vur-kaç ve asla poz.tutma piyasası..
oturmadı hala..
Dolar grafiği ile xu030 ve xu100 grafiklerini yanyana koyun..
Doların seviyesine göre endeks in de seviye şu karmaşık ortamda hemen hemen 1-1 tutacak tır..
Şu karmaşa kalkınca aralarındaki bağ kopacak diye düşünüyorum..
Hangisi hangi yöne gider bilinmez..
Ama daha evvel yazdım..
Hem bu teminat tamamlamalar hemde döviz ve borsadan ağzı yanan insanlar ve DEM in de paraları kilitlemesi etkisi göz önüne alındığında borsada ileride sıkıcı günler geçirebiliriz..
Dolarda ki oynaklık biterse, vatandaş arası işlemlerde kullanımı kendi kendine kalkar zaten.
Ofisime yakın, her hafta gittiğim bir restoran var İstanbulda. İsim vermicem ama ünlü bi mekan.
Geçen perşembe gittim, bütün içki ve şarap menüsü dolara çevrilmiş.
Çağırdım garsonu, olm bu ne dedim... amerika'da mıyız?
Bugün menüyü dolara çevirdik, bundan sonra yabancı şarap ve tüm yabancı içkiler dolar olarak yazacak.
Siz hesabı istediğinizde o günkü güncel kurdan çevrilip, öle gelecek dedi.
Fırsatçılık mı? Tabii ki... Lakin orda içtiğiniz içkide maliyet içki değil ki zaten. Ana gider kalemi kira ve personel maliyetidir. O yüzden dolara endekslemesini gerektirecek hiçbir şey yok. Sadece fırsatçılık yapıyor. Ama Türkiye'de bu işin önünü açarsanız, bunlar olur. Bizim halk enflayonu sever, fırsatını bulduğu an çatır çatır zamları patlatır...
Enflasyonu yapan da vatandaş değil. Direk olarak sarayın kendisi. Dün goldman sachs sanırım, yabancı yatırımcılarına bi rapor yollamış. "Erdonomics" yazmış. Erdoğan ekonomisi sonunda literatüre girdi. Kimse anlamıyor ama herkes anlamlandırmaya çalışıyor...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
10 TL civarında dengelenir bence.
Yabancı Ocak şubat aylarında duruma bakıp geri gelebilir. Yıl başlarında süre uzun olduğu için yeni girişler oluyormuş, yıl sonlarında defterleri kapatıyorlarmış.
Haftaya bankaları izlemek lazım. Bir seferinde son gün ISCTR tavan olmuş ertesi gün düşmüştü.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri