İş bankası 68 tl bekliyor
50 tl de benden gelsin tahmin
Printable View
Tüpraş ve Froto yu fulledim bekliyorum
Doas da orta karar var.Ondan temettü beklemiyordum.Patronu çok kızdırdı tahtacı galiba.Çünkü temettü alabilmek için sadece 1 gün süre tanımış.Yarın son gün
La kasada para yok herkes temettü çarpıştırıyor, ilk temettü bile borçla verdiler gibi birşey, dua edin de son iki ceyrek nakit akışı pozitife dönsün ki o zaman 3-5 atarlar kâr payı...
Sallamak bedava ..sallayın bakalım..
Altı üstü 114 milyar banka kredi borcu var.
Ben mi yanlış yere bakıyorum Ford Otosan - 2024 2.çeyrek bilançosu:notr:
Bilmeden yorum yapmaKasada şu anda bile 17 milyar var... Kaldıki geçmiş yıl karından da ödeyebilir...Geçmiş yıldan kalan 84 milyar karda [IMG]https://i.hizliresim.com/qj3ftkx.png[/IMG]var...
ilk 6 ayda 241 milyar hasılat yapan firmaya spek kağıdı muamelesi yapıyorlar... :)
Aslında borcun ödenip ödenemeyeceği FROTO için pek önemli bir başlık değil. Koç grubu içinde Yapıkredi bankası gibi bir yapılanma var. FROTO'nun piyasa faiz oranlarından TL veya döviz borçlanacağını düşünmüyorum.
Borç mevzusuna ilaveten, son çeyreklik bilanço parlak değil ama rezalette değil. Bu hisse için orta vade plan yapmak lazım bence. Yapılan yatırımların karşılığı alınmaya başlandıktan sonra USD bazlı iyi yerlere gelebilir FROTO.
Son olarak HEKTS ile FROTO'yu aynı kefeye koymak benim yapacağım iş değil.
Nisan ayında 15 milyar temettu dagitip mayis ayinda 500 milyon usd tahvil ihrac etti sirket. Temettu nakitten verilir, nakit yoksa borcla, kasada gecen yil ayni zamanda 47 milyar varken simdi 17 milyar var, nakit akis tablosuna bakin. Her 10 tl lik temettu 3.6 milyar Tl nakit çıkışı demek.
Froto icin yaziyorum ama borsa icin genel olarak olumsuzum, borsa onumuzdeki 2-3 sene tat vermeyecek froto daha da tatsiz.
merhaba finans_mt
nasılsınız?
sizi anlıyorum. görüşünüze kısmen hak veriyorum. onun da tek sebebi faiz.
borsa faizler düşene kadar hiç tadı olmayacak gibi görünüyor. en azından 2025 başına kadar diyelim...
2-3 sene gibi ibareyi neden kullandınız? bu borsa için çok çok uzun bir süre. içinde erken seçim bile barındıracak kadar uzun.
faizlerin düşeceği haberi bence güzel bir hikayedir borsalar için. süreç tıkanmaya doğru da gidiyor.
türk şirketleri krizlere karşı aşılı. tecrübesi enflasyona iyi alışık.
ben daha olumluyum. 2-3 yılı hem borsa hem ford için tam oturtamadım.
gerekçeleri yazarsanız sevinirim. hem fikir alışverişi yapmış oluruzz
iyi günler.
Sağol osman abim
Şimşek Mc.Queen:
Enflasyon düzeltmesiyle amacımız mali tabloların gerçek durumu ifade eder hale gelmesini sağlamak. Yatırım yaparak büyüme, istihdam gibi makroekonomik göstergelere katkılar sunan ve faaliyet gösterdiği alanlarda önemli ölçüde katma değer yaratan işletmelerin devam eden yatırımlarını muhasebeleştirdikleri harcamaların enflasyon düzeltmesinden kaynaklı olumsuz etkilerini asgari seviyede tutmak için ilgili birimlere talimatlarımızı verdik. Uygulamanın yatırım maliyetlerini artırmaması gerektiğini değerlendirerek, yatırım yapan mükelleflere enflasyon düzeltmesinde kolaylık sağlayacak formüller üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda, devam eden yatırımlar hesabının enflasyon düzeltmesinden kaynaklı değerlenmesi nedeniyle oluşan karların özel bir fona alınarak vergilenmemesi ve bu hesabın işletme döneminde 5 yıl gibi bir sürede vergiye tabi kazancın tespitinde dikkate alınabilmesine yönelik bir model de seçenekler arasında yer alıyor.
Borsa için faizlerin düşmesi şart. Şirketlerin finansallarından bağımsız ilgi ve bu ilgililerin ucuz parası olması gerekiyor. Halka arzlarda rekor yatırımcı tab gıdaya ait. 5 milyona yakın yatırımcı Ekim' 23 de faizler 30% civarında iken arza katılmıştı. Son halka arzda katılım sayısı 400 bin bile değildi.
Faizler düşükken masa sandalye firmalarının bile nasıl hareket ettiğini gördük. O noktada artık finansalların pek önemi kalmıyor.
Ford Trucks Avrupa'daki büyümesinde önemli bir adım olan İsviçre pazarına giriş yaptı
29/08/2024 16:25:44
Ford Trucks, küresel genişlemesi kapsamında, F-MAX ve son teknoloji bağlantı özelliklerine sahip yeni F-LINE serisi gibi verimli ve teknolojik açıdan gelişmiş araçlarıyla İsviçre pazarına giriş yaptı.
Ağır ticari araç sektörünün global markası Ford Trucks, Batı Avrupa büyüme planı için kilit pazarlardan biri olan İsviçre'ye girerek Avrupa'daki genişlemesini sürdürüyor. Bu hamle ile Ford Trucks, DACH bölgesindeki (Almanya, Avusturya ve İsviçre) konumlanmasını tamamlamış oldu.
Geniş ürün portföyü ve yenilikçi teknolojileri ile Avrupa'da yoğun talep gören Ford Trucks, İsviçre pazarında 100 yılı aşkın uzmanlığa sahip Auto AG Group'un bir iştiraki olan BF Import AG ile ortaklık kuracak. Ford Trucks pazara girişi ile 2024 yılında İsviçrede 5 stratejik lokasyonda faaliyete başlayarak, 2025 yılı sonuna kadar 8'den fazla lokasyonda bayi ağını daha da güçlendirecek.
Ford Trucks, başta F-MAX olmak üzere, bağlantı teknolojisi ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle öne çıkan yeni F-LINE serisi sayesinde ithalatçının geniş ticari araç müşteri veri tabanının ihtiyaç duyduğu verimli, teknolojik çözümleri sunacak.
Bu işbirliği, Ford Trucks'ın sıfır emisyonlu taşımacılık alanındaki yatırımları açısından da önem taşıyor. Elektrikli araçlar için güçlü bir potansiyele sahip olan İsviçre, Ford Trucks tarafından tasarlanan ve 2025 yılında seri üretime geçecek olan ilk elektrikli kamyonun pazara sunulacağı öncü ülkelerden biri olacak.
Emrah Duman: Müşterilerimizin operasyonlarını teknoloji ve verimlilikle geliştireceğiz
Ford Trucks Lideri Emrah Duman, En verimli taşımacılık çözümleriyle değer yaratma vizyonumuzla bugüne kadar ağır ticari araç sektörüne küresel başarılarla liderlik ettik. Avrupa'daki varlığımızı genişletirken İsviçre pazarında saygın bir isim olan BF Import AG ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Stratejimiz, özellikle İsviçre gibi kilit pazarlarda olağanüstü değer ve verimlilik sunmak için güçlü ürün portföyümüzden ve bayi ağımızdan yararlanmaya odaklanıyor. Geleceğin mobilitesinin ön saflarında yer alan bir marka olarak, İsviçreli müşterilerimizin operasyonlarını ileri teknoloji ve verimlilikle geliştirmeye kararlıyız.
DACH Bölgesi Lideri Selim Yazıcı: İsviçre, Avrupa'daki büyüme planlarımızda önemli bir kilometre taşı konumunda. İsviçre'deki faaliyetlerin başlamasıyla birlikte Ford Trucks'ın uluslararası müşterileri artık Ford Trucks yetkili merkezleri tarafından sağlanan hizmetlerden faydalanabilecek. İsviçre, elektrikli araç altyapısındaki gelişmiş sistemler, H2 altyapısındaki gelişmeler ve ilgili teşvikler ile elektrifikasyon dönüşümünün öncü ülkeleri arasında yer alıyor. BF Import AG ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizle, İsviçre pazarındaki müşterilerimize yaratıcı ve verimli çözümler sunmaya devam edeceğiz. Bu işbirliği, müşteri odaklı yaklaşımımızı geliştirirken, ulaştırma sektöründeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracaktır. Kendimizi bölgede ayırt edici bir kamyon markası olarak konumlandırmayı hedefliyoruz.
Ford Trucks, bu yıl Kuzey Avrupa genişleme stratejisi doğrultusunda önemli ilerleme kaydederek Avrupa'da büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Ford Trucks, İskandinav ülkelerindeki büyüme stratejisini 2029 yılına kadar sürdürmeyi planlıyor. Geleceğin taşımacılık trendlerine öncülük eden Ford Trucks, mühendislik ve Ar-Ge uzmanlığıyla yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için 2040 yılına kadar ağır ticari araç üretiminde sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt eden Ford Trucks, öncelikli odağı olan elektrifikasyonun yanı sıra hidrojen motorları üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.
Foroto kapanışda iyi atak yapmış :) acaba haber mi var?
Satışlar olmasa nerdeyse tavan yapacak mış :)
Fortoto'da 100 lot satış yazmıştım 943 liraya sonra vazgeçtim iyi ki vaz geçmişim az daha gümbürtüye gidecekti benim 100 lot ve fekat Ttrak hisselerimi yükseldikçe verdim yükseldikçe verdim bi baktım hissem kalmamış. Bende de öyle 3 bin lotlar 5 bin lotlar yok ki tadımlık satacak hepi topu birkaç yüz lot. :he:
Bakalım yarın Teknik Dıraktörlerimi kârla yerine koyabilecek miyim yoksa güneş batarken ardından tepelerin arkasından bakarız teletabilerin durumu mu olacak. Adios amigos demese bari bana. :/
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
Burada da yarın kutlama yapacağız ufak da olsa.
Başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve memleketimizin yükselmesine katkı sunan herkesi rahmet minnetle yad ediyorum.
İnsan vatanından uzak düşünce hele bayramlarda bir buruk oluyor.
Çağdaş medeni hayatta ve dünyada hak ettiğimiz yeri alma ümidiyle….
🇹🇷
Memleketim varsa ben de varım.
(Ailemizde Büyük Taarruz da subay olan rahmetlileri de anıyorum.)
@uzunvade87 aşk olsun insan bi İtalya'dan foto atar. Peçeteye Froto yaz pizza masasına koy foto at. Gitmiş kadar oluruz. :)
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Hem ön hem arka balkona bayrakları astım.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile savaşlarda can veren, gazi olan tüm halkımızın ruhları şâd olsun. :byr:
Amin sağol hocam.Ben de 225 tl farkla Froto dan Ttrak a geçmek için 943 tl ye Froto ların yüzde 55 ini satış yazmıştım.O sırada ttrak gaza bastı ben de mecburen fiyatı artırıp 955 yazdım ve satılmaz sandım.Kapanışta baktım ki 964 ten satılmış.Pazartesi ucuzluk pazarı olur inşallah da yerine koyabilelim