işçi ücretlerinin maliyetlerdeki payı: %15
asgari ücretin %50 artması enflasyonu %01 etki eder.
sapla samanı karıştırmayın.
Printable View
Geçenlerde Habertürk'de ekonomistleri topladılar durumu konuşuyorlardı. Konu kurlara geldi Piri Reis Üniversitesinden hoca kurlar ile ilgili bir şey söyledi, Koç Üniversitesi'nden profesör hocam finans konularına girdik diye uyardı.
Ekonomi ile finans konuları arasında muğlak bir sınır var.
Ben ekonomistim, ben iş adamıyım, ben bankacıyım, ben traderim, ben ticaret adamıyım, ben siyaset adamıyım vs aslında farklı konulara hakimiyet ifade edebiliyor, yanlış kullanım çok fazla.
Reisin MB'si olmayan rezervden daha kaç hafta böyle dolar satabilecek bakalım....
sonra görürüz 3 senede mi çıkacak 3 ayda mı 3 haftada mı...
ha; bu işin sonunda kazanan falan da çıkmayacak; her şey komple raydan çıkacak bu kafayla... kuru böyle böyle 10'a kadar basıp sonra rezervlerde sıfırı da tüketip bir gecede 15-20 oldu mu ertesi gün elinde dolar olan da iş miş yapamaz... hayat durur artık bu ülkede...
Adam resmen vatandaşları ayrı ayrı batırmak istemiş. Dolar borcu olan korktu bu uçacak baya zarar ederek dolar borcunu yüksekten kapattı. Başkası daha da yükseliyor diye dolar aldı. Borsa daki benim gibiler veda etti. Bu kadar maharetli ancak bizde olur.
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi - Haber Global
Haber Global internet sitesinde yayınlanan habere göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Çıkaramazlar..NET.. Diyeceksiniz ki Ocakta enflasyon var, Mayısta FED faiz artıracak..Dolar artacak o zman ne olacak???
TAMAM bende gidip DEM açarım.. Dolar çıkarsa oradan kar'ımı alırım..
DEM varken Dolar almak saçmalık; zira dolar düşünce para kaybediyorsun; ama DEM ile kayıp yok..üstüne % 14 var
Vatandaş DEM ile kendini garantiye alınca yerli talebi sönümlenir..Dolarda o kadar artmaz. :halay:
Osman Kavala'nın dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi- Hürriyet