Dostum çok iyimsersin.
Bana Polyanna'yı hatırlattı.
Bu zamana kadar düzgün işlememiş bir mekanizma potansiyelin üzerine çıkamaz gibi.
Potansiyel de belli.
Cidden dediklerin olsun isterim ama ümidim yok.
Selamlar.
Printable View
Madem bu iş bu kadar kolay neden IMF e gitmiyoruz yahu. Durduğumuz kabahat. Ülke güllük gülistanlık olacak çıcekler bocükler. IMF aspirin gibi birşey zaar her derde deva demekki.
Imf bu hukumetle anlasamaz hele ki s400 alma cilginligi olursa %10 ihtimal sıfıra düşer abd engel koyar direk
Yazin ve 2019 sonu dolari 8 lerde gorursek sasirmam
Durun yahu...
Hemen itiraz etmeyin...
Şurada, bu başlıkta, tatlı tatlı hayal kurmaya bile izin yok anlaşılan. :)
Her şey mümkün.
Hemen ön yargılı olmayın.
Olmaz denen neler oldu.
Az da olsa ihtimali var IMF olayının.
Sorun şu.
Açığa satılan dolarlar vadesi gelindiğinde nasıl geri alınacak.
Zarar yazılıp yüksek kurdan mı..
Kiraz da 5 lira olacak mı?
Bu kadar olumsuzluk içinde bir kaç olumlu durumumuz vardı analistlerin üzerinde durdukları...
- Bütçe disiplini.
- Siyasi istikrar.
İlki bu sene gelen ilk haberlere göre zaten mafiş.
İkincisi de, olası ve dillendirilen İMF anlaşması ile biter.
https://tr.investing.com/currencies/usd-ars
imf ile anlaştığı halde ara ara yeni zirveler geliyor.
yıl 2001 değil.
buralardan giren arkadşalar inş kademeli giriyodur. piyasa kapalıyken gelebilecek tek olumlu s400 erteleme haberi terste bırakır.
stop ve zarar kesleri belirleyin.
Birde imf neden 6 dan gelsin 8 9 dan giris yapmak varken
Dolar cok geri kaldi
Secim iptali borsayi gocertti faizi costurdu cds costu bir dolar kaldi gitmeyen
6 da secim iptali geldi
Dolar ulkenin haline gore bedava geliyor bana 8 9 olsa imf o zaman ciddi alternatif olur
S 400de de ara yol bulunacak kullanamayacagimiz sekilde alacagiz s400leri amerika ve rusya icin win win olacak ..
Damattt çıkacakmış bugün yeni pakketttt açıklayacakmış hahahaytooo bugünde ekmeğimiz çıkacak damattan belli oldu.
IIF rubin yeni kredi genişlemesi olursa dolar reel değer 5.50 tahminimizi değiştiririz demişti. takip edin.
Bakalım hangimizin paketini açacak bugün...Kollayın .ötünüzü :he:
Hic olmadi. Bu hisse olmus, hacim yok.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hükümet erozyonun başladığını anladı idrak etti. seçim iptali falan bunlar son çırpınışlar. artık IMF falan bu hükümet için çare olamaz.
dyp, anap sonu görünüyor.
imf bin daha önce para verdiği dönemlere bakın verdiğini garanti etmek için dolar hep zirve iken vermiş adamlar cin gibi :kahkah:
dediğiniz dediğiniz tarihlerde olursa kurda o an 2x olur orda para gelir tl olur ve sonda dolar çöker altında kalan ezilir 2-4 sene dolarda çıkmaz :kahkah:
Bunlar aklımda kalanlar mazide kalanlar özal dönemi Ecevit dönemi yada çok daha eski dönemlere bakın dediğim gibi olmuş olmalı :kahkah:
imf yardımı ne zaman vermiş? Gelince ne olmuş ? :)
Bence sert faiz indirimi yaparak piyasayı rahatlamak ve herşeyin denge fiyatını bulmasını düşünmek daha mantıklı çok basit çözüm dövize sıfır müdahale olur rezerv erimez katlanarak artar dolarda o an sert satışlar olur ve dolarda takip eden günlerde çöker:party:
Yatırımcıyı kazıklamayacaksın,
Mokunla kavga etmeyeceksin,
Ayırıcı değil birleştirici olacaksın,
Tükürdüğünü yalayacak hareketlerde bulunmayacaksın,
Üretimi bitirip ithalata bağımlı olmayacaksın,
Her moku ben biliyorum demeyeceksin,
Paket açıklarken paketini açık bırakıp güldürmemek,
Yani bunların tek bir çözümü var ülkenin refahı için. Gitmek. Kimseye gerek kalmaz
Bu çözümdeki tek sorun dolarizasyon , şu anda para arzının %55'i döviz %5 kadarı da altın. Yani %60 oranında dış para.
Eğer faizi düşürürsen ve deval yaparsan para arzı çöker. Şöyle çöker: örneğin 2x'lik bir devalde para arzının içindeki yabancı para oranı şu anki %60 oranından %80-85'lerin üzerine atar.
Bu gerçekleştiğinde 2 seçeneğin var:
1- Çok aşırı bir faiz artışı ile deval'i zaman içinde geri almak (2001 sonrası yapılan)
2- Para arzının içine karşılıksız TL pompalayarak döviz oranını %40'ın altına çekmeye çalışmak. Bu durumda kesin olarak hiperenflasyondasın. Ama o noktada durabilmen de mümkün değil zira piyasaya saldığın karşılıksız para tekrar döviz talebi yarattığı için hiperenflasyon daha büyük bir mega enflasyonu tetikleyecek şekilde zincirleme gitmeye başlıyor.
Eğer 1. seçenek seçilecekse zaten deval'e gerek yok. Şu anda faiz arttırmak ile aynı sonucu doğurur.
Eğer 2. seçenek denenmek isteniyorsa şu anki konumumuzdan daha iyi bir konuma evrilmeyeceğimiz aşikar.
2. seçenek seçildiğinde hiperenflasyonun mega enflasyona sıçramasını engelleyecek bir opsiyon mevcut ama bence o en kötüsü. Burada hiç kimse duymak bile istemeyecektir.
O nedenle deval olacaksa bu devletin bunu durdurmaya gücü yetmediği için olacak. Ve ne yazık ki sonuçları itibariyle *herkes* için ciddi bir zarar oluşturacak.
https://tr.investing.com/etfs/ishares-msci-turkey
papaz dibine pek bişi kalmamış
IMF gelecekse devalüasyon ister.
Dolar 10 gayme olmadan parayı vermez.
Para verecekse abd onaylamadan veremez.
Abd ilişkilerimiz malum önce S400 den vazgeçilmeli.
Artı imf den borç alacak reis kendinin bittiğini resmeder.
Yani hayel ötesi bir şey gibi imf den yardım isteme olayı.