Erken seçim olacak iktidar şıp diye değişecek işte hareket başladı hah tamam şimdi algısı pompalanmaya başladı..
1. Bir kere iktidar öyle temiz bir şekilde değişecek olsa bile borsada ki badem mallarının apar topar satılması lazım gelir..Tabi bir çoğu da dolara geçip ülkeden sıvışmanın yollarını arayacaktır..Yabancının bu ortamda ilk etapda!! topa girmeyeceğini düşünüyorum..
2. Borsada bu algı var ok de..Dolar neden düşmüyor o zaman...Bu soru masadadır..
3. Yabancı girişi olmadan bademler al ver oyunları ile ağırlığı ayarlanmış kağıtlarla borsa yapmaktadırlar..Öyle demir çelik efendim yüksek karlar yok seçim falan ın borsa ile alakası yoktur..Nereyi gösteriyorsa bademler bugüne kadar tersi oldu..Daha 1 ay önce faiz indirimlerini hatırlayın..
4. Borsada da yabancı girişi olmadığından bankalardaki bilanço bahanesi ile bu yukarı pompalamanın bademlerin hareketi olduğunu düşünüyorum..Bademlerin banka operasyonları kısa vadeli ve sert olmuşur..Bundan dolayıda çok sert çakılmalar için tetikde olmak lazım gelir..Çıktığı hızda da çakılabilir..
5. Bugün de görüldü ki olası bi hafif ciddi haberde bile borsa tabana yapışabilme yeteneğine sahiptir..Alıcı satıcı kalmamış tamamen fiktif işlemler ile piyasa döndürülmektedir..
6. Döviz faiz ve borsa nın tamamen badem-katar spor kontrolünde olduğunu unutulmamalıdır..Piyasa diye birşey kalmamıştır..Rakamlar tamamen (hem olumlu hem olumsuz manada) sanaldır..