Sayın Siesta bu işi gerçekten biliyorsun.Dinckoklerin lotlarini ben aldım.
Aslında çok fazla almadım.240 bin lot kadar.
Ama delirmesine yetti.Ben aldıktan sonra kademelerden 31 lot almaya başladı.
Gebersin huşt.Zararina mal yok.
Sayın Siesta bu işi gerçekten biliyorsun.Dinckoklerin lotlarini ben aldım.
Aslında çok fazla almadım.240 bin lot kadar.
Ama delirmesine yetti.Ben aldıktan sonra kademelerden 31 lot almaya başladı.
Gebersin huşt.Zararina mal yok.
misal bilançolarda dönem dönem brüt kat marjina bakalim (brüt kar/hasılat oranı)
2020 yıllık %9... pandemi yılı
2021 1ç %11.5 pandemi süreci
2021 2ç %22 kısıtlamalar kaldırılıyor
2021 3ç %17
2021 4ç %13.5
2022 1ç %19.6 (434milyon/2215)
2022 2ç %9 (153 / 1672) auf düzenlemesi geliyor
2022 3ç %8 (480 / 5852)
auf bahane olamaz.
doğalgaz auf 4500 tl
gaz 20.6tl
egemer 1mw maliyeti
%55 verimle 3900tl
%58 verimle 3700tl
yani devlet auf belirlerken %20'ye yakın iyi bir kar marji birakiyor
gerisi muhasebe oyunları...
Yok benim kafam almıyor...
%10 aşağı basmak için 240bin lottan çok daha fazlası lazım
3-5 milyon lot belki. citinin malı çaktığı gün olanlar oldu.
200bin ona, 600bin buna...
tevekkeli değil, bankof verdikçe aldilar, akenerji gibi bir hissede günde 4.5milyon lot boşaltmak meseledir
Merhaba arkadaşlar ben de yeni katıldım aranıza , fakat burası ağlama duvarı gibi olmuş , ki olmalı bu fiyatla bu hisse 6,00 altını hak etmiyor ama sahipleri mesele bir kere , hayırlısı artık ,maliyetim 5,60 ama yazdıklarınıza bakılırsa orası bile zor artık.
şimdi biraz taşlar oturdu . yeni müjde geliyormuş. kombileri kökleyeceğiz.
Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı, milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız. Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak. Hep söylediğim gibi, Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her kesimine sunarak, adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek, huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.
Yukarda bahsedilen müjde dünkü (cumaetesi) haberlerden. Reis bunun altliğını da 2 kasımda yapmış.
2kasımda fiyat 3.40tl sonrası tavan tavan
2 kasım tarihli haber:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...yoruz-42164247
Geçenlerde yazmıştım
seçim öncesi maden bulmak gibisi yok.
sanki hatay'da egemer'in bahçesinde buldular.
üzümü ye bağını sorma
Hayırlı olsun...
Bende o kadar mal yok ama İspanyol'un dediği gibi bunlar denizde damla sayılır. Tahtacının mal kaptırması pek iyi bir şey değil aslında, malını geri alana kadar yukarı sürmek istemez doğal olarak. Yukarıda mal olacak ki alıp, götürsün diye düşünüyorum...
Gene de uzun vade için alanlar arttığı sürece hisse açısından olumlu olacaktır...
Dil aslandır, yatar eşikte...
Püf noktası burada. Aslında düşünürseniz tahtacı bizim dostumuz sayılır. Sattığından fazlasını toplayınca hareketi devam ettirecektir...
Ama bu enerji fiyatları ile hareket alanı eskisine göre daha kısıtlı bence. Bir senaryo olarak da Mart'a kadar hızla çıkartıp, bilanço öncesi malı çakıp, Akenerji Mart'da kötü bilanço açıklayınca 3 aylık bilanço öncesinde daha aşağılardan geri toplayabilir...
Her halükarda, kuru para ile hisse alanlar için sorun yok tüm senaryolarda...
Dil aslandır, yatar eşikte...
Yer İmleri