Ne diyor teknik?
858 e tekrar mı düşeceğiz?
Açık açık yazın ,kaçak güreşmeyin.
Ben 31 aralık kapanuşımız FROTO da 1300 diyorum
Printable View
Ne diyor teknik?
858 e tekrar mı düşeceğiz?
Açık açık yazın ,kaçak güreşmeyin.
Ben 31 aralık kapanuşımız FROTO da 1300 diyorum
sonuç doğru ama öngörüye şu noktada katılmıyorum hemen nedenlerini söyleyeyim neden volatiliteli bir yıl olacağını da
1- 2025 kamu özel dış borç ödemesi geçmiş 1 kaç yıla göre görece yüksek zorlu bir yıl
2- faiz inerse borsa çıkar olayı bir ekonomik teoridir, teori ayrı piyasa pratiği ayrıdır evet teoride doğru ama faiz indi diye hemen borsa çıkmaz çıkar ama hemen çıkmaz öyle uçup gitmez yani aksine önce çıkar sonra iner gene çıkar gene iner testere olur
sebebine gelince diyelim faiz yüzde 50 ve neredeyse yüzde 40 a düşeceği kesin gibi ilk hareket piyasaya koşullarına bağlı olsa genelde borsa çıkar millet coşar akabinde sağlam düzeltme yaşanır bunun sebebi büyük fonalrın faizler düşmeden önce dhaa fazla tl ile daha yüksek faiz fırsatını kaçırmak istememesidir.. yükselterek malı dağıtırlar tl ye geçip faize geçerler bu sırada düzeltme olur...ve diyelim faiz 30 düşecek gene aynı döngü bu faizler düşerken büyük fonların yüksek faiz oranları fırsatını kaçırmak istememelerinden kaynaklanır ta ki faizler yeterli düşüşü yapıp yataya sarana kadar
bu ortam hem fırsatalrı içinde barındırır hem riskleri.... fazilerde yatay süreç ayrı ve faizler tekrar yükselirken ayrı piyasa işleyişi vardır
son söz ekonomi teorileri ayrı piyasa işleyişi ayrıdır. evet ekonomi teorileri doğrudur ve faiz-borsa gibi ilişkisel korelasyonlar da doğrudur ama piyasa işleyişinden sonra gerçekleşir önce piyasa işleyişi sonra teoriler
olacak olan oluyor anlatmaya gerek var mı :D dünkü çoşku işaret fişeğiydi zaten bence işleyiş sağlıklı şu koşullarda sorun yok :D MUHTEMEL seninde benimde bekelentilerimiz doğrultusunda ilerliyor 3 aşağı 5 yukarı :D 5 ay sonra trende başladığını umut ederek Düşüşler trendi bozmasın yeter diyorum endeks 9600 üstü atmadan işler zor 9200-9600 cenderesinden kurtulmalı yolumzu anca öyle açılır
Ustad bu grafikde ok isareti ile gosterdiklerin nasil negatif uyumsuzluk oluyor ?
froto grafiklerini takip etmem ama sizin grafigi gorunce bakindim biraz
keske erken gorse idim su grafigi
Biraz froto alirdim en sevdigim sey gunluk grafiklerdeki PU :)
1000 lerin altina sarkmaz ise ATH hayirli olsun dedirtir bu grafik :kahkah:[Tabiki Yatirim tavsiyesi degildir]
Turuncu ile cizdiginiz yerde NU yok
NU olmasi icin fiyatin yeni zirve yaparken rsi[indikator] degerinin bir onceki degerinden daha dusuk olmasi gerekiyor
benim attigim grafikde kirmizi da NU var Turuncuda yok yesilde ise PU var
https://prnt.sc/hVfYKF99U9RU