Originally Posted by
NUTCRACKER
Tiberius hocam ögrenen HFT derken algoritmalar piyasada neyi öğrenmeye calisiyor, biraz daha detaylandirabilirmisiniz.
Yani öğrenilecek bir sey var mi ?
SM-G960F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi ogrenen algoritmalar yokmu su hoplayip ziplayan tekma attiklari robotlarin videolari varya hangi firmaydi ismini unuttum.
Onlar takla atmayi ogreniyor kendi kendilerine sag bacak 3 cm ileri on kollar 30 cm yukari bacaklara verilen basinc 30 psi vesaire gibi parametreleri elle girip robotun takla atmasini saglamak yerine bu optimizasyonu robota birakiyorlar bizim optimizasyon modulu gibi dusun. Robot el kol ve bacak hareketlerindeki parametreleri tek tek deneyerek duse kalka en sonunda en optimize parametreyi ayakta kaldigi anda bulmus oluyor milyon kere yere dusuyor en sonunda en optimum degeri buluyor. Mesela bu ogrenen algoritmaya ornek diyebiliriz.
Bizim istede parametrelerin surekli farkli degiskenlerin kombinansyonuyla optimize edilmesi gibi dusun basit bir optimizasyonu kastetmiyorum tabiki olagan ustu genis parametre agiyla ogrenerek optimum olmaya calisiyor. Ornegin y kocun parametreleri 3 gun icinde bulabilir.
Belki daha genis anlamlarida vardir ben kabaca bir fikir olusturmak icin yazdim konuya net hakim degiliz sonucta
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri