Boş diyorum, yetersiz diyorum, inanmıyorsunuz. Bak şimdi benim sözlerimi bize satıyor. Muahahahahaha.
Printable View
Bir ülkenin kalitesi LİBOR + X = net faiz ne kadar verdiği ile birebir ilişkilidir.
X ne kadar yüksekse o ülke o kadar yüksek faizle borçlanıyordur ve KALİTESİZDİR!
X Kaç? Açın bakın mukayese edin.
Diğer rakamların hepsi önemsizdir. LİBOR + X = kaç ise sizin iyi olup olmadığınız anında belli olur! Bunu mukayese edersin kaçıncı olduğunu görürsün. Diğer rakamların hepsi önemsizdir anlamsızdır gereksizdir aldatmacadır.
Ne yani dolar kuru çıkınca "bak demedim mi?" diyeceğimiz mi bekleniyor.?
Ben sadece bir kaç kişinin adına rahmet okuyacağım...O kadar.
MB nın yılsonu kur tahmini bile belli..:)
Enseyi karartmamak lazım.
Bakın Türkiye, Akdeniz ülkeleri arasında ikinciymiş ekonomi olarak...
Sahi ciddi hangi ülke var Akdeniz'de...Fransa, İspanya, İtalya...
Bunların hangilerini geçtik acaba?
GSMH temelinde mi ölçüldü ?
Yoksa fabrikaların toplam baca yüksekliği mi?
Neyse.
İyi haberler geliyor domates salatalık karpuz sezonunda.
Etin kilosu ortalama 50 liranın üstünde.
Yaz geldi geçti 2 liranın altında domates yemedi fakir...
İyi şeyler oluyor dedik...
Bakın...:)
Şaka gibi....
https://scontent.fsaw1-7.fna.fbcdn.n...ca&oe=5A33B169
Dolarda hedefleri burada yazdım. Benimle dalga geçtiniz. Çoğunuz piyasa dinamiği bilmiyorsunuz. Tepki yapabilmesi için çok düşmeli ki tepkinin tepesi vatandaşın maliyetlendiği bölgeyi görmesin.
Bulun okuyun o gönderimi, hepsi özel hesaplanmış seviyeler.
Makro ekonomik verileri ve sosyal ve siyasi gelişmeleri takmıyor bizim grafik analizciler...
Şu ana kadar o kadar haklılar ki.
Erdoğan faktörü bile farketmiyor.
Bir bunun şansı bir de Fatih Terim'in...:)
Üzerlerine talih tanımam.
İnanılmaz bir parasal genişleme son onbeş yıla damgasını ağırlıkla vurdu.
Çevrenize bir bakın.
Nasıl pıtrak gibi zengin fışkırdı hemen her alanda, her bölgeden.
1975 yılında Kayseri turnesindeydim...
İnanın doğru dürüst muhasebeci yoktu.
Bilanço aktifinde "Sermaye hesabı" bulunan işletmenin kaydi oluşumuna can vermişlerdi...
Kale içinde o sene gelmiş bir tane dönerci vardı.
İçimiz dışımız döner oldu.
İl özel idaresinin misafirhanesi olmasa halimiz perişandı...
Bir de şimdi bakın Kayseri'ye.
asıl sen estağfurullah, senin seviyeni biliyoruz, kastettiklerim kendini bilir.. bu toxic üçlü yada fragile-five laflarını kaç aydır duymamakta olduğunu sor önce kendine :) ben ne zaman batılı biriyle tanışıp 3-5 dünya meselesi konuşsam hayretle şunu görürüm hep : batı medyasında dikte edilen klişe görüşlerin tek doğru olduğuna iman eder hepsi, aykırı her düşünceye komplo teorisi muamelesi yaparlar.. trump o yüzden çok iyi bir iş çıkarıyor, bunları yekten 'fake news' diye tanımlıyor.. istedikleri kadar küçümseyip dalga geçsinler, trump devrimsel bir dönüşüme ön ayak oluyor..
on sene evvel dış dayatmalar nedeniyle esa-92'den esa-95 geçiş yapmıştı istatistik GDP hesaplama metodolojisi, %30 kadar yukarı revize olmuştu TR milli hasıla.. içeride ulusalcılar böğürmüştü- olmaz öyle şey diye, lakin bütün batı finans medyası bunu doğru kabul etmişti, hiç bir itiraz gelmemişti küresel finans ve medya çevrelerinden..
şimdi de AB uyum yasaları çerçevesinde esa-2010 metodolojisine geçildi, rakamlar böyle çıktı, detayına girmek uzun hikaye, ama metodoloji belli, nasıl yapılacağının esasları belli.. fake news tayfasının ne dediğinin pek bi önemi yok, istiyorsan kendilerine sor- 2007 revzyonunda niye tek kelime itiraz etmemiştiniz beyler diye sor.. bakalım ne diyecekler ?