Borsaya para giriþi bir þeklde akenrjinin bu ucuz fiyatýna gelecektir. para akýþý sürerse, degil tahtacý kimse hisseyi bu fiyatlarda tutamaz. Þirket iflas etti deseler bile hisse yükselir. hala fabrikasý kapalý olani balat merko ve benzeri birkaç þirketin hisse fiyatlarý akenrjiden çok daha yukarýlardadýr.
Enerji þirketlerini piyasa deðerlerine göre siralamiþlar Twitter da dolaþan bý tablo 23 þirket falan var akenerji 19. sýrada. 1. Sýrada aksa enerji var 60 milyar lira pd si var. Sonra sýrayla 50 ler 40 lar geliyor. Ýþin ilginci bu 19. sýradaki þirketin Türkiye ülke sýnýrlarý içindeki kurulu gücü bu listedekiler içinde 1 yada 2. sýrada. Þimdi borcu var diyenler çýkar. Gerçekleþen bir enerji krizi var eminim bu listedeki bir çok þirket 10 milyar TL benim borcum olsun ama bu sürece 900 mw dgkcs ile girsem cevabýný bir saniye bile düþünmeden evet derdi. Zamaný para ile satýn alamazsýnýz bu sürece hazýr kurulu güç ile girildi. Gerisini tahtacý mal daðýtmýþ toplarmiþ saçarmiþ hisse fiyatý düþermiþ çýkarmýþ bosverip ekran kapatmak lazým. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bir Milyar Dolara kadar bedava. Kuru para ile alýn, ekraný kapatýn...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Ben sadece bir konuya takýldým. YKB varken Akenerji Sepaþ/Sedaþ'a 2-3 Milyarlýk faturayý yýlbaþý sonrasý yollayabilir mi?
Gerçi yollasa ne olacak? Sonuç deðiþmeyecek...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Fatura tarihi ödeme tarihini pek baðlamaz.
Vergi yükümlülüðü doðurmayacak bir þekilde faturanýn ertelenmesine ykb'nin ses çýkaracaðýný sanmýyorum
Akenerjinin çakallýklarýndan birisi de bu.
Muhasebe bilgisi olanlar zaten konuya benden çok daha fazla hakimdir.
Bistteki ciddi kurumsal þirketlerinin büyük kýsmý, vergi dairesine verdikleri TMS/TFRS tablolarý , "herhangi bir otoriteye mali tablo verilmesi" baþlýðý altýnda kap'ta ilan ediyorlar.
Akenerji ise sadece SPK (ifrs/ ufrs) formatindaki verileri paylaþýyor.
Diðerlerini kasýtlý olarak gizliyor.
Birinde bilanço karda gözükürken Ufrs zararda gözüküyor , çunkü önümüzdeki 10 yilin kur zararini topyekun zarar hanesine isliyor.
Bizim TMS muhasebe sistemimizde ise, bu yilki doviz odemesinin kur farki kadar kar/zarar yazabiliyor
Yani biz yillardir akenerji ne kadar kar zarar etti, ozsermayesi aslinda tmsye göre kaç tl gozukuyor, bilemiyoruz
Ekraný kapatýn izlemeyin lafýný, genelde hisse yuksek fiyattan vatandasa giydirilecegi zaman duyarýz.
Þimdi o evrede miyiz, bekleyip görecegiz.
Ben olsam , keþke bu sürece ithal kömür santrali ile girseydim derdim. Devlet en azindan kaça aldigina nereden ne zaman aldigina kariþmýyor.
Doðalgazcýnýn botaþa baðý kesilsin diyenler, bundan 1 yil öncesine kadar botaþýn santrallere %50-%100 zamlý tarifeden gaz satmasýna ses çýkarmýyordu.
Lahanayý yerken kýrt kýrt, sapýna gelince meee ! dedi kömürcüler.
Yer Ýmleri