Sonra bunlar zam değil zamcık 😁😁
Printable View
Sonra bunlar zam değil zamcık 😁😁
zamcıkta indirim bekliyorum.
usta bu işe el koyacak ve bu fazla yarısını yapın diyecek
neyse kurlar açıldığında 93 den doalrlarımı alıp kumsala yatmaya gideceğim:)
Sizin ne çektiğinizi iyi bilirim sn Tengri Han :)
Ayrıca bu şartlar altın da üreticisi, tüketicisi , emekcisi, öğrencisi kısacası toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin artan döviz kurları neticesinde az çok neler çekebileceğini tahmin etmemek zor olmasa gerek diye düşünüyorum...
Gece konakladığım otel de uzun zamandır Türkiye'ye gelmemiş bir Alman aile ile bar da yaptığım sohbette özellikle Euro karşısında değerini giderek yitiren Türk Lirası sonucunda tatillerinin çok daha cazip hale geldiğini ve bu durumun onlar için oldukça pozitif olduğunu söyledi Adam haklı beyler dedim :)))
Sabah uyandım ne göreyim zam zam zama zam içinden çıkılması zor bir kısır döngüye girdik ve gerçekten çok ama çok zor bu döngüden çıkmamız
Şimdinin zam yapanları rahmetli Levent Kırca'yı hiç sevmezler di , rahmetlinin de söylediği gibi zam var zamcık var sanırım bize zamcıklama geçirtene kadar durmak yok zamlamaya devam edecekler onlar zamladıkça zamcıklananlar artacak ve bir gün herkes rahmet'liyi yad ile anacak diye düşünüyorum ... Ve yılllar önce rahmetli olan Benjamin amca reenkarnasyon geçirmişcesine hükümranlığını ilan edecek günümüz muktedirlerine asıl gücün kendinde olduğunu gösterecek diye düşünüyorum
Saygılar.
Zamları, 1 ağustostan itibaren yığdıklarına göre, amaç temmuz ayını kurtarmak !!!
Ağustos ayına yığılan zamların yanına, ufak bir iki yöntem değişikliği, bi takım rakamsal oynamalar, bakarsın bir anda temmuz ayı enflasyonu % 1'in altında gelivermiş !!!
Belki bu şekilde bu ayı da atlatır, günü kurtarırız anlayışı.
Benim dikkatimi çeken durum, dolar daha önce, 3 kez 5 seviyesine sert bir şekilde yaklaşmış, 3'ünde de tutunamamıştı. (teknik meknik değil , tamamen 5 psikolojisi)
Bu kez 5 seviyesine usul usul yaklaşıyor, sindire sindire yaklaşıyor.
Yani çekirge dördüncü de zıplayacak gibi. Bi olumsuz habere bakarım der gibi !
Sonra ne mi olur ?
İmam gene bildiğini okuduğuna göre, 4'ü geçince ne olduysa gene aynısı olur diye düşünüyorum.
Döviz sepeti 5.341.
ağustos sonu enflasyon rakamı %1,50 den aşağı gelmeyecek geçen yıl temmuz enflasyonu %0.15 ağustos enflasyonu % 0.52 eylül 0.65
yani bu 3 ayda enflasyon geçen yılın aynı dönemlerine göre eylül ayı itibariyle muhtemelen toplamda %8 civarı fazla olacak ve %19 lara dayanacak
ekim ayı geçen yıl %2.08 kasım %1.49 aralık %0.69 civarında dolayısıyle b-u ödemde enflasyonu tutabilirlerse yıl sanunda %17-18 arası bir enflasyon muhtemel
mb sı başkanımı tutturacak ben mi bakacağız
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert bugün yaptığı basın toplantısında “Rahip Brunson’un hemen eve gönderilmesini istiyoruz. Kesinlikle çok geç kalındı” dedi. Toplantıda kendisine yöneltilen bir soru üzerine Nauert Türk Hükümetine karşı ciddi yaptırımlar uygulanabileceğinin Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından dile getirildiğini söyleyen Nauert “Bu konuda ABD Hükümeti, Türkiye Hükümeti ile defalarca görüştü” ifadesini kullandı.
https://m.haberturk.com/abd-disisler...lamasi-2084344