https://i.hizliresim.com/9l7fmdb.png
Printable View
Odaş Yatırımcılar servisi telefonda diyor ki; Bilanço göndereceğimiz tarihi KAP a bildirmekle mükellef değiliz, 13 Marta kadar daha vaktimiz var, o zaman öğrenirsiniz diyor...Demek ki, borsadaki diğer kurumsal şirketler bu işi bilmiyorlar, boşu boşuna KAP a bildirimde bulunmuşlar...:vk::vk::plc:
bunlar böyle....
sonuna doğru açıklıyorlar....kafasına göre....
ya arkadaş bakıyorum da şirketle alakalı hiçbir bilgi birikimin yok.kafana göre yorum yapıyor sonuç çıkarmaya çalışıyorsun ama makinaya yüklediğin veriler yanlış olunca da sonuçlar hakeza olumsuz çıkıyor.Cantenin geçenlerde yapılan genel kuruluna gelmiş olsaydın bunların hiçbiri soru olarak kafanda kalmazdı.
1-)EPDK sorununu çözmesi gerkiyor diyorsun. adamlar zaten bu konuda haklıyız diyorlar ve bu haksız cezanın iptal edilmesi için mahkemeye başvurmuşlar. ama bizde mahkemeler öyle ha diye karar almazlar.benim şahsi fikrim en az 2-3 yıl bu mahkeme olayının sonuçlanması sürer. bu süreçte bu parayı öderler sorun yok. en fazla bir çeyrek karı gider. öyle özsermayede azalma mazalma diye bir şey sözkunusu olamaz.çünkü yılın ilk çeyreğinde zaten bu miktardan fazla kar eder.
2-)altın madeninde zaten tüm sorunlar halledilmiş,çed süreci aşılmış.karar bakanın önünde imzayı bekliyormuş. oradaki miktar 30 ton ve en az 30 milyarmış.gümüşü saymıyorum.Bu haberin düşmesiyle hisse 30 lara yolcudur.YTD.
biraz hareket geldi....
bilanço bu akşam mı yoksa....
140 milyon lot hacim....
1.mahkemeye verildi diyorsunız kapta böyle bir bilgi yok bu bilgiye nerde ulaştınız,öz kaynaktan eksilmez diyorsunuz ilk çeyrek kârı yok saymışsınız cezaya karşı olarak zaten ilk çeyrek kârı ona mahsup etmiş oluyorsunuz bu da öz kaynaktan düşülecek aynı hesap ilk çeyrek sıtttın sene 1.2 milyar kar edemez epiaş piyasa takas fiyatları ortalama olarak aşağı yönde eğriliyor ikili anlaşmalar sağlanamadı bu çeyrek bitecek sizin bilginiz tahmin ötesi hayale dayalı
2. Altın işiyle ilgilide bir kap yok ÇED i beklediğine bakanlık önünde beklediğine dair buda hayali bilgi ayrıca altın yataklarının oldugu bölge halkı ve STK lar mahkemeye vermiş siyanür salınımı oldugundan Danıştay kararı var altın çıkartamazsın diye yürütme durdurma kararı var odaş yeniden girişimde bulunmuş mevcut maden çıkarma yasası yönetmeliğine göre dayıştay kararı geçerli bunu alt etmek için knunda yasada boşluk arıyorlar bunun için girişimleri var olduğunu biliyorum böyle birşey varsa tabi yani halk karşı mahkeme kararı var çıkaramazsın diye ons adeti bilanço dip notta yazıyor açıp bakın tam değerine 30 milyar olmadığı kesin
https://i.hizliresim.com/qk7ts8w.png
Yukarısı böyleyken, aşağısı böyle...
https://i.hizliresim.com/7jrpi1y.png
Endeks düşerken, güzel bir kapanış yaptı, hadi bakalım hayırlısı...!!!!
sen her haberi açıklama yok diye algılarsan ne mutlu sana. senden borsacı olmaz. nitelikli ve nicelikli haberler genel kurulda öğrenilir.33 yıllık borsacıyım. sen de bunu bir kenara not al.hadi genel kurula gelemediniz genel kurul tutanaklarını okuyun. bu bir
ikincisi özkaynakta eksilme olmayacak evet aynen de sözümün arkasındayım.2022 yıl sonu bilançosuna göre özkaynak ne ise 3 aylıkta da aynı kalır. çünkü 3 aylık kar cezaya giderse özkaynak ne artar ne eksilir..bu ikiii
benim değerlendirmelerim hayal ötesi ise sizinkiler tommiks teksas dizilerinden öteye gitmez. bu üç...
2. sorudaki saçma sapan değerlendirmelerine cevap verecek kadar zamanım yok. ayrıca adam bizzat ikili sohbette bize söyledi en az 30 ton altın bilmemne kadar da gümüş diye.yakında haber geldiğinde sana birkaç sözüm olacak ama tavrım ve uslubum bu olmayacak.
bu da dörttttt
https://i.hizliresim.com/j4de7ts.png
30 hisseleri anlık güç durumu
dünkü çıkış fazlasıyla gitmiş....
arkadaşlar aldığım sağlam bir habere göre odaş 1 aydan beri bakıma alınmış ve önümüzdeki hafta devreye alınacakmış. ancak,revizyon esnasında çıkan yangın nedeniyle bu iş uzatmalara kalmış ve yaklaşık 20 nisana kadar üretim yok.bunlar o kadar terbiyesiz ve ahlaksız ki bunu kapa bildirmiyor.defalarca aradım telefona cevap yok,4 tane mail attım cevap yok.yatırımcısına bilgi vermekten kaçan bu at hırsızlarına haddini bildirmenin zamanı geldi.spk ya ve imkb ye şikayet edeceğim. çemtaş 3 gün bile revizyon olsa hemen bildiriyor.bunlar 2 ay üretim yok bildirim de yok. bu demektir ki ilk çeyrek bayağı zarar yazar.ama genel kurulda bunlara gereken cevabı bizzat gidip vereceğim.
Elimde odaş yok beni ilgilendirmez ama ilgi duyduğum bir şirket olduğu icin yazma geregi duydum.
Bunu yazarken keşke epias sitesinden son 1 aylik uretim rakamlarina baksaydinız. 166.000 mw uretim var son 1 ayda. Subatta bir ara durmus sonra 1 marta kadar uretim devam etmiş, şimdi 2 gündür üretim yok yine.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşım bana gelen bilgiye göre üretim 10 şubatta durmuş ve 1 aylık bakıma alındığı yönünde.normalde 10 martta üretime başlaması gerekirken yangın nedeniyle bu 17 nisana kadar ara verilecek.bakım ve tamirat ancak biter denmiş. ama siz bunu epiaştan görebiliyorsanız bir diyeceğim yok.
Merhabalar, TAMAMEN YANLIŞ BİR BİLGİ
1 Mart Saat 08:00 İle üretim durdu, en son elimizde dünün verisi var dün üretim olmadı, 4 mart verisi ise gece yarısından itibaren sisteme düşecek.
Arkadaşlar zaten panik oluyor böyle yanlış bir bilgiyi epiaş dan kontrol etmeden burdan yazmanız çok yanlış, lütfen yazdığınızı düzeltin.
Arkadaşlar epiaş şeffaf bir platformdur , her gün şeffaf bir şekilde çan 2 termik santralinin üretim verilerine, Voytron enerjinin İkili anlaşma ile elektrik alış ve satış bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Çan 2 tes üretim detayları için : https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
Adresini takip edebilirsiniz.
Ek 29380
12 Aylık bilançolar geldiğinde tüm Enerji Sektörü hisselerinin ödenmiş sermayeleri, 12 aylık net karları, F/K ları ve en önemlisi de PD/DD oranlarını alt alta yazıp karşılaştırmamız lazım ki detaylı bir kıyaslama şansımız olsun...Bir yığın fiyatı şişirilmiş Enerji sektörü hisseleriyle Odaş'ı dikkatlice karşılaştırmamız lazım...
Diğer önemli bir konu, Bistteki Enerji sektörü hisselerinin şu ana kadar gelmiş ve 13 Marta a kadar gelecek olan 12 aylık net karlarının 2023 yılında ne kadarı sürdürülebilir karlılıktır ??
2023 yılı sonunda da bu karlarını % 100 ya da daha fazla oranlarda katlayabilecekler mi ?? Hangi şirketler katlayabilecek??
Tahmini 12 aylığa göre Odaş ödenmiş sermayesinin %260 katı bir karlılıkla, borsa işlem fiyatı ne olmalı ? Enerji sektörü hisseleri içinde yeri neresi olmalı??
En az 15-20 TL arasında olmalı...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet arkadaşlar benim önceki bilgi paylaşımım doğrudur.üretim 2 mart itibarrıyla durmuş ve 2 ay üretim olmayacak. yangın nedeniyle .bilginize
Beyefendi siz bi önceki mesajınızda üretimin 1 aydır bakımda olduğunu ve devreye alınacakken yangın çıktığı gibi tamamen ASILSIZ bir idda attınız ortaya ben ve diğer bir arkadaşım ise bu iddanın gerçek olmadığını ispat ettik, sözde sağlam bir kaynağa göreymiş, nedir bu kaynak ?
Şimdi de üretimin 2 ay olmayacağını yazmışsınız, altı üstü 1 baca yandı ? fabrika yanmadı, bu bilgiyi nerden edindiniz , kaynak nedir ? böyle bir idda ortaya atıyorsanız deliliyle yazacaksınız. Bu yaptığınız tamamen yanlış yönlendirmedir. Sizden kaynak bekliyorum
Arkadaşlar ben yatırımcı ilişkilerine mesaj attım gelen masajı size şeffaf bir şekilde ekran görüntüsüyle paylaşacağım sizden ricam asılsız haberlere inanmayın sizde yatırıımcı ilişkilerine mail atın.
yanlış alıntı yapmışsın....:)