýyor en iyi yatýrým budur diyor ve dediði günden beri diðer ortak satýþta...
kendi adýma ilgilendiðim hisselerde yazýlan her þeyi okuyup doðru veya yanlýþ kendi kararlarýmý alýrým...
sizlere de kolay gelsin kendi aranýzda sürekli hisse kötülenirken birisi gelip sorduðunda hemen savunuyorsanýz bence bir daha düþünün...
Bu sayfalarda her türlü insanlar mevcut. Buna alýþmalýsýnýz. Alkim Kimya, geçmiþine bakýldýðýnda Bist100 ün en iyi þirketlerinden birisi olduðunu anlarsýnýz. 1 yýl öncesine kadar çok iyi prim yaptý. Yeni yatýrýmlarý ve kapasite artýrýmlarý olmasýna raðmen ky nin beklentisini karþýlýyamadý. Patron satýþlarý yoðunlaþtý, halka açýklýk oraný % 57 ve daha da artacak. Çok çok iyi karlar açýklarsa o zaman mecburen gidebilir. Þu anda tahtacý ne derse o oluyor. Þu anki fiyatýn üstünde maliyetlenen ky ler bezmiþ durumda. Çok aþaðýlarda olanlar çok rahatlar. Onlar yazýlarýnýza ters cevaplar verebilir. Aldýrmayýn geçin. Saygýlar.
Sodas olayi yeni birsey degil ki,
Rödavans geliri olarak zaten bilançoda yeri var .
ya madem güvenmiyorsunuz olumsuzsunuz,
bak agustos vadeli viopta acik shortla gitsin,
inancým gereði vadeli piyasalarla ve faizlerle coinlerle iþim olmaz... güvenmek ya da güvenmemek deðil... adam uyarmýþ ve bu uyarýyý zamanýnda okudum þimdi ikinci kýsmý yani tweetinde hesaplanabilir dediði þeyi sordum bilen var mý diye... cevaplar için hassaten teþekkür ediyorum...
hatýrlamýyorum ama þirkette imtiyazlý hisse var mý bilmem. var ise çok operasyon olacak bir kaðýt demek ki...
birisi çýkýp da rödovans geliri yýllýk þu kadar eðer þahsýn iddia ettiði gibi kendi iþleseydi þu kadar kar veya zarar oluþacaktý diyebilirse memnun olurum... uzun vadede hisse bulmak zor ama hisselerin de bu þekilde periþan edilmesi pek iyi bir durum deðil sanýrým...
Potasyum Sülfat yatýrýmýyla ilgili en son Eylül 2020'de KAP'a haber göndermiþ ve de Haziran 2021 üretim olacaðý açýklanmýþtý.
Aradan bunca zaman geçti, þirket neden son durumla ilgili bir açýklama yapmýyor, ne durumda bu yatýrým, ters bir durum mu var.
Hiç þirkete soran oldu mu acaba, Çaðla haným ne diyor bu konuda, lafla deðil KAP haberi lazým.
Hisseye nefes aldýracak bir haber lazým.
Çaðla haným jet maþallah. Bizim ofisede böyle biri lazým :) Her zaman anýnda cevap veriyor. Mubala etmiyorum. Hayranlýkla karþýlýyorum.
Gelen cevap malumunuz, farklý birþey yok.
Sayýn , öncelikle þirketimize göstermiþ olduðunuz ilgi için teþekkür ederiz. Yapýmý devam etmekte olan yatýrýmlarýmýz hakkýnda bilgiler, finansal tablolarýmýz ve faaliyet raporlarýmýz www.kap.gov.tr Alkim Kimya bölümündeki bildirimlerimizde mevcuttur. Potasyum sülfat tesisimizin Temmuz 2021 tarihinde devreye alýnmasý ve Aðustos 2021’de ilk üretimin baþlamasý hedeflenmektedir.
Mail attýðýmda Çaðla haným Temmuzda üretim yapýlacak diye cevap yolladý. Benden sonra bir arkadaþým telefon ile aradýðýnda Çaðla haným Aðustos ta üretim yapýlacak diye cevap vermiþ. Bu o kadar önemli deðil, þirket bilgilendirme konusunda profesyonel deðil. Bu þirkette ky nin önemi yok, imtiyazlý hisselerle azýnlýkta olsalar da oy oranlarý yüksek. Saygýlar.
o karý bekleyerek yaptim,
Bir baska hissede de siz de yapmissinizdir,
Keske benlik bir sey olsa , ben zaten tahta yapici olsam hisse bedelsiz sonrasi 21 tl sabitlerdim.
Ama big boss böyle istiyor yapacak bir sey yok , her düsüsü alim firsati olarak görerek portföyümü arttirdim
Beklerim beklemek benim isim .
Fed faiz deðiþtirmedi, 2023 sonuna kadar iki faiz artýþý öngördü
Fed, beklentilere paralel olarak federal fonlama faizinde deðiþikliðe gitmedi, 2023 yýlý sonuna kadar iki faiz artýþý öngördü. Fed'in 2021 yýlýna iliþkin büyüme beklentilerindeki güncelleme ekonomik aktiviteye yönelik iyimser bakýþýný da ortaya koydu.
Elimde düþenlere bakýnca yine iyi durdu bu hafta 15 üstünde 😅
Bu aralar çok stabil duruyor. Düþmekten yoruldu herhalde.
Çýkmak ta çýkmýyor. Küstüm oynamýyorum misali.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post5207615
Bir hissede patron satýþý varsa arkaya bakmadan kaçmak gerektiðini bir kez daha gösterdi bize, 19 üstünden okutmuþlar nasýl olsa.
Rehaya güven gerisini merak etme sen.
Daha önceden konusmustuk burda, Patron satiyor diye hisse satýlmaz diyordur ünlü yatýrýmcý,
Kendine özgü sebepleri vardir, Birde sattýðý malý kim aldý,
Sabýr sn Bawer , Sabýr,
bu Alkimde sabredenler kazandi ve kazanacak.
Bu baþlýðý þu anda 1 kiþi okumaktadýr. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
Dvk_Psh
KY dostlarimiz Alkimi terk etmis... yine kaldik kendimizle ..
ha gayret ... Bawer senin meshur türkünü ben söyleyem
Gýmýldan gýmýldan gýmýldanýver
Ah þöyle böyle de gýmýldanýver :)
https://www.youtube.com/watch?v=CZgv9sNMTFg
twitter postuna döndü ama
Bu baþlýðý þu anda 13 kiþi okumaktadýr. (1 üye ve 12 ziyaretçi)
Dvk_Psh
üyeden cok ziyaretci masallah :))
Yeni P.S. görmek ne güzel, Ülkemizde Gübre acýðý var hem bunu kapatacak hemde ihracat yapacak bir sirketin ortaðýyýz bekliyoruz.
:) yok yok öyle olmayacak insallah :) Döviz yükselmesi ülke adýna kötü ama Alkimo için olumlu..
Rüzgar Alkimden yana esiyor.. Sabir
Sizde Hayirli Cumalar olsun hocam,
Nice temettüler alacaðýz insallah , her nekadar temettüye uygulanan stopajlar yüksek olsada...
Ben Alkim kotami doldurum , Allah herkese gönlüne göre versin, Bol kazanç nasip etsin,
Hayýrdýr bu niye böyle yukarýdan açýldý:)
Hayýrdýr, haber falan da yok, Alka tavan oldu, Alkimo da o yolda ilerliyor, maþallah.