Şimdi daha net anladım . Detaylı bilgi için teşekkür ederim.
Printable View
Paramızı TL dışında tutabileceğimiz yüksek faiz veren ir parabirimi yok mu yaa, neden bu TL ile uuğraşmak zorundayız,keşke alternatiflerimiz olsa.
Siz öyle diyorsunuz ama ben bunu tamamen şans olarak görürüm. Bilgisayar mühendisiyim, yani teknoloji düşmanı değilimdir ama yine de bitcoine bu seviyeden yatırım yapmam. devletler bir şekilde isterlerse bu parayı çökertirler. Satış yapılan sitelere vergi koyarlar vs vs.. Yeter ki ABD istesin. Size de körü körüne 10 kat artacak diye bağlanmanızı tavsiye etmem. İllaki yatırım yapacaksam değerlenmemiş başka altcoinlere 10.000 tl yi geçmemek şartı ile yatırım yaparım
Benim sorduğum parayı mesela BRL (Brezilya reali) yatırcaz ve faiz alacaz , bu şekilde daha mantıklı olurdu TL de durmaktansa. Mevcut iktidar maalesef çok kötü yönetiyor , resmen bir kesimden alıyor parayı yandaşlarına veriyor. Ülkede ekonomik güven diye bir şey yok, kurun artmaısna resmen seyirci oluyor.
Biz tl'cilerin bunyesi kaldirmaz 2.3 gunden sonra sikinti basar 3.40 tan aldim ama 3 gun bekleyebildim bunye disa vuruyor dolari disari atmak için resmen olmuyor 2.3 defa denedim her defasinda panik atak oldum..
2016 Kasım ayı başında 1 hafta kadar düşündüm dolara geçmeyi tabii ki klasik TL ci olarak geçmedim. Hesabı ve lafı kısa tutmak için 100k Usd ile yapacağım.
Almayı düşündüğüm fiyat 3.25 ti ben 1 hafta ha aldım ha alacağım derken 3.35 e kadar gitmişti.
Diyelim ki 3.25 ten aldık.
Kasım 2016-Kasım 2017 karşılaştırması olsun ( önümüzdeki 12 günü ihmal edelim)
325000 bileşik 1 senelik faiz %11.5 ( vergisiz net) Sonuç: 362375 TL
100k Usd bileşik 1 senelik faiz %3.5 Sonuç: 103500 Usd bugünkü kurdan (3.66) eşidi = 378810
Aradaki fark: 16k
Sonuç Tl de kalan adam son 1 senede zarar etmiştir.
Bu hesabı herkes bilmekle birlikte bence tl de kalan daha da çok zarar edecek. İlk usd düşüşünde zararın neresinden dönsek kar deyip ben de geçeceğim. 3.6 hedefim. Vadem kasım ilk haftası bitiyor tl deki. İnşallah bu kasım aldığım karar doğru olur.
Sent from my iPhone using Tapatalk
14.15 burgan bank 34 gün temdit
Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.