https://twitter.com/memochan69/statu...QznjAv2jMY00hQ
Konunun uzmanından önemli tespitler.. Öyle trışkadan açın kombileri demiyor
Printable View
https://twitter.com/memochan69/statu...QznjAv2jMY00hQ
Konunun uzmanından önemli tespitler.. Öyle trışkadan açın kombileri demiyor
akenerjiyle ilgisi ne?
devlet bize kaçtan verirse versin, uzerine %8 koyup elektrik olarak devlete satiyoruz.
o %8'den bir de devlete vergi , bankaya faiz , bir de cds adi altinda faizin faizini ödeyecegiz.
gaz kac para olursa olsun koseyi dönen ithal komurculer oluyor. niyeyse...
Akenerji, belki adından anlaşılmıyor ama, enerji denen bir şey üretiyor ve şu anda dünyada enerji altın değerinde. Bu sene, mesela, dünyadaki en zenginler arasında zenginliğini tek arttırabilenler enerji sektöründe olanlar. Çorap sektöründe olanlar ağlıyor yani... :Sad:
58 milyar metreküp yeni açıklandı.
Eski rezervde güncelleme ile toplamda 170 milyar metreküp yukarı revize geldi.. Çıkarın atletle oturun kış günü
Benim düşüncem, tahtacının bu ortamda farklı bir strateji denemesi lazım. Borsaya ve enerji sektörüne bu kadar para girerken eski taktikleri ile fiyatı baskılayıp, mal toplaması zor olacak. En güzeli her kademeden her gelen lotu toplayarak hisseyi yukarı taşıması. Fiyat 7'lere gelince istediği kadar mal toplar bebelerden/kredillerden/kısa vadecilerden ve oradan sonra da ardına bakmadan sürer hisseyi...
mevcut sahada +110 guncelleme geldi 540 650ye cikti
yeni sahadan da 58 ilave geldi ..
58 için oraya tesis kurulur mu , yoksa öylece birakilir mi... sonraki kuyulardan çıkacak gaza baglı. fizibıl olmaabilir.
yine de
keşif çok büyük. emeği geçen herkesi tebrik ederi,
Bir de bizim ülkemizde gaz/petrol yok diyorlardı. Milli piyango ikramiyesinin çıkması için bilet almak lazım. Gaz veya petrol istiyorsan araman lazım. Cudi Dağı neden PKK'nın beşiği idi acaba? Orayı temizleyince oradan petrol çıktı mı? Çıktı...
Hesapta altın da yoktu bu ülkede. Ne oldu? Altın üretimi kat kat arttı. Arayan bulur...
biraz boşta param var.
yarın bizim tahta kafalı hisseyi 4.xx 'lere indirir mi ki?
Bu hisse eski günlerine dönecek olsa hedefi ne olur sizce?
Dolar bazlı grafik...
https://www.tradingview.com/x/GaEz0865/
bende para çok. biliyorsun 7.07den sattım, pusuda bekliyorum
oldu olacak dolar bazında logaritmik çiz
Dolar bazlı zirve tazelesin artık madem kabuk değiştiriyoruz
1 trilyon doları nasıl hesapladık şimdi
1trilyon$/710milyarm3=1.4dolar/m3
1400dolar/1000m3
şu sıralar ttf 1000doların altında , boru gazı kontratlarımız 400 doların altında olsa gerek.
1000+400=1400
1400×710=1trilyon dolar
sağlama tutuyor degil mi bay wasaban ;)
ayıp ettin. ben zaten önceki gün demiştim, 110milyar eskiyi güncelleyecek bu uyanıklar diye.. tutturdum
şu 58lik muhabbet yeni, o da havagazı.
bu arada fiyatin dusmesine gerek yok, zaten guncel 95$ttf tarifeyle 700milyarm3 700milyar$ yapiyor.
boru gazı tarifesiyle 300milyar$ yapıyor.
o da aciklanan rezervin tamaminin kullanilabilir oldugu varsayimiyla. yok öyle bir dünya.
Mini Putin konuşmuş;
https://twitter.com/medvedevrussiae/...6T_VluWoIZN00Q
Bende ingilizce yok. Çeviriden baktım. Petrol ve gaz fiyatları için ilginç tespitlerde bulunmuş
Yeni yılda müjdeleri kimse sallamayacak galiba
Anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz.
Ceza bitince enerjiler uçacak kaçacak diye saldıranlardan yorum alabilir miyiz.
Bilanço düzelmeden bu fiyattan aklı başında adam girmez.
Bilanço martta gelecek, tablolar düzeldiginde de (artık dinçkökler ne kadarına müsade ederse) bu sefer seçim bahanesi olacak. "şu seçim sonuçlarini bir gorelim hele" diyecekler
yani süründürmek için epey vakit var
ENJSA], bağlı ortaklıklarından Enerjisa Müşteri Çözümleri AŞ’nin 4190 Mwe/5866 MWp kurulu güce sahip depolamalı güneş enerjisi üretim tesisleri için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) ön lisans başvurusu yaptığını bildirdi.
Kaynak: Enerjisa Enerji depolamalı GES için lisans başvurusu yaptı
darısı bizimkilerin başına
enerjisa bile 5-6gw başvurduysa bize 10-15gw yakışır.
foruma 31ciler 69cular ekran kapatıncılar gelir, biz de koşemize sessizce çekiliriz.
Bir çizik düşen, bir çizik yükselen , birde yatay çizik attım mı, grafikleri ağlatırım…
Reisimiz o kadar müjde açıkladı, enerjiler %3.5 aşağıda. Reise karşı tavır mı alıyor bu müptezeller yoksa onlarda şahlanış diriliş 2023 ekonomisi düşmanı mı
Ptf lerde tavan fiyat çözülmüş gözüküyor.