Sayfa 365/997 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Estağrufullah... Rica ederim...

Yani ABD gelişmekte olan ülkelere bas bas 2 yıldır diyor ki;

Ben ekonomiyi soğutuyorum... Yani faiz artırıp USD ın değeri artacak. USD anavatanına geri gelecek... Ve sizlerde ona göre önlem alın, diyor...

Burada polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü burdan sonra fikirler değişiyor....

Siz de eğer Türkiye nin önlem aldığını düşünüyorsanız o şekilde, yok inanmıyorsanız bu şekilde yatırım yapacaksınız...

Ortada bir realite var, ama sonuç herkese göre farklı...

Bol kazançlar...
    Şimdi daha net anladım . Detaylı bilgi için teşekkür ederim.

2. Paramızı TL dışında tutabileceğimiz yüksek faiz veren ir parabirimi yok mu yaa, neden bu TL ile uuğraşmak zorundayız,keşke alternatiflerimiz olsa.

3. Var. Bitcoin
    1 Bitcoin tam 5566 Amerikan doları ediyor.
    Faiz vermiyor ama 1-2 yılda mesela on katına falan çıkabiliyor.
    Yıllardır yükseliyor ve yükselmeye devam edecek.

Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Paramızı TL dışında tutabileceğimiz yüksek faiz veren ir parabirimi yok mu yaa, neden bu TL ile uuğraşmak zorundayız,keşke alternatiflerimiz olsa.

4.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Var. Bitcoin
    1 Bitcoin tam 5566 Amerikan doları ediyor.
    Faiz vermiyor ama 1-2 yılda mesela on katına falan çıkabiliyor.
    Yıllardır yükseliyor ve yükselmeye devam edecek.
    Siz öyle diyorsunuz ama ben bunu tamamen şans olarak görürüm. Bilgisayar mühendisiyim, yani teknoloji düşmanı değilimdir ama yine de bitcoine bu seviyeden yatırım yapmam. devletler bir şekilde isterlerse bu parayı çökertirler. Satış yapılan sitelere vergi koyarlar vs vs.. Yeter ki ABD istesin. Size de körü körüne 10 kat artacak diye bağlanmanızı tavsiye etmem. İllaki yatırım yapacaksam değerlenmemiş başka altcoinlere 10.000 tl yi geçmemek şartı ile yatırım yaparım

Benim sorduğum parayı mesela BRL (Brezilya reali) yatırcaz ve faiz alacaz , bu şekilde daha mantıklı olurdu TL de durmaktansa. Mevcut iktidar maalesef çok kötü yönetiyor , resmen bir kesimden alıyor parayı yandaşlarına veriyor. Ülkede ekonomik güven diye bir şey yok, kurun artmaısna resmen seyirci oluyor.

Biz tl'cilerin bunyesi kaldirmaz 2.3 gunden sonra sikinti basar 3.40 tan aldim ama 3 gun bekleyebildim bunye disa vuruyor dolari disari atmak için resmen olmuyor 2.3 defa denedim her defasinda panik atak oldum..

6. 2016 Kasım ayı başında 1 hafta kadar düşündüm dolara geçmeyi tabii ki klasik TL ci olarak geçmedim. Hesabı ve lafı kısa tutmak için 100k Usd ile yapacağım.

Almayı düşündüğüm fiyat 3.25 ti ben 1 hafta ha aldım ha alacağım derken 3.35 e kadar gitmişti.

Diyelim ki 3.25 ten aldık.

Kasım 2016-Kasım 2017 karşılaştırması olsun ( önümüzdeki 12 günü ihmal edelim)

325000 bileşik 1 senelik faiz %11.5 ( vergisiz net) Sonuç: 362375 TL

100k Usd bileşik 1 senelik faiz %3.5 Sonuç: 103500 Usd bugünkü kurdan (3.66) eşidi = 378810

Aradaki fark: 16k

Sonuç Tl de kalan adam son 1 senede zarar etmiştir.

Bu hesabı herkes bilmekle birlikte bence tl de kalan daha da çok zarar edecek. İlk usd düşüşünde zararın neresinden dönsek kar deyip ben de geçeceğim. 3.6 hedefim. Vadem kasım ilk haftası bitiyor tl deki. İnşallah bu kasım aldığım karar doğru olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

7.  Alıntı Originally Posted by mustafab Yazıyı Oku
    2016 Kasım ayı başında 1 hafta kadar düşündüm dolara geçmeyi tabii ki klasik TL ci olarak geçmedim. Hesabı ve lafı kısa tutmak için 100k Usd ile yapacağım.

Almayı düşündüğüm fiyat 3.25 ti ben 1 hafta ha aldım ha alacağım derken 3.35 e kadar gitmişti.

Diyelim ki 3.25 ten aldık.

Kasım 2016-Kasım 2017 karşılaştırması olsun ( önümüzdeki 12 günü ihmal edelim)

325000 bileşik 1 senelik faiz %11.5 ( vergisiz net) Sonuç: 362375 TL

100k Usd bileşik 1 senelik faiz %3.5 Sonuç: 103500 Usd bugünkü kurdan (3.66) eşidi = 378810

Aradaki fark: 16k

Sonuç Tl de kalan adam son 1 senede zarar etmiştir.

Bu hesabı herkes bilmekle birlikte bence tl de kalan daha da çok zarar edecek. İlk usd düşüşünde zararın neresinden dönsek kar deyip ben de geçeceğim. 3.6 hedefim. Vadem kasım ilk haftası bitiyor tl deki. İnşallah bu kasım aldığım karar doğru olur.

Yatırım tavsiyesi değildir.

14.15 burgan bank 34 gün temdit

Düşüncelerim kimse için yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 365/997 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •