Borsaya para girişi bir şeklde akenrjinin bu ucuz fiyatına gelecektir. para akışı sürerse, degil tahtacı kimse hisseyi bu fiyatlarda tutamaz. Şirket iflas etti deseler bile hisse yükselir. hala fabrikası kapalı olani balat merko ve benzeri birkaç şirketin hisse fiyatları akenrjiden çok daha yukarılardadır.
Enerji şirketlerini piyasa değerlerine göre siralamişlar Twitter da dolaşan bı tablo 23 şirket falan var akenerji 19. sırada. 1. Sırada aksa enerji var 60 milyar lira pd si var. Sonra sırayla 50 ler 40 lar geliyor. İşin ilginci bu 19. sıradaki şirketin Türkiye ülke sınırları içindeki kurulu gücü bu listedekiler içinde 1 yada 2. sırada. Şimdi borcu var diyenler çıkar. Gerçekleşen bir enerji krizi var eminim bu listedeki bir çok şirket 10 milyar TL benim borcum olsun ama bu sürece 900 mw dgkcs ile girsem cevabını bir saniye bile düşünmeden evet derdi. Zamanı para ile satın alamazsınız bu sürece hazır kurulu güç ile girildi. Gerisini tahtacı mal dağıtmış toplarmiş saçarmiş hisse fiyatı düşermiş çıkarmış bosverip ekran kapatmak lazım. Yatırım tavsiyesi değildir.
Bir Milyar Dolara kadar bedava. Kuru para ile alın, ekranı kapatın...
Dil aslandır, yatar eşikte...
Ben sadece bir konuya takıldım. YKB varken Akenerji Sepaş/Sedaş'a 2-3 Milyarlık faturayı yılbaşı sonrası yollayabilir mi?
Gerçi yollasa ne olacak? Sonuç değişmeyecek...
Dil aslandır, yatar eşikte...
Fatura tarihi ödeme tarihini pek bağlamaz.
Vergi yükümlülüğü doğurmayacak bir şekilde faturanın ertelenmesine ykb'nin ses çıkaracağını sanmıyorum
Akenerjinin çakallıklarından birisi de bu.
Muhasebe bilgisi olanlar zaten konuya benden çok daha fazla hakimdir.
Bistteki ciddi kurumsal şirketlerinin büyük kısmı, vergi dairesine verdikleri TMS/TFRS tabloları , "herhangi bir otoriteye mali tablo verilmesi" başlığı altında kap'ta ilan ediyorlar.
Akenerji ise sadece SPK (ifrs/ ufrs) formatindaki verileri paylaşıyor.
Diğerlerini kasıtlı olarak gizliyor.
Birinde bilanço karda gözükürken Ufrs zararda gözüküyor , çunkü önümüzdeki 10 yilin kur zararini topyekun zarar hanesine isliyor.
Bizim TMS muhasebe sistemimizde ise, bu yilki doviz odemesinin kur farki kadar kar/zarar yazabiliyor
Yani biz yillardir akenerji ne kadar kar zarar etti, ozsermayesi aslinda tmsye göre kaç tl gozukuyor, bilemiyoruz
Ekranı kapatın izlemeyin lafını, genelde hisse yuksek fiyattan vatandasa giydirilecegi zaman duyarız.
Şimdi o evrede miyiz, bekleyip görecegiz.
Ben olsam , keşke bu sürece ithal kömür santrali ile girseydim derdim. Devlet en azindan kaça aldigina nereden ne zaman aldigina karişmıyor.
Doğalgazcının botaşa bağı kesilsin diyenler, bundan 1 yil öncesine kadar botaşın santrallere %50-%100 zamlı tarifeden gaz satmasına ses çıkarmıyordu.
Lahanayı yerken kırt kırt, sapına gelince meee ! dedi kömürcüler.
Yer İmleri