BİST eksi yazdığında artı yazamamış genelde.
Bu da tehlikeli bence.
Siyasi gelişmeler hala tehlikeli, durum bir ters dönerse EID'den kaçana kadar ciddi kayıp yaşanır.
Printable View
Değerli forum,
Uzun süredir başlığı takip ediyor ve üstadların tecrübelerinden kendimce faydalanıyorum. O yüzden öncelikle burada emek veren ve kıymetli tecrübelerini paylaşanlara teşekkür ederim.
Buradaki konuşma akışlarından anladığım kadarıyla çoğu kişi fon yatırımcılığını al-sat şeklinde yapıyor. Peki tıpkı hisselerde uv temettü yatırımcılığı mantığıyla düzenli toplanabilecek fonlar var mıdır? Ya da dollar cost avg. alım yap, denk gelirse ortalama düşür ve uzun vade tut stratejisi fon yatırımcılığına uygun değil midir?
Herkese keyifli hafta sonları dilerim.
Bu durum sizin en azından 6 aylık ve daha da iyisi 1 yıllık gelecekte neyin kazanç sağlayacağı tahmininizin isabetine bağlı.
Altın artacak derseniz alın altın fonu iniş çıkışlarına bakmadan tutun, ama altın 1200 dolara düşerse de zarar edeceğiniz kesin.
BİST artacak derseniz alın hisse fonu tutun ama BİST kafa üstü giderse zarar edeceğiniz kesin.
Siz bakmayın hisse fonlarının son aylardaki performansına
2018 yılında BİST fonlarının tamamı enflasyonun altında kalmış, hatta 1 yıl sonunda bırakın karı çoğu eksi yazmışlar.1 yılı boş geçmişler.
Değişkende o çok popüler olan TCD 2018'de sadece %2(yazıyla iki) getirebilmiş.
O günlerin geri gelmeyeceğinin hiçbir garantisi yok.
O yüzden ne olacağı belli olmayan bir ortamda aşırı riske girmeden gitmekte fayda var.
Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Uluslararası Para Fonuna (IMF) rest çekti.
Görevi devralmaya hazırlandığı selefi Mauricio Macri döneminde alınan 57 milyar dolarlık borcun, Arjantin ekonomisinin şu anki koşulları altında ödemesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Şimdi başlık öncelikli olarak mevduata alternatif PPF'ler ile başladı. Mevduat vadesi de 32 gündür. 32 gün dolmadan en yüksek faiz vereni aramaya başlar mevduat yatırımcısı :) Şimdiki durumda seçtiği fona göre 32 günde alacağı getiriyi birkaç günde alan ve getiri bir anda beklenmedik şekilde düşen bir yatırımcı için yenisini aramak gayet doğal bir davranıştır. O yüzden uzun vadeli yatırım için henüz gerekli ortam oluşmamıştır görüşündeyim. Daha önce 32 gün vadeli mevduat yapan kişiler T+2 valörlü fona alışamadı henüz :)
saygı ve rahmetle anıyoruz
ATATÜRK... 09:05
GPG nin 23 kasımda toplantısı var . Gidemeyenler için de internetten yayınlanacak
Arkadaşlar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum? Tefaş da " Fon Detaylı Analız " başlığı altında fonun 1,3,6 ve 1 yıllık geirilerine bakıyorum. Bu veriler ile yine " Fon Karşılaştırma " başlığı altındaki getiriler 1,3,6 ve 1 yıllık getiri sonuçları birbirini tutmuyor. Bu durumda biz hangisi doğru kabul edeceğiz?
Mustafa diyelim ki portföyünüzdeki herhangi bir fonu satıyorsunuz. Bu T+1, T+2 ya da günlük alınıp satılabilen bir fon olabilir. Bu fonlar da hisse senedi piyasasında olduğu gibi bir alıcısı varsa mı satılır? Yoksa geçerli olan fiyattan banka ya da kurum o fonları otamatik olarak geri mi alır? Soruş sebebim bazı fonlardaki yatırımcı sayısını az görüyorum da ondan sordum.
13 kasim aksam 20.00 de tv karsisinda trump - reis gorusme sonuclarini seyredip.ona gore sabah erken den cikip yada kalacagiz.SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çıkmayı gerektirecek birşey olursa yetişemezsiniz çıkmaya
Sabah satsanız bir ertesi günkü fiyattan satarsınızki olan olmuş olur
Fonların en kötü yanı o zaten körlemesine gidiliyor
Ani olaylara tepkinizi veremiyorsunuz
Gram altınınız olsa, dolarınız olsa, hisseniz olsa anlık tepki verebilirsiniz ama fonunuz varsa el kol bağlı akşamki fiyatı beklemek zorunda kalacaksınız
Kardan zarar sn.myfinans.dovizde hemen satilmiyor.duserken pisikolojik olarak satmayip,acaba tekrar cikarmi diyorsunuz.bu isin sonu yok gercektenSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam fon alışı yaptığınızda fona paramı siz değerlendirin diyorsunuz. Fonda yatırım stratejisine uygun bir varlık alarak fona ilave ediyor paranızı. Sizede belirli bir fiyattan fon payı veriyor. Satış yaptığınızda da fon içerisindeki varlıklardan satış yaparak size paranızı iade ediyor. Sizdeki fon paylarını geri alıyor. Fonu tuttuğunuz süre zarfında fon içerisindeki varlıklar değer kazanmışsa kâr ediyor, değer kaybetmişse zarar ediyorsunuz. T+1, T+2 şeklinde olmasının nedenide fondaki varlıkların satışının gerçekleşme süresinden kaynaklıdır.
Üstadım ani olaylara hemen doğru tepki verebilecek olsak fonla ne işimiz olur :) Geçeriz ekran başına bir elimiz al bir elimiz sat tuşunda bekleriz :) Fakat bunu yapacak ne vaktimiz var nede bu şekilde uğraşmak istemiyoruz :) Siz ben yaparım bu şekilde diyorsanız fonlar uygun olmaz size :)
Bana uygun değil hiç fonum yok benim zaten😃
İşin şakası bir yana
Benim anlatmak istediğim şuydu
Ani olaylarda seyretmek zorunda kalıyorsunuz
Mesela BİST endeks gün içinde an be an gözünüzün önünde eriyor sizde hiçbirşey yapamayıp öyle seyretmek zorunda kalıyorsunuz
Hele birde saat 13'ü kaçırmışsanız yandık
Bunu söylemeye çalıştım
Bu da fon işinin doğasında var yapacak birşey yok
Bayrağıdır yazılmıyor, son dönemde ppf lerin mevduat karşılık oranları ne durumda.
Şu an 12,5 13 mk aralığında ppf'ler.
ACC’ye şans vermeye devam ediyor muyuz? BIST’in son yükselişine seyirci kaldı gibiler, bakalım pazartesi ne gelecek.
Sent from my iPhone using Tapatalk
İhtiyar bir dayımız var mevduatçı.Senelerdir zıraatle çalışıyor ve hatrı sayılır miktarda parası var.İkna edemedim ihtiyarı fon almaya.Aylık 14 mk karşılığıda olsa ppf almadığı her gün yaklaşık 250 tl zararı var.
Anladım, sanırım orada devlet garantisi faktoru devreye giriyor. Yani çok da haksız sayılmaz ama getiri kaybı da hiç az değilmiş. Ziraat'in mevduat oranı brüt 11,5 sanırım bu aralar.
Ppf öneriniz hangisi olur ?