herkes akıllı ya genel kurulu bekleyip satacak:)
Printable View
herkes akıllı ya genel kurulu bekleyip satacak:)
Ondan önceki Cuma günü tavan yaptıran da Citi idi. O günü de dahil edersek Tacirler ve Yapı Kredi malı topluyor, diğer kısmı ise satıyor. Ayrıca geçen hafta Perşembe, Cuma ve bu pazartesi Akd’ye göre Qnb ve İş yatırım topluyor. Karşılarında ise kutsal ittifak (Hsbc, Bofa, yatırım finansman) var, bunlara Global de eklenmiş ama onun ne yapacağı belli olmaz. Bugün ekstradan satıcı olarak Halk çıktı. Bu arada şirket faaliyetlerinden ayrı bir beklenti varsa bu beklenti genel kurul değil, temettü ve bedelsiz tarihi. Temettü tarihi genel kurulda belli olur, bedelsizi SPK süreci belirler. Yani temettü ve bedelsiz beklentisi olan kişiler için süreç kısa değil.
Evet daha ne sular akar o zaman kadar, haklısınız.
Tahta yapıcının acelesi yok nasılsa, daha kaç devre kesici göreceğiz bakalım o zamana kadar. Adamların maliyeti 2.50 altı...
https://i.hizliresim.com/e3rn79d.JPG
https://i.hizliresim.com/a4djfrq.JPG
Filo'nun son durumu bu. İşinde gücünde kargo gemileri. :kahkah:
Faaliyetlere, karlılığa zeval gelmesin de, fiyat yolunu bulur.
Valla ne desemki. Sonra ortamı geriyon diyorlar:). 4.50 dan beri başladım satmaya. 4.94 ten verdim ciddi. Sagolsunlar illa ki alış fırsatı veriyorlar. Yani burada satıp da sonradan daha yüksekten maliyetlenen arkadaşların dramının yanı sıra kademeli satışlarla ve alislarla ciddi ekmek de yediriyor. Uzun vade zaten güldürür diye umuyoruz ama işte böyle hareketler yapıp amelelik de yaptırıyor . Arkadaşın biri var onu takip ediyorum. İsyan ederse alıyorum, satanlara laf atarsa satıyorum.
Bu hissede TL bazlı bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Naci Ağbal düşüşünü ve 21 Aralık sonrası düşüşü baz alsak 0.18-0.19 dolarlarda dip yaptı şu an 0.28 dolar. 2020’de Silopi hikayesi ile 0.40 doların üstüne çıkmış bir hisse.
https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=GSDHO%2FUSDTRY
Bütün föy GSDHO oldu iyi mi?
Bakalım bu enflasyona endeksli bono haberi ile doların yanında borsayı da geriletttiler ama vadesi uzun ise sanıldığı kadar etkili ve uzun süreli olmayabilir.
Kendi hesabıma olmayacağı yönünde oyumu kullandım. 25'inde genel kurulda hayırlısı bakalım.
Tüm paydaşlara önce sağlık ve huzur sonra bol kazanç dilerim.
Dolar düşmeye devam edecek diye satanlar yanıldı
2021 faaliyet raporunda 194mn TL 6ay vadeli kkm hesabı açıldığı yazıyordu.buradan nerden baksanız yüzde 30ustu kar gelir.hangi çeyrek bilançosuna yansır acaba
ABD borsasında denizcilik şirketlerinden ZIM 1.46 fk - 1.64 pd/nakit akışı ile işlem görüyor. Biz de gsdho 2 fk'ya ucuz diyoruz. Dünyada da çok garip fiyatlamalar şu an. gsdho 1.5 fk olsa kendime gelemezdim herhalde :)
hocam burada hatanız şu, bu firmalar acayip temettü veren firmalar dolayısı ile FK'sı ne olursa olsun.
PD/DD 'leri 1'den büyük olur.
GSDHO ile aynı olması için GSDHO'nun şu an 1.5 milyar TL temettü vermesi lazım.
1.5 milyar tl temettü verse GSDHO'da 1.5 FK olur, PD/DD 1.6 olur aynı zim gibi.
siz de çok mutlu olursunuz. keşke ZIM gibi olsak.
dönemsel bir firma olduğu, resesyon ile zarar edeceği düşünüldüğünü için globallerin FK'sı düşük.
ÇÜnkü globaller aynı zamanda borçlu, öz kaynakları düşük, cash cow firmalar. bizim durumumuzda olan global benzerler ise 3-4 FK'da fiyatlanıyorlar.
çünkü gemileri kendi malları.
Genel kurula online katılabiliyormuyuz?
Resesyon ihtimal dahilinde olan bir şey ama Çin tarafı için aşağıdaki hesabı ve Twitter’da Sadi Kaymaz’ı (Dragonomi) takip etmek lazım bence. Çin’de olursa kovid kaynaklı bir sıkıntı olabilir gibi. Bunun dışında Çin sıkıntıların üstesinden gelebilecek kapasiteye sahip deniyor.
https://twitter.com/drybulketf/statu...RWnYPOe7bRyP1w
https://twitter.com/drybulketf/statu...QTekrwikevmi1Q
Sadi Kaymaz’ın tweeti.
“Çin hükümeti güdümlü, adrese teslim mali teşvikler deniyordı, ama paketler bir türlü esaslı etki göstermedi.
Sıra kredi musluklarını açmaya geldi...
Geleneksel olarak hep işe yaradı, hatta fazlasıyla yaradı.
Kısa vadede etkili silah.”
Ayrıca “bu sene Çin büyüme hedefleri yakalanabilir mi” sorusuna cevabı da aşağıdaki gibi.
“ Zor ama, isterlerse yakalama kapasiteleri var.
Kredi/altyapı/konut/inşaat...”
Bu tabi ki işin talep boyutu, bir de gemi arzında sıkıntı olma ihtimali de var. Daha önceden burada bir iki defa paylaşmıştım. Bir şirketin sunumundaki bilgiler.
https://twitter.com/ed_fin/status/15...QTekrwikevmi1Q
Buralardan ufaktan ufaktan heybeye atalım bari.Genel kurula katılacak olan var mı ya da elektronikten katılan olursa güccük durgut ve avaneleri ne diyor burada anlatın ltf.
En son 215 gelen kar bu çeyrek 300 civarına gidiyor. 10tl olsa kimsenin oooo çok pahalı diyeceği yok. Sadece az daha sabır.
Neyse canım alan alsın satan satsın, herkese bol kazançlar
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nöbetçi arkadaş geldi.Hoş geldiniz gırladan bir demet yapıp sunsanızda öğrensek olmaz mı?Bekliyoruz.(Bu şekilde artan ivmeyle en az 3-5 yıl sürdürülebilir kar maksimizasyonuna sahip olanlar olsun ltf.)
.
Not.4.49-50-51 lerden veren ak -yapı kredi ve halk yatırıma teşekkürler.:bravo::halay:
.
Syg
Eee yok mu gk ya katılan arkadaş.Tahtaya bakınca gören de güccük durgut temettüyü sünnet etti,bedelsizi de bedelliye çevirdi sanacak(Yapar mı yapar bu güccük).Dolares olmuş 16.375 TL hala bakıyorsunuz.Bakmayın görün görün....
İMKB listesine bakarsanız görürsünüz:) verenler arasında city de var bolca:) herşey gönlünüzce olsun…
Sürdürülebilirlik ayrı konu. Onu es geçiyorum. Borçlu, nakit zengini ayrımını da yapmak için FD/Favök’ü de kriterlere eklerim. Banka, girişim sermayesi ve gyo’ları değerlendirme dışına alırım. Hem prospektif F/K hem de prospektif FD/Favök olarak bizden önde olan Sahol olabilir. Başkasını bulmak zor gibi. Gsdho ayarında bir kaç tane daha çok güzel şirket var ama onların da Gsdho’ya göre farklı dezavantajları var. Prospektif F/K’sı 2 altı, prospektif FD/Favök’ü 3 altı olan, gelirleri ve varlıkları büyük oranda dolar bazlı olan, aynı zamanda bir iştirakinin halka arz beklentisi olan başka hisse bulmak bence zor. Soda gitti geri gelmez ama patron yatırımcı dostu olursa Gsdho, mini Soda olabilir. Borsamızda Soda’nın eksikliği gerçekten çok hissediliyor. Soda için ucuz dolar almak gibi deniyordu, Gsdho da tam olarak bu. Bizde ekstradan Silopi Elektrik’in halka arzı gibi bir beklenti de var. Silopi Elektrik’in ne kadar önemli olduğunu anlamak için Cante’nin bu seneki finansallarına ve fiyat hareketlerine bakılabilir.
Topla topla Merrill Lynch BOFA.O bofa da şu lambacı ışık neci acaba.Bu kurum Işık menkulün sahibi kim bilen var mı arkadaşlar?
.
Syg
Sevgili kardeşim her gördüğün sakallıyı hacıbaba sanma.Biz ne listeler gördük.Bir de aylık takas değişimine bakarsan 7.7 bofa,2.5 garanti satmış ama bir de alanlara bak bakalım takasta ilk 2-7 arasındaki aracı kurumlar ve de 3.8 milyon alışla iş yatırımdaki amcamı göreceksin 3.7 milyon ile yapıkredi ve 2.5 milyonla info ile karşıladılar satışı..Ben bugün iş yat daki amcamı bekliyorum.Tahminimce gelir,sazı eline alır,bir bozlak okur ve en az nötr günlük kapanışı yapar gider işine gücüne bakar.
.
Syg
Üstad sizin hisse tercihleriniz ve alım satımlarınız benden çok iyi. Mesela sizin güzel kazandığınız Denizlili tekstil şirketini Barış Yılmaz bilanço öncesi portföyüne eklemişti. Benim gözümde veri analizi açısından bir numaradır. Benzer kokuyu almışsınız. Tüm her şeyi birlikte düşündüğümde Gsdho kadar beğendiğim tek bir hisse var. Onun dezavantajı ise hala borç ödeme aşamasında olması ve git gide etkisi azalsa da dolardaki yükselişten olumsuz etkilenmesi.
Sayın Osman Özen'den alıntıdır:
Gsdho genel kurulundan notlarım:
------------------------------------------------------------------------
Temettü ve bedelsiz dagıtımı her ikisi de onaylandı.
Şirketin nakit gücü yeni kuru yük gemisi alımlarında kullanılabilir.
Resesyon endişelerine rağmen kuru yük endeksinde güncel gemi arzı durumu sebebiyle düşüş beklemiyorlar.
Filonun bir gemi haricinde genç, modern ve eco yakıt sınıflı olması nedeniyle önümüzdeki dönem gelebilecek çevre regülasyonları ve yakıt maliyetleri konularında avantajlı bir filo olduğunu düşünüyorlar.
Japonya da şu anda yapım aşamasında olan iki gemiyi seneye son çeyrek teslim diye biliyoruz normalde ama şirket seneye ikinci çeyrek yeni 2 geminin filoya katılacağını söyledi.
Kaynak: https://twitter.com/osman_ozen1
Adamın cebinde cidden akrep var, yıllar sonra temettü vereceği tuttu onun da tarihi belli değil. Tarihimi yazmayı unuttular arkadaşlar, gk ya katılan arkadaş yok mu.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gemi arzı ile ilgili tespitler ve yeni gemilerin 2023 2Çte katılacak olması güzel. Ortaklığa devam.
GLOBAL mi
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi