Yazdıktan sadece yarım saat sonra çöküş başladı. Bu kadar kısa süre beklemiyordum. Sıra dolar hareketinde de benzer bir şey beklenebilir. Ancak emlakta bunu görmeyiz.
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
· 23 Std.
Günün kötü haberiDoppeltes Ausrufezeichen
Ford Otosan’dan Hollanda DAF’a Birmingham Jaguar Land Rover’a, Ford Köln’e yoğun bir mühendis göçü varmış. Sadece bu yıl 50-70 kişinin gittiği ve göçün devam ettiği söyleniyor.
Bu arada Ford Otosan'dan TOGG'a da 100'ün üzerinde mühendis transfer oldu
Kuzey Kore'de 11 gün boyunca gülmek yasak
Kuzey Kore'de, 10 yıl önce ölen lider Kim Jong-il'i anma etkinlikleri başladı. Hükümet yetkilileri, halka 11 gün boyunca herhangi bir mutluluk belirtisi göstermemelerini emretti.
https://www.trthaber.com/haber/dunya...ak-636565.html
"300k 400k zam insanlar hakli olarak önlem aliyor" ?????????????? Hakli????? 300-400k?????
Şu rezil donemde ev fiyatlarini takip ederken bastan ayağa insanımızın da ne kadar rezillestigine tanık oldum...
Bütün ülke burası borsa kim kime korsa anlayışına döndü...
Evet haklisiniz imam ..... cemaat ...... .
Ve evet yine haklisiniz bizim imam sadece ...madi, sıvadı da...
Hatta imam icin soylenecek daha çok şey de var da, neyse...
Uzun vadeli faizler artiyor.peki uzun cikacak kisa ne kadar daha direnecek?
Bir gun gum diye faizler yükselecek?basketteki 3 luk sayi gibi.palavra.bu deneyde cortliyacak.ekonomi affetmez.kanunlari bellidir.degismez.yercekimi aydada vardir.fakat dunyadan farklidir.yok demekle degismez.
Yasa teklifi mükemmel olmuş. Asgari ücretliye vergi yok. Kalan herkese var.
Asgari ücretle sgk matrahı arttı. Geriye vergi dilimlerinin belirlenmesi kaldı. Onuda enflasyon altında belirlerse tadından yenmez. Sonra tv çıkıp yüksek teknoloji ihracatını artımalıyız filan derler. Sen orta sınıfı bir güzel biç devamında ihracatın katma değerinin artmasını bekle.
Gelir vergisi istisnasından sadece asgari ücretli olarak çalışan işçiler yararlanabilecek. Brüt ücreti 2022 yılında 5004 TL’nin üzerinde olan çalışanlar gelir vergisi istisnasından yararlanamayacaklar.
Asgari ücretin üzerinde gelirle çalışanlar şu anki gibi vergi ödeyecekler. Ödedikleri verginin bir kısmı halen olduğu gibi AGİ yoluyla iade edilecek. Ödedikleri vergi dolayısıyla net ücreti 4250.70 TL’nin altına düşenlere ilave AGİ verilecek. Böylece hiçbir işçinin net ücretinin 4250.70 TL’nin altına düşmemesi sağlanacak.
https://m.haberturk.com/son-dakika-a...bmm-de-3287137
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merkez bankası saldım çayıra dedi fiyat istikrarını çöpe attı kimse malının gerçek fiyatını bilmiyor dolar kurunun nereye gideceği belli değil o yüzden herkes malına önden yüklemeli zammı bindiriyor devlet buna seyirci kaldıktan sonra halk da kendi önlemini almaya çalışıyor damacana su bayisi her su aldığımda yeni zam bindirerek su satıyor bende artık marketten gidip kendim daha ucuza bulduğum suyu alıyorum ekonominin dengesini fena bozdular
https://twitter.com/TurkishIndy/stat...DD9CBJWGg&s=19
Faiz kalkıyormuş
Bu iktidar geldiğinde, süt, meşrubat, bira fiyatları, aşağı yukarı aynıydı.
Gelir gelmez, benim gibi, biracılara geçirmeye başladı.
Ebemizi belledi.
Bira fiyatı, sütü, meşrubatı 4'e katladı.
Kimse oralı olmadı.
Biracıların derdini anlamadı.
Evet....
Şimdi sıra geldi.
Sütçü ve meşrubatçılara.
Fiyatlar gene eşitlendi.
İlahi adalet.
Evet aynı şey değil.
Süt temel ihtiyaç.
Ama keşke, bizim ebemizi bellerken, bizi anlasaydınız da gönderseydiniz bu hırsızları.
Bizde malesef empati yeteneği olmadığı için kimse seni anlamaz kardeşim ... Tahviller yüksek ppk lar dusukken aradaki 8 puan farkı kim karşılıyor hazine mi bir de bu ne kadar sürdürülebilir sizce fikri olanlar var mı
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez bankası, yüzde 14 ile, bankalara, 1 haftalık repo yapıyor.
Hazine, bankalardan, yüzde 22 vade ile, 2 yıllık borçlanıyor.
Enflasyon, % 50 olursa, hazine karda, bankalar zararda.
Enflasyon % 10 olursa, hazine zararda, bankalar karda.
% 14 politika faizi, hikayeden politika faizi.
%14 un hikayesi devlet bankaliri ustune masraf koyup ev kredisi verecek.ha daha düşürmek isterler 9 a kadar.bu para basmaktir.ekonominin aci yuzunu burda goruyoruz.para bas ama dolar cikmasin ha olur canim.
Az önce çektim
https://i.hizliresim.com/ahwmg7u.jpeg
Ülkede en temel ekonomik problem sermaye birikimiydi.
Bu nedenle bes vs çıktı. Şimdi devlet birikiminizi eritin diye tavsiye veriyor.
Sorun dolarcılarda bile değil. Sorun kredili yatırım işlemlerinde, bunuda dövmenin tek yolu faiz artırmak.
Kaynak: Bearbull26 twitter https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...74ddbf714e.jpg
https://i.hizliresim.com/gfcu1cc.png
Benden hızlı davranmışsın :-)
Bu esnada "Fon oranları" paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum. Büyük emek. Elinize sağlık.
Selamlar...
Herkes xiaomici olacak benim gibi..:)
Syg,
Varlık fonu bankalara para aktarmak için Türk Telekomu alıyor. Kamu bankalarının zararını düşürecek ve biraz da millete kredi verilecek
Ne kredisi verecek.!!
Ağabey.!!!
Adamlar büyük batık kredi. üstünde oturuyor.!!
Bak oku.!!!
Haberi.!!
BDDK'dan 'sermaye' çalışması
Reuters'ın haberine göre BDDK, TL'deki değer kaybının banka sermaye yeterlilik rasyolarında (SYR) yarattığı tahribatı azaltacak önlemler üzerinde çalışıyor.
DÜNYA Haber Merkezi | Reuters | 17.12.2021 16:24
Bu haberden sonra dün .!!
Borsa çakıldı.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Reuters haberinin ardından.!!
Acele varlık fonu haberi servis edildi.!!
Amaç panik havasını önlemekti.!!
Devre kesici araya sokuldu.!!
Hemde 2 kez.!!
Haberi ilk alan kurumsal yatırımcılar malları boşalttı.!!
Yine sazanlar balinaların.!!
Oltasına takıldı.!!
Yem oldu.!!!
Her zaman olduğu gibi.!!
Defalarca yazdık.!!
Borsadan uzak durun diye.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
RTE kredi verin diyor ya az çok ne kadarsa
Önemli olan pazartesi günü de borsa çakılacak mı yoksa bitti mi.
Bankalar icin rasyo isi cok onemli
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sende hisse yogunmu var degiskenmiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neden bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı düştüğüne dair somut bir bilgi bulamadım. Nedenini bilemediğimize göre sonucunu tahmin edemeyiz. Somut olan vadeli işlemlerde teminat tamamlamak zorunda olanlar veya kredi ile işlem yapanlar için stresli bir pazartesi olacak.
MB ve Hazine TL bu kadar savunmasız kalması sonrası yüksek faiz artırmak gibi çok etkili yöntemlere başvurmayıp vatandaşın, speklülatörlerin yani herkesin kartopu etkisi dolar alınmasını, TL nin serbest düşüşünü sürdürmesini teşvik etmiş oluyor...
Yani polisin bir soygunu görmesi karşısında seyretmesi gibi bir şey...
Mehmet Aslan
@Aslnmhmt
·
6s
O değil de, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde ne varsa tek tek çıkıyor!
TÜSİAD
@TUSIAD
· 11s
“Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeliâ€