Böyle kaliteli tiye almaların hastasıyım. 10 numara cevap olmuş. Tebessüm ettirdiniz, teşekkürler.
Printable View
Ahmet bey şöyle gelince istiklal caddesini bir gezmenizi rica ederim.
Şöyle baştan sona doğru bir inin ben belkide 3-4 yıldır gitmemiştim bir yemekçi vardı oraya gideyim dedim manzara korkunç.
Eskiden beyoğluna takım elbiseyle çıkılırdı sözü çöp olmuştu.Şimdi *** olmuş.Gerçekten insan memleketinden soğuyor.
Çok uzağa gitmesin bostancı suadiye sahilde yürüyüş yapsın çingene ve suriyelilerin denizde yıkandığı çimlere ıkınarak ihtiyaclarını giderdiklerini görsün;)
İstanbulluların özellikle hafta sonları dinlenmek için akın ettikleri Kadıköy Caddebostan sahili bugünlerde ülkelerindeki savaş nedeniyle İstanbul’a gelen Suriyelilerin evi haline geldi.
Bölgeye yayılan Suriyeliler, geceleri burada konaklıyor ve bütün ihtiyaçlarını burada gideriyor. Suadiye’ye yerleşen yaklaşık 50 kişilik grup kâğıt ve plastik toplayıcılığı yaparak geçiniyor. Farklı ailelerden oluşan grupta kötü koşullarda yaşayan çok sayıda çocuk da bulunuyor.
Bütün bu yaşananların yanı sıra Suriyelilerin mesken tuttuğu bölgenin yaklaşık 100 metre ilerisinde bekleyen bir polis aracı ise dikkat çekiyor. Kendilerine müdahale edilmeyen Suriyeliler bölgede kurdukları hayatı yaşamaya devam ediyor.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu suriyelilerle ilgili şöyle bir tespit yapmak istiyorum.Ne var canım onlarda yaşasın diyen devleti yöneten üst bürokrat tabakası suriyelilerle veya başka milletlerle muhatap olmuyorki şikayetçi olsun. Bunlarla ilgili sıkıntıyı yaşayan halk halk muhatap olduğu için cefasınıda onlar çekiyor. Bürükrat takımı toplu taşıma kullanmıyor emniyet şeridinden siyah arabasıyla basıp gidiyor. Bu kesim onlarla aynı mahallede oturmuyor akşam güvenlikli sitesine giriyor. Haftasonu uçağa atlayıp yurt dışına tatiline gidiyor.Yani kısaca diyeceğim suriyelierle ne var canım onlarda bizimle kardeşçe yaşasın diyen kesimin onlarla ilgili bir teması yok.Toplu taşımada onların pisliğini çeken halk mahallede kavgasını pisliğini çeken halk ama o halk adına onlarla yaşamayan birileri karar veriyor.Bende yaklaşık bir senedir toplu taşıma kullanmadım ne durumda merak ediyorum aslında.
Bu forumu okuyan bir insan asla TR ye kesin donus yapamaz
benim baska bir forum bulmam lazim soyle herkesin pozitif konustugu sikayet etmedigi gelir seviyesinin yuksek oldugu bir forum varmi?
:)