Müşterileri arasında vestel ve dünyanın ünlü firmalarıda varmış yüzde 70 ihracata çalışan bir şirket imiş vs vs,hayırlı olsun. ytd.
Printable View
kızılcık şerbeti içirmeden para kazandırmıyorlar artık..
gün..
https://i.resm.im/KZGWFJb.JPG
Sağlam duruyyor..
Alimünyum döküm ihracat rakamları eğer anlamlı bir fikir verecekse;
bu çeyrek yurt dışı ihracat rakamımız 60 milyon yurt içiyse 40 milyon gelmeli
hasılatımız yaklaşık 100 milyon BRÜT KARIMIZ ise 20 milyon gelmeli. (Bir onceki yazida 29 yazmisim yanlislikla onu 20 olarak duzeltiyorum)
tabii brüt kardan payimiza NET kar ne kadar düşer bilmiyorum? Şirketimiz 6 aylıkda 25-30 milyona yakın kar açıklarsa
piyasanın da ciddi anlamda dikkatini çeker.
evet borçlar biraz var ama dikkat ederseniz 2 çeyrektir net borç azalmakta.
Neticede şirketimiz henüz 350 milyon piyasa değerinde butik bir şirket.
borsadaki en dandik şirketler bile 500 milyon piyasa değerinde nerdeyse.. ki biz %55 ihracat çalışıyoruz.
daha Gebze deki fabrika açılacak ve beyaz eşya gebze de otomotiv sancaktepe de yapılacak.
Şİrket borçlarını azaltmak ve yatırım yapmak için bedelli sermaye arttırmını düşünebilir mi?
evet düşünür ama onu geçen sene bu furyaya ciddi talep varken de düşünebilirdi.
100 milyon hasılata 29 milyon lira brüt kar gelmesini mümkün görmüyorum. Hasılat 100 milyona yakın gelebilir brüt kar da 20 milyon civarında gelecektir. Net kar rakamını ilk çeyrekte karın yüksek gelmesine neden olan ertelenmiş vergi geliri olup olmadığı belirleyecektir. Zaten net kardan ziyade FAVÖK rakamı önemli olacaktır. Son iki çeyrek 13 milyon lira olan FAVÖK rakamı 15 milyon gibi bir rakam olursa çok olumlu karşılarım.
Pardon duzeltme yapayim orda hesapta sikinti olmus.
100 milyon hasilata 20 milyon brut kar bekliyorum. 29 degeri hatali olmus.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin ikinci çeyrek kârı vergi geliri hariç ilk çeyreğe yakın gelecektir, bu da f/k'yı 11 civarına çekecektir inşallah... ytd
Portföyümün yüzde 40 a yakını TUCLK oldu.
Her düşüşünde daha da artırmak istiyorum.
Yükselirken hisse artırmak, hisse düzeltmeye girerse sıkıntı oluyor. Bu yüzden Düşerken artırmak her zaman daha iyi sonuç veriyor.
Bundan önce 10.30 a kadar düzeltme yapmıştı.
Sonraki düzeltme 11.50 ye kadar sürdü.
Bu sefer kaçtan dönecek bir tahminim var ama bakalım
Bende ayni fikirdeyim ve gelecek bilancolari gormeden arttirmak mantıklı gelmiyor. En azindan kisa vade düşünürsek durum böyle. Uzun vade için sıkıntı olacağını zannetmem.
Şirket şu ana kadar sadece son iki bilançoda kar olarak kıpırdanma yaşadı. Ancak FAVÖK rakamı olarak devamlı yukarı giden bir ivmesi var. Şirkette büyük bir potansiyel var görünüyor ama güvenin sağlanması için 2-3 bilanço daha bakmak lazım.
2-3 bilanço sonra zaten gideceği yere gitmiş olur
Yurtdışı satış oranı yüksek , otomotiv ve beyaz eşya sektörü iyi durumda , kurlar yüksek seviyede ve önemlisi firma döviz pozisyonunu düzeltti
Ek 27505
Güzel haberler devam ediyor.
Burda yazilanlarin %80nini gerceklestirsinler bu hisse cok farkli olur..
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güncel.. bugün bu yüzümüzü güldürdü.. darısı trendin kırılmasına..:)
https://i.resm.im/Bf8na1Y.JPG
İyi bir 6 aylık kar gelirse dikkat ceker
Sermaye 30 milyon, 3 aylık kar 15 milyona yakın, 2.ceyrek de bu civarda gelirse 6 aylık karı sermayesi kadar olacak.Daha açıklanacak 3 ve 4. Çeyrekte var. Eh artık kararı kendiniz veriniz. Bence güzel bir şirket.YTD.
Portföy e eklenebilecek, kar yapan, bence fiyatı ucuz kalmış ender hisselerden. İnceleyip kendiniz karar verin.YTD.
Sanırım ilk kez günü 13 üzerinde kapattı.
En yüksek günlük kapanışı bu olması lazım. Daha önceleri seans içerisinde 14.17 tavan yaptığı gün bile 13.00 altında kapatmışlardı.
13.60 kapanış çok güzel oldu. Hayırdır inşallah
dengesiz böyle yaptırtacak mı yoksa yine içine mi edecek bakalım..
https://resm.im/album/2xcdjFM
https://i.resm.im/uZ20AeC.JPG
gün..
karakter sorunlu hisselereden olduğu için zerre güvenmiyorum ama izliyoruz mecbur..:party:
https://i.resm.im/txMGxsK.JPG
14 üstü kapanış yakışır...
bende bu hissede kendimi guvende hissetmiyorum:) bntas in baska bir versiyonu:) Sirket uzun vade guzel dursa da bilanco benim icin hisseden çıkış tarihini kisa bir sure oteleyebilir sadece.. Bntasta da geçmişe bakinca patronlarin en gec ekim kasimda bir hareket baslatabilecegini umut ediyorum bakalım sonrasi 2022 hissesi buluruz belki:)
iki yukarı yapsa gıçı başı her yeri oynuyor mübareğin..:) derinlik izlesem midem bulanıyor..
Ben burada sürekli portföydeki ağırlığını artırdığımı yazdığımda tereddüt eden arkadaşlar vardı. Haklı olarak özellikle patron konusunda güvensizlik duyuyorlardı.
Ben esas olan şirketin performansı dedim ve beni yanıltmadı. Şimdilik.
8.40 lardan beri buradayım. Baska bir forumda da bir arkadaş benimle çok iddialaştı. Yok 8.50 destek kırarsa 7 lere düşer vs. diyordu. Yarısını sattım diyordu, yarın geri al pişman olma dedim ama dinlemedi malesef.
O forumdan çıktım, seviyesiz bir ortamdı, yazmadım sonra. Buyukbalıkavı bendim.
Arada takip ettim, vatandaş 11 lere geldiğinde yok desteği kırarsa şuraya düşer vs. yazıyordu.
Bugün baktım yine aynı teraneler. Fiyat 14 ler olmuş hala destek direnç vs sallıyor. Güldüm geçtim, iyi ki çıkmışım forumdan dedim. Buradaki kalite orada yok malesef. Yönetimleri de duyarsız.
Neyse sadete gelirsek; esas olan değer analizidir. 2 Analiz vardır ama ikincisi daha önemlidir;
1.si şirketin mevcut geçmiş finansallara göre değer analizi ve diğer sektör şirketleri ile karşılaştırılması.
2.si ise şirketin ilerdeki dönemlerde olası performansına bağlı değer analizi ve diğer sektör şirketleri ile karşılaştırılmasıdır.
Beklentilerin alındığı satıldığı borsada 2. analizi doğru yapabilmek daha önemlidir. Esas kazanç buradadır.
Bedelli ihtimali nedir
👏👏👏👏 tebrikler ortağım , borsada da temiz ve iyi kazanç böyle kazanılıyor ancak , aynı yoldayız, ayrıca değer vadeden şirketlerde eğer trade yapmıyorsanız günlük hareketlere hiç aldanmayın hatta bakmayın bile bir vadeniz ve hedef fiyatınız olsun ve güveniniz olsun hisseye ve bulunduğu sektöre ,
Bedelli ihtimai bence mevcut ama şirket bu opsiyonu sanki daha sonra kullanacaktır diye düşünüyorum.
Yani şu anda yapılan yatırımları karşılayacak kadar kar üretilebiliyor.
Ancak Yalova İmes OSB de yapılması planlanan yatırım için kaynak ihtiyacı fazla olabilir. Bedelli sermaye artırımı burada yapılacak yatırıma paralel yapılabilir.
Benim izlenimim bu şekilde. Yanılma ihtimalim de mevcut
Sevgili Sevenhill,
Aslina bakarsaniz beklentiler ve haberler fiyat ile dogru orantili ilerliyor.
Tabii ki vaat ettikleri her sey gerceklesmeyecek fakat ben bunlarin masal oldugunu dusunmuyorum, aksine sirkete guveniyorum. O yuzden de gecen yilin agustosundan beri burdayim. Bayagi da yukluyum. Mb baskani gorevden alindigi donemi firsat bilip maliyet seviyemden tekrar alim yaptim.
Tabii bunlar benim dusuncelerim ve beni ilgilendirir.
Sevgiler