Lot dostum ilk 24k lot 5.29 tavandan yapıştım ve kekom sayesinde aşkım arttı ve 100k lota aldık bakalım....ytd...
Printable View
fitch de not indirmiş. geçmiş olsun pazartesi eksiye devam
Zaten bu haber beklentisi ile endeks düşüyordu..bu süpriz bir haber değil aslında...dikkat ederseniz dün bu kararın açıklanacağı gün olmasına rağmen endeks hafif artıda kapattı...bana göre p.tesi endeks olumlu olacak...beklentiler gerçekleşeceğinden olay bitecek...
benim maliyet de 5,73 idi ama yüzde beşlik lotum eksildiği için maliyetim 6 tl ye çıkıyor dostlar...ben hala kıpraşmadan tutmaya devam ediyorum..tabi ben böyle yapıyorum diye herkese de bunu yapın demiyorum..herkesin kararı kendinedir...imkanı olan başarılı tradeler ile maliyetini düşürüp daha aşağıdan maliyet yapıp lot miktarını artırması iyidir...
kimseye al ,sat,tut tavsiyesi verecek durumda değiliz..herkesin kararı kendinedir çünkü verdiği kararlarının sonuçları direk kendisini etkileyecektir..doğru karar vermişse çok kazanacak,yanlış karar vermiş ise de piyasa onu zarar ile cezalandıracaktır..
iphonelara %25 civarı zam gelmiş...samsunglara ise %5,5 civarı...bu zamlar stoklar bittikten sonra yeni gelen ürünlere uygulanacak...son üç aydır döviz çok yükselmesine rağmen herhalde zam yapmıyorlardı...insanların geliri azalmıştır ama yine de kimse telefonundan vazgeçmiyor..
son üç ayda satışlar acaba nasıl oldu ??? bunun sonuçlarını bilançolarda göreceğiz...sanırım ağustos ayında bilanço gelecek..
açılış eksi ama sonra toparlar mi bilemem bence .ytd.
Bende de maliyet 8 civarındaydı. Son al satlarla 7.4 lara indi. Ama 7 civarı görürse 30 bin de ben patlatacam. Mutlaka fırsat verecektir. Ytd
Bu arada NOT indirimini inş bir uyarı olarak alırız da yapacakalrimiza odaklanairiz. Çünkü yolumuz çok uzun. İnş boş boş açıklamalar ,gününü gösteririz gibisinden saçmalıklar gelmezse bence de fiyatlara yansımıştı olarak goruyorum
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK kararını geri çekti
Gerim alım eskiden olduğu gibi şirketler tarafından yapılacak.Oyuncak ettiler
Haber gerçekten saçmalık ama cekilmeseydi bu hafta iyi prim yapardık.
sn keko merhaba, uzun zamandır sizi takip ediyorum gerçekten isabetli yorumlarınız var bende ancak üye olabildim. dgate 5,00 dan alıp 6,05 vermiştim. 7,15 oldu şimdi düştü ama tekrar giremedim.
sizin sadece son alımınız biraz acele oldu. 2. alımı yapmasaydınız daha iyidi.
buralardan yukarı dönüş yapma ihtimali çok yüksek.
ben sekur'a geçtim burada aldığım karı sekur da verdim ama bekleyeceğim.
sizden sekur sayfasına kısa bir değerlendirme rica edebilir miyim.
dostum sekur çok agresif bir hisse yanlız temeli var mı yok mu bilemiyorum o yüzden de o hisseyi hiç tanımıyorum...datagate hiç olmazsa bildiğimiz bir şirkettir...bilançosu karı artan ve beklentileri olan bir hissedir...süpükülatif hisselerden acemilik yıllarımda iki tane sermayemi kayıp ettim...geçen iki ayda da sermayemin erimesinin ilk nedeni süpükülatif hissede biraz macera arama isteğim olmuştu...bir daha tövbe ettim bilmediğim tanımadığım spükülatif hisselerde garanti kazansam dahi girmeyeceğim...
sağlam hisseler arasında gidip gelmekte bir sakınca görmüyorum ki bazı hisseler düzeltme sürecini bitirinceye kadar çıkış sürecine yeni girmiş kaliteli hisselere girilebilir...geçmişte bu şekilde yaparak iyi de kazanmış ve sık sık da düşen endeksten etkilenmemiş tam tersine çıkışlarda bulunmuştum...
sekuru dediğim gibi temelini hiç tanımıyorum...ama grafikten her yöne gidebilecek bir hisse olarak görünüyor...ayrıca o hissede dip yoktur görünüyor yani istediği kadar inebilir ve kimse de neden indi diyemez olarak görünüyor..şu anda o hisse hakkında bir fikir beyan edemeyeceğim dostum kusura bakma...ama ileride tanıyacak olursam gelir topiğine de yorum yaparım....
umarım ky dostlarım hangi hissede olursa olsunlar kazanırlar...:)
erken aldığıma katılıyorum...üstelik de aldığım günde işlem hacminin geçmişteki gibi 32 milyon tl ye ulaşarak tam da satış eşiğine ulaşmasına rağmen bu alımı yapmıştım...hala o verilere rağmen nasıl aldığıma şaşırıyorum...malumunuz işlem hacmini hissenin nabzı olarak görüyorum ve analizlerimin temellerinden birisini de bu oluşturuyordu...buna rağmen bu hatayı yaptım..
böyle bariz hata yapmayı ancak hisseye aşık olmakla açıklayabiliyorum..evet aşık olunca hissenin kusurlarını hiç göremiyorsunuz...herşeye hep pozitif bakıyorsunuz...zamanında trade yapmak ile aslında çok güzel hisse adetimiz artabilecekti ama olmadı arkadaşlar..sonuçta iyi hissede olduğumuza inanıyorum çıkış potansiyeli yüksek bir hisse...bence hisse adetimizi artırma imkanını yakalayamamış isek de problem değil...inşALLAH yine kazanacağız...son iki ayda hisselerde yediğimiz dayakların yaralarını datagatenin merhem sürmesini umut ediyoruz..
ama ne kadar aşık isek de bundan sonra işaretleri iyi takip etmek gerekiyor...bir dahaki sefere bu işaretleri görürsem hisse adetimi çoğaltmak adına trade etmeyi düşünüyorum..bakalım kısmetimizde neler olacak ???
geçen gün en son 6,22 yi gördükten sonra hisse yavaş yavaş satış yiye yiye ve düşük hacimler ile 5,55 e kadar inmişti...işte bu gün düşük hacimler ile düşüşlerin sert tepkisini görüyoruz...yeter ki endeksteki sıkıntı bitsin...düşük hacimler ile inen ve daha önce sağlam beklentiler ile çıkmış olan her hissenin olası alış tepkisi her zaman sert olacaktır...
bu bağlamda datagatenin tepkisinin ilk etapta 6,22 lere kadar varması beklenebilir...tabi endeks tozutmadığı sürece...??? orayı gördükten sonra bu çıkışı hazm etme çalışmasından sonra endeks tekrardan izin verirse 6,50 direnci daha sonra da 6,78-7,00 dirençleri hedeflenebilir...daha sonra da en son zirvesi olan 7,15 hedefler arasına girer...buranın geçilmesi ile de çıkış ivmelenir...olası o ivme ile de 8,50-9,20 aralıkları hedefe girer...
tabi bu süreçte endeksin de hafif eksi yada yatay yada artılı olması şartlarımız var..bu şekli ile bilançoları karşılar...iyi bir bilanço gelirse güzel güçlenir...
bakalım bundan sonraki süreçte nasıl davranabilir ?? endeks destek vermeye devam edecek mi ?? datagate iyi bir bilanço getirebilecek mi ???
cuma günü düzeltme süreci başladığından beridir ilk defa ağırlıklı ortalamasının üzerinde bir kapanış yaparak olumlu işaretler vermişti...onun dışındaki günlerde de bir kaç tane olumlu işaret oluşturmuş ise de endeksin sert düşüşleri başladığı için gerekli çıkışı yapamamıştı...ama cuma günü ve bu gün endeks olumlu olunca datagate de geciken hareketini yapmaya başladı...gün sonunda tekrardan bir yorum yaparız...
Speek mali topladiysa nasil 17tl ....4.30 geldigi gibiburadan gidecegi yeride billir....16...15 alan neyapicak...bence atik saglam bir tepki vermsi lazim...:rules:
hisselerde şunu gözlemliyorum dostlar...:
-eğer bir hisse agresif çıkışlardan sonra satış eşiğine ulaşmış ise (işlem hacmi rekor kırmış ise ) ilk önce ağırlıklı ortalamasının altında kapanış yapıyor..
-ardından hafif eksili kapanışlar yapıyor..ardından orta sertlikte eksililiğe maruz kalıyor...
-ardından yüksek oranlı düşüşlere maruz kalıyor...
-daha sonra düşüş miktarı azalıyor..
-daha sonra ağırlıklı ortalamasına yakın kapanış yapıyor
-daha sonra ağırlıklı ortalaması veya üzerinden kapanış yapıyor
böylece düzeltme süreci sona eriyor...düzeltme süreci sona erdikten sonra bu sefer de tepki çıkışları başlıyor...bunun için de şu işaretleri veriyor (tabi endeksi de gözeterek...kötü endeks süreçleri etkileyebiliyor )
-önce hisse diplerinde iken işlem hacmini düşürüyor...düşüş marjı bu şekilde kısıtlanıyor...ardından ağırlıklı ortalaması veya üzerinden kapanış yapıyor...
-ardından önce hafif artıda kapanışlar yapıyor,ardından orta çaplı çıkışlar yapıyor...ardıdan da yüksek oranlı çıkışlar yapıyor ...yüksek oranlı çıkışlardan sonra tekrardan işlem hacmi yükseliyor ve süreç tekrar tersine işleme başlıyor....
düzeltme ve çıkış süreçlerini ben bu şekilde gözlemliyorum...tabi bu süreçlerde endeks katalizör görevi görüyor..yani bazen iniş ve çıkışları derinleştirebiliyor....ama genel anlamı ile bu şekilde olduğunu gözlemliyorum...
bu bağlamda endeks de düzelmeye başlarsa datagatenin bu çıkışı tepkisinin biraz daha olgunlaşmasını bekliyorum...
bir kapanış yorumu yapalım dostlar :
datagate en son cuma günü pozitif kapanış yapmış vede düzeltmeye girdiğinden beridir ilk defa ağırlıklı ortalamasının üzerinden bir kapanış yaparak oldukça olumlu davranarak bana göre düzeltmenin bittiğinin ilk küçük ama anlam olarak büyük işaretini vermişti...hisseler nasıl ki düzeltmeye girerken küçük olarak başlayan düşüşler gittikçe büyüyorken çıkışlarda da durum buna benzerdir...
cuma günü %0,92 lik bir artışı bu gün %4,17 lik bir çıkış ile süsledi....endeksin %0,17 ekside olduğu bir günde bunu yapıyor olması aslında hissenin ne kadar da çıkışta istekli ve agresif olacağının da işaretlerini verdi...ağırlıklı ortalama 5,69 oldu kapanışımız ise 5,74 oldu..oldukça güzel bir kapanış gerçekleşti...bu durum bize gün içinde bu hisseyi satanları büyük bir çoğunluğunun bu hisseden kopamayarak gün sonunda tekrardan hisseye giriş yaptıklarını gösteriyor...
kişisel tahminlerim endekste orta ve sert düşüşler olmadığı sürece çıkışın devam edeceği şeklindedir...sabahta söylediğim gibi bu çıkışın ilk etapta 6,22 ye kadar devam etmesini bekliyorum..ardından 6,50 direnci daha sonra da 6,78-7,00 direnci ve daha sonra da 7,15 ler söz konusu olacaktır...bu günkü istekli ve güzel kapanış bu hissenin endeksi de gözeterek zaman zaman agresifleşeceğini de gösteriyor...şu anda söylediğimiz bu rakamlar bize çok uzak olabilir ama vakti geldiğinde bunu rahatlıkla yapabilecek bir datagate potansiyelinin olduğunu göreceğiz...
açıkçası bu günkü kapanış bana çok büyük moral vede heyecan verdi...bu gün güzel bir trade imkanı da verdi ama şahsen ben hiç elleşmedim...sadece seyrettim...bakalım önümüzdeki günlerde endeks nasıl olacak ?? bu endekste datagate nasıl davranacak ??? acaba datagate beklentilerimiz dahilinde hareket edebilecek mi ??? bunu bize zaman ve datagate gösterecektir..
ben hepimize başarılar diliyorum....
Yarın tahta kopabilir.tum gün mal aldılar. Bir aksilik ve şpegin kafasi bozmazsa[emoji16][emoji16]6 üzeri görürüz. Naçizane fikrim. Ytd
Hisseden ben yarın ümitliyim. Tek kafama takılan ise 20 yıldır hisseleri takip ederim zaman zaman alım yaparım falan ama beni tek birşey düşündürüyor. Bizim gördüğümüz olumlu gelişmeleri takip eden herkes görebilir ve borsa genelde tersine işler bizim tek eksiğimiz beklenti olmaması mesela gerel elektrik aklıma gelen bir tanesi bir batarya haberi hisseyi nereye taşıdı. Bizde ucuz olduğunda yola çıkıyoruz ama bunun gibi birçok ucuz kalan hisse var. O yüzden temkinli olmakta fayda var. Hepinize bol kazançlar.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diver dediğin çok doğru ama borsada doğru er geç yerini bulur. Önemli olan timeing. Biz KY ler hisse düşünce ort yapıyor ve düşen bıçağı tutmaya çalışıyoruz. Bu hisse elbetteki tekrar 10 lari ve üzerini görecektir. Ama psikolojiye öyle oyniyolarki zararina hisse satıyorum yada panikliyorsun yada Trade islemler de carpiliyoruz. Ama uzun vadede bekleyen hep kazanır. Trendleri doğru takip edenlerse çok beklemeden kazanirlar
Sayın Keko,yorumlar iniz için teşekkürler.
Datagate bu sabah açılışını 5,78 den yaparak 4 kademe gaplı açılmıştı...biraz önce en düşük 5,75 i görerek o gapı kapatmış görünüyor...buna sevindim...küçük de olsa bir ukte içimizde kalmasın...ne olur ne olmaz sonra inadına başka bir gün orayı kapatmaya inmesin...:)
Samsung'dan dolar zammı: İşte son fiyatlar
Teknoloji devleri dolarda yaşanan son dalgalanmalardan dolayı Türkiye için yeni bir fiyat politikası belirledi
Bunlarla da ilgilenebilirsiniz
Samsung telefonlarda büyük güvenlik açığı
Türkiye'deki iPhone fiyatlarına büyük zam
Tweet Takip et: @cumhuriyetgzt Facebook'ta paylaş WhatsApp Tumblr E-posta
cumhuriyet.com.tr Yayınlanma tarihi: 17 Temmuz 2018 Salı, 00:18
[Haber görseli]
Dolardaki artış nedeniyle geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarında ki ürünlere zam yaptığını açıklayan Apple’ın ardından Samsung’dan da zam açıklaması geldi.
Güney Kore merkezli şirket, Türkiye'de satışını yaptığı önemli ürünlerine yüzde 10-15 arası zam yaptı.
Zamların arından fiyatı 4 bin 999 TL olan Galaxy Note 8'in fiyatı 5 bin 499 TL'ye çıkarırken; Galaxy S9'un 4 bin 599 TL olan 64 GB'lık sürümünün fiyatı ise 4 bin 899 TL'ye yükseldi. Ayrıca 5 bin 199 TL'den satışa çıkarılan Galaxy S9+ da 5 bin 499 TL oldu.
Telefon devleri samsung ve Apple 'ın cihazlarına yaptığı zamlardan sonra diğer telefon üreticilerinin de cihazlarına zam yapabileceği söylentileri tüketicileri zora sokacağa benziyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e..._fiyatlar.html
Bizim spek efendi herkesin psikolojisini bozmayı iyi beceriyor. Vallahi ben sabırlıyım bekleyecegim
dün 8 milyon işlem hacmi ile %4 çıkmıştı...şu ana kadar 2,7 milyon tl ile %3,3 çıkış yapmışız...bu durum bu hisseyi alanların tuttuğunu ve daha düşük işlem hacimleri ile daha çok çıktığını gösteriyor...son bir kaç günlük yaptığımız yorumların özeti şudur : hisse yeniden çıkış trendine girdi...
tecrübelerim bu çıkışların tıpkı kartopunun yuvarlanarak gittikçe büyümesi gibi olacak diyor...gittikçe daha az işlem hacmi ile daha çok çıkış potansiyeli bizi bekliyor...tabi endeks bize yamuk yapmaz ise ??? endeks hafif eksi ,yatay veya her türlü artıda sıkıntı oluşturmayacağına inanıyorum...ama orta ve sert endeks düşüşlerinde ne yapar ?? buna bir şey diyemem...
At yarışı oynayan bilir yarışta favori atların dışındakilere veya yarışta sonuncu gelen atlara ne denir birçoğumuz biliriz. Bizim hissede bugün aynen öyle oldu.
kront tavan yapmış ,link de %13 çıkmış ..ayrıca karel de iyi çıkmış...teknoloji şirketlerinin çıkış yapması hepsini etkiliyor...datagate de bu ortamdan faydalanacaktır...durumu zaten iyi idi bu şekli ile daha da iyi olacak görünüyor..
Endeksin de etkisiyle dediğimiz gerçekleşti, ha biz dediğimize göre hareket ettik mi hayır.. lotlar kayboldu vs ama bence artık arkayı sağlama aldı gibi, endeks 88.000 lere indiği zaman"ki kritik noktaydı", 5,20 küsürleri gördü daha aşağı salmadı. Bakalım yolu açık olsun, ülkede yine bir beklenmedik olay olmaz ise yönü yukarı inşallah, 50 günlük ortalamayı da geçti, çok hızlı çıkabilir, tabi bunlar benim kendi görüşümdür, YTD.
link de tavan yaptı...inşALLAH yarın sıra bizde....:kahkah:
yoksa bu gün mü ??? :kahkah: (6,01)
kront öncülüğünde sektöre sert alışlar geliyor....bakalım bu çıkışlar nereye kadar sürecek ??
Hele bi 7,10 ları kırsın da .. :) Gerisi gelir yavaş yavaş
bende şimdi aynısını yazmıştım ama son anda yazdıklarımı sildim...ben 7,15 in geçilmesi ile asıl agresifliğin başlayacağını yazmıştım....:kahkah: çünkü 7,15 e kadar maliyetli olan yatırımcılar var...bunlar fiyat kendilerine yaklaştığında ister istemez satmak isteyeceklerdir bu satışlar da hızı düşürür..ama 7,15 in geçilmesi ile 8,50-9,20 aralıklarına kadar gitme ihtimali var...tabi bu rüzgar böyle güçlü devam ederse ???
Dostum, doğru söylüyorsun ama işte bir arkadaş yazmış tüm hisseler çok ucuz şu an dolar bazında ve endeks bir türlü toparlayamıyor, bu da beni düşündürtüyor aslında. Ama yakın vadede geleceği iyi olan hisseleri de kaptırmak istemiyorlar dgate de böyle bir hisse. Bakalım göreceğiz, son anda 5,70 ortalamalardan trene atladık.