Special Days Image
Sayfa 179/339 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279 ... SonSon
Arama sonucu : 2711 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

  1. gitmemesi için elinden geleni yapıyor söz sahibi veya sahipleri, acık daha bekleyeceğim şahsım adına..

  2. bedelli bekleyen var mı arkadaşlar ? eğer olursa yüksek olur mu sermaye düşük olduğu için ?

    syg

  3.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    bedelli bekleyen var mı arkadaşlar ? eğer olursa yüksek olur mu sermaye düşük olduğu için ?

    syg
    bu şirket 2014 ten beri hiç sermaye artışı ve temettü vermemiş bu yüzden bunu korur kanımca

  4. 2018'e ait röportaj. 6 adet gemisi varmış.

    “30 Milyon Euro’luk Yatırımla Yeni Bir Fabrika Kuracağızâ€
    Tuğçelik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nergiz ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.
    “30 Milyon Euro’luk Yatırımla Yeni Bir Fabrika Kuracağızâ€
    31 Aralık 2018 Pazartesi 10:05

    Tuğçelik‘in şu andaki faaliyetlerini anlatır mısınız?

    Ülkemizde ve dünyada sürekli gelişen otomotiv, beyaz eşya, telekomünikasyon, elektrik ve mekanik endüstrilerinde hızla artan talebi karşılamak amacıyla yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesisimizde uluslararası firmalar için parça üretmekteyiz. Yüksek basınç alüminyum enjeksiyon yöntemiyle döküm, kumlama, vibrasyon, T5 ısıl işlem, CNC işleme, yıkama, sızdırmazlık testleri gibi operasyonları kapsayan üretim proseslerine sahip ayrıca mühendislik ve proje kısmında hizmet vermekte olan Tuğçelik Alüminyum, gerek kapasite gerekse kalite bakımından Avrupa’daki sayılı tedarikçi firmalarından biridir.

    Firmamız, yüksek nitelikli personeli, modern tesisleri ve “ISO/TS 16949 Kalite Yönetim Sistemi†ile müşterinin her türlü ürün ihtiyacına kısa sürede cevap verme yeterliliğine sahiptir. Bugüne kadar otomotiv sektöründe zor projeleri hayata geçirerek; mevcut projelerde üretimlerimize devam etmekteyiz. Yeni parçaların dizaynı için proje ve mühendislik kadromuz tam kapasite ile çalışmaktadır.

    Bu yılki kur hareketlerinden şirketiniz nasıl etkilendi?

    Şirketimizin günlük üretim ve nakit akışı içerisinde işletme sermayesi ihtiyacı yoktur. Bütün üretimlerimiz ve kontratlarımız döviz bazlı olduğu için yıl içindeki kur hareketliliğinden etkilenmedik. Kullandığımız krediler elimizdeki uzun vadeli kontratların üretimini gerçekleştirebilmek için yapılan yatırım harcamalarıdır. Bütün ihracatlarımız Eximbank’tan Alacak Sigortası kapsamındadır. İhracatlarımızı gerçekleştirdiğimiz anda büyük bir kısmı için Eximbank’ta uygun maliyetlerle nakit kaynak yaratabiliyoruz. Fransa’ya yapmış olduğumuz ihracatlarda da Fransa Citibank’tan düşük maliyetlerle kaynak yaratabiliyoruz. O yüzden şirket gelirleri ile giderlerimiz ve hammadde alımlarımız arasında nakit akışımızda biz sorun oluşmuyor. 2010 yılından itibaren rotamızı özellikle ihracata çevirdik. Hammadde ve tedarik ettiğimiz ürünlerde oluşan fiyat dalgalanmalarını kontrat gereği karşı tarafa yansıttığımız için hammadde de oluşan maliyet farklılıklarından da etkilenmiyoruz.

    “Tuğçelik Alüminyum gerek kapasite gerekse kalite bakımından Avrupa’daki sayılı tedarikçi firmalardan biridirâ€



    Yeni yatırımlarınız var mı?

    Biz grup olarak son birkaç yıldır yatırımlarımızı 2 alana yönlendirdik. Biri deniz taşımacılığı, diğeri ise bildiğiniz gibi Tuğçelik AŞ.’de yapmış olduğumuz alüminyum parça üretimi. Bu iki sektörde de uzun vadeli yatırım planları yapmaktayız. Yatırımlarımızı yaparken dikkat ettiğimiz ana temel 2 şart var. Birincisi yatırım yapacağımız veya ortak olacağımız tesis veya işler uluslararası pazarda rekabet edebilecek alt yapıya sahip olmalı, günün gereği ekipman ve yazılımlarla donatılmış olmalı. İkinci konu ise uluslararası alanda rekabet edebilmenin ana kuralı tesis veya mevcut işinizde faaliyetlerinizi sürdürürken kur ve faiz dalgalanmalarından etkilenmeyecek bir yapı içerisinde olmalıdır. Bu iki temel şart oluşmuş ise o zaman yatırım kararlarımızı hayata geçirmek için çalışmalara başlıyoruz. Tuğçelik tarafında 2015 yılında yaptığımız 5 yıllık program neticesinde 25 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Bu sayede 3 milyon Euro ile başlayan ihracatımızda 2 yıl içinde elimizdeki mevcut kontratlarla birlikte 40 milyon Euro’nun üstünde yıllık ciroya ulaşacağız. 2019 yılı içerisinde ilk 5 yıllık yatırımın ödemeleri sonlanacaktır. 2019 ve sonrasındaki 5 yılda yeni nesil elektrikli araçlara parça üretmek içinde bina hariç 30 milyon Euro’ya yakın yeni bir üretim tesisi oluşturmayı planlamaktayız.

    Planlanan tesis tam kapasite üretime ulaştığında alüminyum sektöründeki yıllık ciromuz 100 milyon Euro’nun üstünde oluşacaktır. Üretimimizin ihtiyacı olan hammadde ve saf malzemenin %90’nı yurtiçindeki, yerli kaynaklardan sağlayacağız. Yurtdışı bağımlılığımız minimum seviyede bırakmayı hedeflemekteyiz. Üretimimizin büyük bir kısmını Avrupa Bölgesi’ne yapılacak ihracatlar oluşturacaktır.

    2. basamak yatırımlar için 4 milyon Euro üzerinde hat ve ekipman siparişi verilmiş olup 2019 son çeyreği ve 2020 de ilk hatların üretime başlamasını planlamaktayız. Yatırımların devamı için uygun şartların oluşmasını yakından takip etmekteyiz. Bu sebepten ötürü yatırımlarımız uzun vadeli ve uygun finansman kaynakları bulduğumuz sürece devam etmekteyiz.

    “Deniz taşımacılığı ve alüminyum parça üretiminde uzun vadeli yatırım planları yapıyoruzâ€



    Denizcilik taşımacılığı ile ilgili faaliyetlerinizden de bahseder misiniz?

    Karadeniz limanlarından çıkan hammaddeleri ağırlıklı olarak Avrupa, İngiltere ve Afrika limanlarına taşıma yapma amaçlı genç ve dinamik bir filo oluşturduk. Denizciliğin gereği olan tüm faaliyetleri kendi bünyemizde bulunan tecrübeli kadrolarla gerçekleştirmekteyiz. Faaliyetlerimizi sürdürürken çağın gereği teknolojilere ayak uydurarak çevreci bir anlayışla faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Şirketimiz 2018 yılında filomuza katılan son gemi ile birlikte toplam da 6 adet tonajları 8-10 DWT olan genç bir gemi filosuna sahibiz. Önümüzdeki dönemde sermaye ve işletme yapısı güçlü, operasyonel olarak hızlı hareket eden bir yapı içerisinde gemi filomuzu geliştirerek bu alanda büyümeye devam ediyoruz.

    2019 yılı için birçok işadamı ve sanayici karamsar siz neler düşünüyorsunuz?

    2019 yılını ilk altı ay ve 2. altı ay olarak ikiye ayıyoruz. Birinci altı ay ülkemizde zorlu bir dönem geçeceğini öngörüyoruz. 2. altı aylık dönemde ülkemizde kur ve faiz dengelerinin daha stabil hale gelerek ekonomi için daha öngörülebilir bir çalışma ortamı oluşacağı kanaatindeyiz. “İhracatın Metalik Yıldızları†ödülünü 3 yıl üst üste aldınız.

    Planlı olarak yaptığımız yatırımlarla, şirketimiz büyümekte dolayısıyla her yıl ihracatlarımız artmakta bundan sonra da büyümeye devam edeceğiz. Bu faaliyetlerimizin değişik kurumlar tarafından ödüllendirilmesi memnuniyet verici olup bizi ve şirket çalışanlarımızı motivasyonunu arttırmaktadır.

    Otomotiv parçaları ürettiğinizi biliyoruz, yerli otomotiv ve savunma sanayi projelerinde yer almak ister miydiniz?

    Alt yapımız ve kapasitemiz özellikle parça ve ürün geliştirme mühendislik kısmımız bu üretimleri yapmaya müsait, devletimizden ya da savunma sanayi projelerinden teklif gelirse işin maddi boyutuna bakmaksızın bunu bir görev bilerek atılacak her adımı atmaya hazırız.

  5. #1429
    Düşünsenize bir hisse tavan olmuş. Forumda tek yorum yapılmamış
    Üstelik hisse.net gibi temel analizci bir çok üstadın olduğu bir forumda .
    ???

  6.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Düşünsenize bir hisse tavan olmuş. Forumda tek yorum yapılmamış
    Üstelik hisse.net gibi temel analizci bir çok üstadın olduğu bir forumda .
    ???
    Aslina bakarsaniz bu iyi bir sey sayin playmaker. 11 aydir bu sirketin ortagiyim ve buraya tek kelime dahi yazmadim bugune kadar. Günlük hareketler (tavan, taban, teknik, brüt takas vs) beni hic ilgilendirmiyor. Bugun bir defa bakip 'aa tavan olacak galiba' deyip kapattim ekranimi. Yapilan UV anlasmalar, uzun zaman sonra gelen saglam finansal sonuclar, ihracat, yeni fabrika ve gorece dusuk sermayesi benim ileri rahat rahat bakmami sagliyor. Ben Tugce'nin halen emekleme safhasinda oldugunu dusunuyor ve onumuzdeki 2 ceyrek daha ilk ceyrek sonuclarina yakin bilancolar getirmesi durumunda cok daha iyi beklentilerle doluyorum.
    Saygilar, selamlar

  7. hafta güncel..

    yükselen trend üstü daha da iyi olacaktır.. ama lot sayımı azalttığım için az bir miktar mevcut..

    topiği rahatsız etmeden çalı arkası devam..

    bol kazançlar..


  8. Genel Kurul 8 Temmuz'da : (Madde 12 - Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6. maddesinin değişikliği hakkındaki önerinin görüşülerek karara bağlanması)
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/940973

    Kar Payı Ödenmeyecek :
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/940989

Sayfa 179/339 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •