davayı çaktım hemen diyorsun :))
1 senelik data yok malesef 15 dklıklarda 4,5 aylık veri var üstat.
Printable View
sizin bi 5000 hesabı vardı.
5000 ile 4 kaldıraç ile yılbaşından bu yana son durum.
5000, brüt 45.000 olmuş.
Canlıya bağlamak için Tek Satır Robot kodu :)
Format: Lib.RobotViopAktifSeviye(Sistem, SistemAdi, BazSembol, EmirSembol, Periyot, Miktar);
Örnek: Lib.RobotViopAktifSeviye(Sistem,"A1", "VIP'VIP-X030" ,Sistem.AktifViopKontrat,"15",1);
https://image.prntscr.com/image/UbxL...wqFMe1F3aQ.png
https://prnt.sc/lv329c
hiç takip etmedim:) 9 aralıkta foruma örnek atmak için yazdım. fakat mantığı çok basit.
iki periyot arasındaki puanı %100 kabul edin.
bunun tepeden %20 düşüşü bir çizgi.
dipten %20 çıkışı ise ayrı bir çizgi.
fiyatın bu iki çizgiyi kesmesi ana strateji.
zaten bu nedenle klasik sistemlerin durumunu anlamak için kullanılabilir dedim.
aynı stratejinin thy ve asels puanlarını atayım şimdi:)
benim performans puanı dediğim şey şudur.
bir pozisyonu %2 kapatıyorsam puan 2 dir.
tüm pozisyonların kapanma yüzdelerinin aritmetik toplamına ben performans puanı (PP) diyorum.
performans puanı hem gerçekçi bir ölçüm sağlar hemde kıyaslama sağlar.
VIP30 PP si 83 tü.
THY de aynı strateji daha iyi çalışmış, 92 PP almış.
açığa satış olmayacağını düşünerek yeni bir hesaplama atayım sonraki mesajda.
https://image.prntscr.com/image/GgUQ...R2pKVXRa1A.png
https://prnt.sc/lv3if6
thy de daha iyi işleyen strateji short yokken 44 PP ye düştü.
https://image.prntscr.com/image/aqV9...Fkp0DCRkDw.png
https://prnt.sc/lv3jke
zaten endekste vip30 da % 2 ye dönmeyen sistem yok gibidir. sizin PP bir nevi zigzag indikatörü gibi aynı zamanda.
tüpraş tek yön 2.92 PP
işe yaramamış tüpraşda. optimize edilebilir. diğerleri içinde optimize edilebilir.
https://image.prntscr.com/image/0TB1...5JreJYFAyQ.png
https://prnt.sc/lv3p5i
2017 sadece long 27.8 PP.
evet daha iyimiş.
https://image.prntscr.com/image/tT1M...IOFmtUHSKg.png
https://prnt.sc/lv3s6l
Her ay üstüne koyan sistem (daha doğrusu sistemler kombini) hedefini tutturduk.
Yeni hedef her hafta üstüne koyan veya tolere edilebilir bir zarar yazan yapı kurmak.
Hızarın
1/120 min frekans - 1% genlik
1/240 min frekans - 2% genlik
hareketlerini çözdük gibi ancak impulsive fonksiyonuna (nam-ı diğer şelale) henüz net çözüm bulamadık.
Haftalık başarı için resimde kırmızı daire ile gösterilmiş şelale hareketine çözüm bulmak gerekiyor.
Yükseliş havası verip çok hızlı bir şekilde şatışa geçince sistemler iyi perform etmiyor.
Çözüm önerisi olan varsa dikkate alınır.
https://i.hizliresim.com/jg50ML.png
ne kadar geç giriyor sinyallerı gorsek sakıncası olurmu ona gore bır fıkır verırız ?
Binde 6 lık zarar stopu uygulayarak bazen korunma sağlıyorum ama tam istediğim çözüm bu değil.
Pozisyon kardaysa stop etkisiz kalıyor, izleyen stop kullanmayı ise sevmiyorum.
https://i.hizliresim.com/QLAkXV.png
parametreler ne kadar optimize bilmiyorum sanki ucuyla sıyırarak sinyal açmıyormuş gibi bir izlenim oluşturdu bende.
mesela ayın 11 indeki yukarı harekette sistem tepkisiz kalırken ayın 12 sinde benzer ama daha düşük boyutlu bır hareket olmasına rağmen long acıp yakalanmış. BU nasıl mümkün olabiliyor hayal gücüm pek yetmıyor.
izleyen stop mantıgınında sızın sısteme uygun olmayacagını düşünüyorum sıstem bana ilginç geliyor sebebı ıse bazı bolgelerde gerçekten cok tepkısız kalması izleyen stop olursa sık sık stop olma ihtimali yüksek görünüyor bence. zaten basarısının altındakı sırrında bıraz işlemleri bekletmesi oldugunu düşünüyorum.
yine mesela ayın 15 ındekı sarkma cok buyuk boyutta hemen hemen sınyal actıgı sevıyeye kadar düşmüş piyasa ama şort açıp yakalanmamış.
hataların oldugu yere gelırsek sistemin içinde en yüksek (HHV) ve en düşük(LLV) hesaplamalarıda barındırıyormuş gibi geldi ve bu durumda yanıltıcı çıktılar almaya sebep oluyormuş gibi.
genel olarka çizdiğin bölgelerde mumların yüksek kısmında bir uzama var ardından gelen çöküşte sistem arka plandakı değerleri mumun yuksek yapmasından oturu parametre kesısımlerı uzaklaşıyor buda geç geri dönüş olarak yansımış gibi görünüyor.
ayın 13 ve 14 undekı gecikmiş dediğiniz bölgelerde tek bir mumun uzaması arka plandakı ındıkatorlerınızın degerden uzaklaşmasını saglamış.
Bunun daha iyi bir testi için el ile veri ekleyebilirsiniz. benzer bir veri oluşturup bır barın yüksek seviyesini iyice uzatın sankı 1000 puan yukselmişte mumun kapanısı gerisin geri normal bir seviyede olmuş gibi bir veri yaratıp ardından piyasayı çökertin. sistem çok gecikirse mumun yuksek yapmasından etkilendiği ortaya çıkar.
Daha kısa yoldan düzeltmek için verilerin hareketlı ortalaması kullanılabilir. sisteme giren veriyi yumuşatarak.
TÜm sistem hesaplamalarını yumuşatmanızı saglamış olur ORnegın hhv veriler yüksek yerine. YÜkseklerin 10 luk hareketli ortalamasının HHV si şeklinde. veyahutta mumların direk ortalamasını alıp HHV veya LLVYI vb diğer parametreleri bu hareketlı ortalamayı baz alarak yazmak gibi. yani giren veriyi yumuşatmak hem sistemin curve fiting ihtimalini düşürecek hemde bazı anlamsız beklemeleri ortadan kaldıracakmış gibi geliyor. Yani o bar yüzünden HHV artıyorsa 5 barlın ortalamasının HHVsını aldıgınızda daha indikatorun kesışım noktasını yakınlaştırmış olacagız buda daha erken sınyal anlamına gelecek.
mumun yuksek yaptıgı bolgelerı kontrol ederekte denenebılır. şu tarihlerde bir kontrol edin.
12.11.2018 mumun yuksek yapması 04.11.2018, 07.11.2018, 30.10.2018
22.10.2018 iyi bir fikir verecektr. yine papazın salındıgı gün 12.10.2018 bu günlerdeki mumun yüksekleri genel anlamda tek bar bu geri dönüşleri etkiliyormuş gibi geldi bana.
Girdi verilerini yumusatmak sistemin erken reverse olmasını saglıyor olsa bile bazı bölgelerınde gecikmesine sebebiyet verebilir. Ancak totalde istenen toplam kardan ziyade her hafta kar elde etmek ise girdilerin yumusatılması yani kapanış düşük yüksek gibi girdi verilerini yumusatmak tek barlık abuk subuk hareketlerden sistemin etkilenmemesini saglayacaktır.
bunun haricinde 2. yöntem eğer işlem sayısı bir mıktar arttırmak getiri aşırı etkılemıyorsa parametrelerı bir kaç diş düşürerek sistemin tepki zamanlamasını öne çekilebilir. BU bazı yanlış sinyallere yol açsada belkide totalde daha linear bir kar grafiğide ortaya çıkarabilir denemek lazım.
Benim fikirlerim bu yönde. Bİr sitem resminden neler çıkarılabılırse onu cıkardım :D
bu arada yıne ayın 13 ve 14 unde attıgınız grafiğin basındakı tek barlık düşükler sistemin longa gecerken gecıkmesıne sebep olmuş görünüyor.
https://i.hizliresim.com/al5464.png
Pozisyon kardaysa etkili olan halide; Pozisyona giriş sonrası max. kardan Binde 6 lık zarar stopu olabilir hocam.
aşağıdaki sayfada 2. mesajda buna dair bir şey yazmıştım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=17859&page=73
Şöyle de bir deneme yaptım;
Getiri eğrisi cetvelle çizilmiş gibi linear oldu fakat işlem sayısı çok arttı.
Sistem LONG diyelim,
Tepeden binde 6 düşünce FLAT yaptım.
Yeni zirve yapınca tekrar LONGa geçtim.
Düşmeye devam edip binde 1.2 düşüş yaparsa tekrar LONGa geçtim.
Zararı yumuşattığı için muazzam linear bir getiri egrisi elde ettim.
Fakat işlem sayısı ayda 30 dan 150 civarına yükseldi.
Rakamlarla oynayarak un uygun yüzdeyi bulmak için fırsatım olmadı.
Bir ara yeniden deniyeceğim.
Bir kurumun çok büyük yatırımlarla getirdiği , öğrenen HFTsi kasım ayından itibaren bizim sistemler için sıkıntı yaratmaya başladı.
Durumu farkedip sistem değişikliğine gitmesek batmıştık (puan olarak tabi)
Bu ortamda başarı sağlamak için daha planlı sistem tasarlamak lazım.
(Tabi tesadüfi geliştirilen sistemler de başarılı olabilir.)
Bu yüzden yeni tasarladığımız sistemlerde son kontrat datasını kullanmayıp, bölgede başarılı olmuş mu diye kontrol ediyoruz.
Bölgeyi geçemeyen sistemleri hemen çöpe atıyoruz.
ben bu görüşe katılmıyorum hocam. çok komplike bir yapay zekadan bahsediyorsanız öğrenmesi bir ayı değil 5 dakka alır zaten piyasa canlı birşey hani kişinin hangi dakka alım yapacağını önceden öğrenen bir algoritma veya zeka olamaz. daha büyük bir kurum gelir bu öğrenen algoritmayı parmağında oynatır :) para piyasayı belirler hali ile yöne şekil verir. paranın hangi dakka gireceğini ise hiç bir algoritma kestiremez.
sizin önceki sistemler bu defa daha fazla kar etmeye başlar eski yapılar yani. yeni tasarladıklarınızda çöp olmaya gider.
bence forumdakilerin hatası daha önceki yazılarımdada belirttiğim üzere kutsal kaseyi bulmak yönünde ilerliyor ve yine gelecekte bir bahane ile bu yeni tasarladığınız sistemleri çöpe göndermek zorunda kalacaksınız. hft yapay zeka vs bahane çok yani.
kimse trend bulmaya çalışmıyor .. puan kasmaya çalışıyor.
gelecekte dedi dersiniz belki.
ayda 150 100 adet işlem ile zaten 1 kontrat falan dönebilirsiniz .. bence trendden şaşmayın. komisyondu kaymaydı derken trendden aldığınız puanı alırsınız ancak nette.
eleştirilere açığım tabi herzamanki gibi. )))
HHV nin 10luk masını demedim hocam demek istediğim girdi 10 luk ma olarak girsin onun HHV sini al.
barların 10 luk masının HHVsini hesaplat yani. böylece bir barlık yüksek seviye yüzünden HHV en tepeye vurup şorta geçmeyi geciktirmemiş olacak.
HFT öğrenen algorıtma meselesını anlamadım.
herhangibir sistemin sizin üzerinize oynadıgını nasıl tespit ettiniz ?
kimin sistemi veya hangi sistemler batmıştı ?
Bölgeden kasıt hangi bölge ?
@emlak
Bir HTF algorıtma bir trend takip sistemini öğrenmesi aslında zor değil mümkün ancak bunu 5 dakıkadada öğrenemez. sonucta o adamın işlemlerini hafızasına kaydedip nereden gırıp nereden cıktıgını öğrenecek kadar bilgiye sahip olması için belirli bir süre o emirleri loglaması gerekecek. Bunun sonucunda bir analizle diğer algorıtmanın nereden işlem acacagını öngörmeye baslayacaktır. Piyasayı o fiyatlara çekip sistemi longlattırıp tersine piyasayı basabilir.
Bizler bile sistemlerin genelinin nerede carpıldıgını nerede iyi kazandıgını halı hazırda öngörüyoruz bazan içimizden evet şu anda sistemleri kitlediler ve basıyorlar diye söyleniyoruz. Dolayısıyla gelişmiş bir algorıtmanın bunları yapabilmesi yani belirleyebilmesi bence hayal değil.
Manuel bir trader için algoritmanın hafızasında birşey tutması pek mumkun degil. Ancak pıyasanın %90 ı manuelciler için psikolojı olduguna göre psikolojık hareketlere göre sistemin evrim geçirmesi mümkün.
Ben hatırlıyorum aselsan en tepelere cıktıgında beni hiç borsayla ilgili olmayan 3 kişi aselsan alalım diye aradı.
Aynı şekilde bitcoin tepeleri gördüğü sırada herkes bitcoini konusuyordu sımdı ses soluk yok. BU aslında psikolojık bir hareket insanlar içgüdüsel olarka sürü psikolojısıyle hareket ediyor.
Dolayısıyla insanların bu psikolojık durumlarını kar amaclı kullanabilir algoritmalar.
Ancak şu konuda ayrısıyoruz tiberus hocamın aglritmasının tespit edildiğini sanmıyorum ve üzerine oynandıgınıda sanmıyorum. açılan kontrat sayısı çok düşük oldugu ıcın ılgı cekmesı zor. diyelim bir şekilde şu şu şu parametreleri kulanan birir varsa patlatayım dediyse algorıtma en fazla bilmeyerek senın sıstemınıde bozmuş olabilir.
Halı hazırda ben şahsım adına pek sorun yaşamadım sistemimle ilgili. bu ayı dıger aylardan farklı kılacak bır durumda görmedim. Algoritmaların Beni tespit edip üzerime oynayacaklarınıda hiç sanmıyorum.
Kurumumuzdan öğrendiğim kadarıyla aktiften en fazla emir gönderen kişiymişiz. bizden büyükler olsada aktifden değil pasiften emir gönderiyorlarmış. Bir algorıtmanın ilgisini herhalde sistemciler arasında en çok biz çekerdik.
Böyle bir sorun görmedim. BUgun bile algorıtmanın kar grafiği en zirvelerde. 2018 yılını en zirve sermayeyle kapattım.
ayrıca algoritma bazan 2 3 ay kapalı kalabıldıgı gibi sürekli değişken lotlarla işlem gönderiyor hiçbir emir bir önceki ile aynı olmuyor. LOngda ayrı Şortta ayrı lot mıktarları var ve dediğim gibi hiçbir zaman sabit değil.
ayrıca beni bulacak algorıtmanın uzun sure benı ızleyebılmesıde mumkun degıl cunku algorıtmanın tam olarak ne zman devre dısı kalacagı büyük bir muamma içerdiği gibi ne zman devreye gireceğide yine büyük bir muamma.
herşeye rağmen imkansızda değil ancak cok zor cok büyük loglar tutması gerekecek ne kazandıgımı ne kadar kazandıgımı bılmesı ve benım emır gonderdıgımı tespit edebilmesi için bir sürü değişkene ihtiyacı var olacaktır.
klasık trend sıstemlerını carpmakla ılgılı genel bır kural edınebılır ancak seçilmiş bir kişi üzerinde işlem yapmaya calısması bana pek mantıklı gelmıyor bızle ugrasıncaya kadar elde edecegı zararlarda cabası bence.
Emalk şu videoyu ızle bir
https://www.youtube.com/watch?v=G4DhKQDSStg
erhan bayım burda kimse acemi değil bu nedenle uzun uzun yerine özet geçsen daha iyi olur döktürmüşsün yine :)
piyasada zaman zaman yığılan pozları terse getirmek için elbette işlemler oluyor piyasanın kuralı bu zaten herkesin kazanması imkansız.
ancak piyasanın asıl amacı sistemcileri ve oyucunları batırmak üzerine kurulu olması değildir sürekli bu şekilde olamaz yoksa oyuncu bulamazsın üç günsonra vs.
zaten sistemlerinizi gizlemeninde imkanı yok sonuçta aracı kurumdan işlem yapıyorsunuz . :)) algoritma işlemlerinizi kopyalamaları zor olmasa gerek ( cidden buişten sağlam kazananları)
kısaca piyasa yapıcı olmadığınız sürece ! spot+vadeli. ancak trendin izini sürebilirsin yani paranın yani by lerin.
yok üzerime oynadılar yok şöyle oldu yok sistemimi çözdüler vs bunlar işin bahanesi.
ne oldu yani senin 10 konratın için doları % 1 kaldırıp endekte 25 milyarlık satışmı girdi py :))) vs vs
videoyu izledim zaten orhan bayımızdan hacimin kalitesi için "yeni indikatörler" başldığında talep etmemin nedeni buydu daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi py ancak parça parça dönebiliyor yüksek lotları benimde araştırmalarım bu şekilde ilerliyor . yinede bu prg ne yazıkki hiç bir işe yaramaz sadece izlemekten başka geçilen emirleri yığılan pozları gösteriyor . emir silme denen birşey var onu atlamışlar. geçmişi gösteriyor yani.
Bazen boşuna uğraştığımı düşünüyorum.
Yazım "piyasa benim günde 1 kere 1 lot işlem yapan sistemimi kovalıyor" şeklinde anlaşılmış :(
Paylaştığım bazı şeyler yorum değil bilgidir.
Sektor çalışanları bunları biliyodur.
hocam gereksiz yere alınganlık olmuş. piyasa her giren hft algoritma yöntem yada ne isim veriyorsanız her birine ayrı sistem yapıp mevcut sistemimizi sürekli değiştirmek çözüm olamaz diyorum.
burda bu tür şeyleri konuşmakta ve gerçekçi olmakta fayda var kimsenin sistemini eleştirmiyorum. yoksa buraya ekran görüntüsü atar geçeriz.
nasıl biz yeni sistemler deniyorsak py lerde deniyor bu işin sonu yok. dön baba dönelim hesabı. :)
saygılar.
Senin yazında anormal bir şey görmemiştim üstat.
Farklı düşünebilirsin.
Erhan hoca yüksek lot yaptığı için ara sıra takip edildiği hissine kapılıyor her halde, benim de aynı psikolojide olduğumu düşünmüş.
1 lot işlem yapıp benim üstüme oynuyorlar dersem adama gülerler.
Şef hoca da bir kaç hafta önce demişti 3 yıldır iyi giden sistemlerimi çözdüler diye.
Kişiye özel bir şey elbette yok.
Her gün çeşitli kurumları ziyaret ediyoruz.
Konu ile ilgili bilgi sahibiyim, fakat yazamıyorum.
Kimseye şu doğru bu doğru demem, herkes kendine uygun sistemini bulsun kullansın.
kucuk yatirimci, buyuk yatirimci, amatoru profosyoneli herkes zaman zaman degisen yontemlerle sistemlerle algoritmalarla bir seyler yapmaya calisiyor. Bu kadar farkli yapida sermayede yaklasimda kisinin kurumun bulundugu bir platformda kimse kimseyi takip etmez, edemezde zaten. Hepsi beraber en buyuk oyuncuyu olabildigince takip etmeye calisir veya hepsinin birden harekete gececegi hepsinin birbirini tetikledigi trend denilen cilginligin belkide anomalinin baslayacagi biteceği yerleri tespit etmeye calisirlar. Kim ne kadar yapabilirse.
Bence buradaki hic kimse takip edildiğini dusunmuyordur.
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tiberius hocam ögrenen HFT derken algoritmalar piyasada neyi öğrenmeye calisiyor, biraz daha detaylandirabilirmisiniz.
Yani öğrenilecek bir sey var mi ?
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kasım başından beri piyasa hareketlerinde bir anomali hissetmediysen hiç kafanı yorma.
Hissettiysen; YKOC veya ERHAN'dan detaylı bilgi alabilirsin.
YKOC daha detaylı biliyor konuyu, Erhan'a her şeyi anlatmadım.
Sektör çalışanı olduğum için burada konuyla ilgili fazla paylaşım yapamayacağım.
Abi ogrenen algoritmalar yokmu su hoplayip ziplayan tekma attiklari robotlarin videolari varya hangi firmaydi ismini unuttum.
Onlar takla atmayi ogreniyor kendi kendilerine sag bacak 3 cm ileri on kollar 30 cm yukari bacaklara verilen basinc 30 psi vesaire gibi parametreleri elle girip robotun takla atmasini saglamak yerine bu optimizasyonu robota birakiyorlar bizim optimizasyon modulu gibi dusun. Robot el kol ve bacak hareketlerindeki parametreleri tek tek deneyerek duse kalka en sonunda en optimize parametreyi ayakta kaldigi anda bulmus oluyor milyon kere yere dusuyor en sonunda en optimum degeri buluyor. Mesela bu ogrenen algoritmaya ornek diyebiliriz.
Bizim istede parametrelerin surekli farkli degiskenlerin kombinansyonuyla optimize edilmesi gibi dusun basit bir optimizasyonu kastetmiyorum tabiki olagan ustu genis parametre agiyla ogrenerek optimum olmaya calisiyor. Ornegin y kocun parametreleri 3 gun icinde bulabilir.
Belki daha genis anlamlarida vardir ben kabaca bir fikir olusturmak icin yazdim konuya net hakim degiliz sonucta
Kasım ayında dipten sattirip tepeden epey aldirdilar , aralık ayında da GAP larla biraz bezdirdiler
Ama bence kasım ayında piyasa yapımcıların en büyük silahı faizlerin yüksek olmasından dolayı makas silahını çok iyi kullandı
İstedikleri yerde farkı azaltıp istedikdikleri yerde çok fazla açtılar esneme alanlari çoktu
Kimileri teorik fiyat falan diyecek ama vade başında 4000 puan fark nedir
Ama hisselerede ilginiz varsa spot piyasa vadeli piyasadan daha sert olmaya başladı
Konu şu Erhan biz klasik sistemciler gecmiste iyi calişan parametrelerin gelecekte de iyi calisacagini dusunerek kodlar oluşturuyoruz, manuel işlem yapanlar da ayni yontemi izliyor, eğer piyasaya yön verebilecek portföyle işlem yapiyorsan gunumuz teknolojisiyle ve büyük yatirimcilara sunulan geniş veri analiz imkanlarini kullanarak algi çözümlemesi yapabilirsin. 1-2 aydir viop piyasasinda da bu yöntemlerin kullanilmaya başlandigini zaten hareket tarzindan anlayabiliyoruz.
Muhtemelen şu an piyasada bu şekilde işlem üretenin karşisinda ayni yöntemleri kullanan fazla oyuncu olmadiği icin kisa grafiklerde anomalik durum var, ancak bu durumun uzun süre devam etmeyeceğini, ögrenen algoritmalarin sayisi cogaldikca hareketin yeniden denge bulacagini dusunuyorum.
Edit: Son hareketlerin sebebinin sadece bu olduğunu da düşünmüyorum, trend olmayan dönem olmasininda etkisi büyük.
ben fikrimde sabitim bu konuda ky nin hatası hep şu şekilde ben sisteme bağladım üzerime oynamaya başladılar zarar ettim . hop sistem değiştireyim. ee sistemi değiştirdin diyelim "öğrenen algoritma" madem onuda öğrenmeye çalışcak :) kısaca öğrenme süreci bu şekilde hç bitmeyecek.
dön baba dönelim. diye boşuna demiyorum.
başka bir herif gelecek onuda öğrenmeye çalışcak. böylelikle opt etme süreci hiç bitmeyecek tabi bedava oynanmıyor bu oyun :) sermayeyi tüketmeden eline elektarı vermeden öğrenebilirse en sonunda ne ala. ben öyle çok kapsamlı bir yapay zekanın olabileceğine ihtimal dahi vermiyorum.
algoritmanın öğrenebileceği tek şey . bana kalısa yığılan pozların ( genelikle milletin aynı yönde olup MC seviyesi sınırı) buna göre zaman zaman yığılan pozun büyüklüğüne göre üzerine oynadıklarını zaten herkes biliyodur.
bu işin birde spot tarafı varki. asıl bu tarafa ağırlık verin.