@geceningözü ve @alperen3460 arkadaşlara tesekkurlerimi Hektaş Gn Muduru @Selami beye de teessüflerimi sunuyorum.
Hektaşın tahtacısı bir çift de sana sözüm var, senin ben tahtanın amk
Printable View
@geceningözü ve @alperen3460 arkadaşlara tesekkurlerimi Hektaş Gn Muduru @Selami beye de teessüflerimi sunuyorum.
Hektaşın tahtacısı bir çift de sana sözüm var, senin ben tahtanın amk
Bu hektaşın ok gibi fırlaması için bir çok yol var. Misal ; TSK dan emekli olan tüm askeri - sivil ( oyak üyesi ) personeline emekli ikramiyesi olarak OYAK tarafından TEKTAŞ verilirse her yıl binlerce ortağı olur.
İkinci yol ise ; Tarım işletmeleri genel müdürlüğü ile protokol yaparak milli üretim hektaş ürünleri kullanmaları sağlanır. Böylece pazar sorunu kalmaz.
En son yol ; sn. dudu ile irtibata geçerek , Kanadaya ihracat gerçekleştirmektir. Elbette burada dudu' nun komisyonu önemlidir.
İlk teklifin bence çok iyi sonuçlanmaz, borsadan anlamayan ve takip etmeyen binlerce insan hisseye doluşursa hissenin stabilitesi azalır, bunun en yakın örneğini çalışanlarına pay ayıran halka arz firmalarında gördük, normal halka arzlar 8-9 aralıksız tavan yaparken kendi çalışanlarına pay ayıran firmalarda süreç erken bozuldu. Çalışanlar açısından baktığında 1 hafta gibi kısa bir sürede kenardaki birikimlerini ikiye katlayıp çıktı, hem kısa günün kârını dediler hem de birçoğunun yatırdıkları paraya ihtiyacı vardı.
ikinci yol büyük ihtimalle deneniyordur ama orada da biliyorsunuz hangi işi kimin yapmaya layık olduğuna karar verirken evrensel değerlendirme yöntemleri uygulanmıyor.
Tam başını kaldırmıştı
Yine vurdular
///
Haftya KOCAMAN bir bar yapmamız lazım
https://i.hizliresim.com/fs89g0v.jpeg
Mini de olsa ben de ilk defa goruyorum. Kendisi tecrubelidir ama maalesef Sulun Hektas Sulun Osman'dan daha baskin cikti!
Enflasyon muhasebesi lafi dolasiyor bayadir bu muhaselestirme olursa bize yarar mi zarar bilen var mi bi donem bizim burdada yazilmisti sanki ama bulamdim
Ben 24 Eylülde şöyle bir şeyler yazmıştım.
"Enflasyon muhasebesi kanunu 17 Aralık 2003 yılında kabul edildi, 30 Aralık 2003 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
İlk olarak 2003 ve 2004 yıllarına ilişkin malî tablolara uygulandı.
Kanuna göre; enflasyonun içinde bulunulan dönem dahil son üç hesap döneminde %100'den ve içinde bulunulan hesap döneminde %10'dan fazla olması halinde malî tablolar enflasyon düzeltmesine tâbi tutulurlar.
Enflasyon düzeltmesi aslında şudur; paranın satın alma gücündeki değişimler nedeniyle gerçek durumu ifade edemeyen malî tabloların, gerçek durumu ifade eder hale gelmelerini sağlamak üzere düzeltme işlemine tabi tutulmasıdır.
Mevzuatta belirtilen şartlar dahilinde ülkemizde 2003 ve 2004 yıllarında kanun şartları sağlanmış olup söz konusu yıllara ait mali tablolar enflasyon düzeltmesine tabi tutulmuş, 2005 yılının geçici vergi dönemlerinde şartlar oluşmadığından uygulama sona ermiştir.
Enflasyon düzeltmesi aslında finansal tablolarda yer alan muhasebe rakamlarının fiyat endekslerindeki değişime göre düzeltilmesini amaçlar.
Yüksek enflasyon dönemlerinde yayımlanan finansal tablolarda işletmenin satış rakamları ve kârları enflasyon nedeniyle şişeceğinden gerçek durumu yansıtmaz. Şirket sanki çok yüksek kâr ve özkaynağa ulaşmış gibi görülebilir. Hatta bu yüksek kâr nedeniyle devlete yüksek vergi ödemek durumunda kalabilir.
Halbuki enflasyon muhasebesi uygulanarak rakamlarda bir düzeltme yapıldığında tam tersine işletmenin aslında zarar ettiği, öz kaynaklarının eridiği ortaya çıkabilir.
Türkiye'de 2021 ve 2022 yıllarında da Enflasyon Muhasebesi uygulama koşullarının varlığı ortaya çıkmıştır. Ancak 29 Ocak 2023 tarihinde kabul edilen bir kanun maddesiyle uygulama ertelenmiş ve 2023 yılı mali tablolarına uygulanacağı belirtilmiştir.
Şimdi yeni bir erteleme kanunu çıkarılmaz ise bu sene sonundaki mali tablolara uygulanması söz konusu olacaktır.
PEKİ ENFLASYON MUHASEBESİ UYGULANIRSA BU HEKTAŞ'I NASIL ETKİLER?
Bu noktaya gelmeden önce şirketlerin Özvarlıkları (Özsermayesi) ile ilgili kısa bir açıklama yapmakta fayda var.
Bir şirketin Özvarlığı (Özsermayesi) denildiğinde şirketin Toplam Varlıkları ile Toplam Yükümlülükleri arasındaki fark ifade edilmektedir.
Özsermaye üç yolla artabilir;
1. Şirketin kârlarındaki büyüme sonucu,
2. Şirketin sahip olduğu varlıklarındaki yeniden değerleme nedeniyle meydana gelen yükseliş sonucu, ya da
3. Şirketin Yükümlülüklerinde (borçlarında) enflasyon nedeni ile erime sonucu.
Düşünün bir şirket üretimde kullandığı fabrikayı (Duran Varlıklar) ya da sahip olduğu araziyi en son 5 sene önceki değeriyle bilançosunda göstermekte olsun. Bu durumda bu varlıklar bu günkü piyasa değerinin çok altında bir fiyatla bilançoda yer aldığı için şirketin Özsemayesi olduğundan çok küçük olarak ifade edilmiş olacaktır.
Eğer bu varlıkların değeri enflasyon ölçeğinde düzeltilerek gerçek piyasa değerinden bilançoda gösterilirse bu durumda şirketin özsermayesinde ciddi bir artış olabilecektir.
Diğer taraftan enflasyon nedeni ile şişmiş satış rakamları ve kârlar enflasyon ile düzeltildiğinde devlete daha az vergi ödenmesi de söz konusu olabilir.
Ayrıca Toplam Yükümlülükler içerisinde yer alan kredi ve borçlarının enflasyona göre düzeltilmesi nedeniyle şirketin yükümlülüklerinde bir azalış, özsemayesinde de bir artış olabilir.
Enflasyon Muhasebesi uygulandığında Hektaş'ın bilançosunda düzelme meydana gelmesi için illa Bedeli Sermaye artırımı yapılması ya da illa kâr artışı olması gerekmemektedir."
3. Defa deneniyor,.
Ya buradan donecek ya da 15 TL'ye inecek.
Bu demektir ki 2023 un hakkindan yemesin derken 2022 sonunda, 2023 sonunda 1 yil alacakli olmasidir.
Hak yemenin sonu budur iste.
Adama daha fazlasini kustururlar son damlasina kadar..
Kahrolsun hayin, fesat, haset ve de cenabet gundiler..
Deniz yatırımın kar tahmni genelde doğru çıkıyor
Eğer o civarda bir kar gelirse fk oranı ne kadar olur
FK oranı bence önemli
Çanak yapacağız ama tabağı tutturamıyoruz :D
https://youtube.com/shorts/-_8DvtUbg...m80t9m21FV-WcJ
Geçen gün hektaş çay ocağında genç 2 insan bu form ve meşhur bir yorum formunu karşılaştırmalı okuyarak gülümsüyorlardı. Konuşmak istedim ama kulaklarında kulaklık olduğundan beni duyamadılar.
En olumsuz, ümitlerin tükendiği, bittik denilen zamanı beklemek kadar zor bir şey yoktur. Fakat bütün güzellikler de genelde bu anı bekler.
Bir ümit sadece bir umut
Zirvesinden %70.5 düşen (dolar bazlı)
Hektaş ve
Zirvesinden %66.5 düşen (dolar bazlı)
Sasa ile
Endeksi bu düştüğü yerden kaldırabilirler mi acaba?
http://share.matriksdata.com/shareMa...10201130176436
Teknik analiz tanimina gore bir gun oncenin daha asagisini gorup de bir gun oncesinin daha yukarisindan kapanis yapmak"anahtar donus gunu" diye tanimlandirilir.
Gun sonu nereden kapanis yaptigina bakilacak.
Hacim ne kadar olmus bakilacak.
Bugunun bir de ayni zamanda haftalik olmasi daha da onemli duruma getiriyor kapanisi.
Fazla bir anlam yuklemeden izliyoruz iste. :)
Sakin, sessiz, huzur ve tevekkulle..
Kahrolsun hayin. fesat. haset ve cenabet gundiler..
Simdilik goruntu malum hisseleri endeks tuning (ince ayar) icin kullandiklari seklinde.
Bakalim gun sonu ne olacak??
Bugun biraz daha beles D-Vit almak lazim.. :)
Artık hisse alırken indikatörlerden biriside endeks müh. liğine dahil mi değil mi dahilse ne kadar dahil sorusu oluyor.
Her şey gibi o da nasip işi. 3 yıl önce ne Sasa ne Hektaş öyle bir olayın içinde değildi. Gider kendi halinde bambaşka hisse alırsın ona da musallat olabilirler.
Hektaş gebe kadın gibi. Förbiz'i doğurayım da çocuğu olmayan zengin birine satayım da parasını yiyeyim derdinde.
2024 sonu 10 dolar hayali var 111222333'ün.
2022 Kasım ayında 51 lira iken 2023 Aralık sonu 45 bekliyorduk, 2 ayımız kaldı 22 lirayız. 2 ayda 45 lira olursak hedef tutar. Tutmazsa dibi tutar.
TABGD Halka arzı büyüklüğünü geçecek inşAllah çok emek verildi bu arz için.
Umarım gurup çalışanlarına ek pay hakkı verirler.
https://www.linkedin.com/feed/update...75398289408%29
Bizim mühendislik hesabı da endeksi kurtarmayacak sanırım
baktı olmadı o da bırakmaya başladı :rtfm:
mayın eşeği gibi ileri sürdüler ama yine fayda yok endeks patlak.
Hergün aynı hareketi yapmak zorunda mısın ya. Sabah % 2 yap. Akşama karanlıkta eksi kapat. Bir günde şaşırt be.
bugünde iyi yemlediler:kahkah:
hala 10 kat operasyon yemiş kağıda talep var hemde savaş ortamında ilginç
neyse serbest piyasa 7,5 beklemeye devam
eğğer gelirse aldığımı burdan paylaşırım asla ytd..
Gül gül öldük kuru kafa.
Endeksi borsayı hektaşı geçtim
Bölge halkları hatta dünya halkları için
birileri sıçtı sıvadı çin de mumu dikti üstüne
*Çin Savunma Bakanlığı: ABD'yi herhangi bir provokatif eylemden kaçınmaya ve bölgenin barış ve istikrarını baltalamamaya çağırıyoruz
*Çin Savunma Bakanlığı: Çin ordusu, kesinlikle ulusal egemenlik ve güvenliğini ve deniz haklarını ve çıkarlarını savunacaktır
Yağmur altında kaldık diye üzülmeyelim
Sağlık olsun
https://i.hizliresim.com/a4yh9a6.jpeg
Bugun ki direncten bir anlam cikar mi fk mi yukselmeye baslar mi😱😱yoksa hava civamiydi bugunde
Fk dusmeye devam edecek mi😭😔
Birisi bize çok pis beddua etmiş başka açıklaması yok bunun, kimin hakkını yedik acaba?
Hektaş'ta kalasın da 51 den satamayasın 1 yıl sürüm sürüm sürünesin 22 liraya düşesiiiin demiş birisi.