Originally Posted by
TRENDHOUND
Hocam eline sağlık. Size sataşmak mı, haşa estağfurullah, sizin gibi bir beyefendiye sataşmak olmaz.
Güzel bir özetleme olmuş. İçten samimi davrandığınız ve bu detaylı özeti geçtiğiniz için kendi adıma çok tşk ederim.
%100 borsada olmakla bana göre iyi bir karar vermediniz yalnız. Bir de potföyün %91 i bankalarda, bu oran çok yüksek. Öte yandan benim portföyüm %50 Halkbankta, geri kalan %50 ise nakitte ve günlük faiz getiren hesapta tutuyorum. Aslında benim %50 ile Halkbank almam bir hataydı, normalde böyle yapmam. Halkbank çok özel bir durumda olduğu için portföyün %50 si ile alım yaptım. Normalde %20 yi aşmam herhangi bir hissede. Maalesef beklediğimden çok uzun sürdü bu OFAC mevzusunun çözülmesi. Ek olarak TR ekonomisindeki ve dolar kurundaki türbülansların bu derecede olabileceğine ihtimal vermiyordum, bu da hatalı bir yaklaşım imiş. Ayrıca hissede böyle bir düşüşe de ihtimal vermemiştim, 15.37 de başlayan düşüşün 8 in altına sarkmasını hiç beklemiyordum. Yurtdışı borsalarının güzel performansı bu hatalarda etkili oldu bunu da söyleyeyim.