menderes domatesçi olan
Printable View
menderes domatesçi olan
Başka başlıklarda başka hisseleri yazınca yanlış anlaşılabiliyor diye yazmak istemedim. (Sahol, Bist 30 hissesi ve ucuzluğu artık herkesin dilinde olduğundan onu yazmada sıkıntı görmedim ) Bence Alark ve Gsdho, Uche ve Högh gibidir. Ayrıca bu iki hisse zamanında Barış Yılmaz tarafından x10 yapabilecek hisseler listesindeydi. Bunun arkasındaki matematik ise basit. Mesela çarpan bazlı da baksak net aktif değer üzerinden de baksak Gsdho inanılmaz iskontolu, ayrıca karlılık ve nakit akışı olarak çok sağlam, denizcilikte büyüme planı da var ve şimdilik fiyatlanmasa da halka arzı olması durumunda tüm dengeleri değiştirecek Silopi Elektrik gibi bir gizli değere de sahip.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...v91qdTNb-1HZsw
2 şirketinde (alark ve Gsdho) ünvanları holding olunca fiyatlamaları holding usulünde oluyor maalesef. Alark enerjiden Gsdho navlundan çok iyi karlar yazıyorlar. Yani holding ama yaptığı karlar banka karları değil. Bu anlamda en azından 5 fk ile fiyatlanmalı bence yıl ortalamasında.
Alark ve Gsdho nun gelecek fk ları 2 altında görünüyor benim hesabıma göre.:)
Sayınn Meteor yazılarınızı geriye doğru okudum. İstifade ettim. teşekkür ederim. Bu GSD holding pastası nedir. Halka açıklık oranı yüzde yüz gözüküyor. Bu tür şirketlerde sanki patron küçük hissedara çalışıyor değil herhalde. Bu oranlarda 2 F/K da patronun ve çevresinin hisselere saldırıyor olması gerekmez mi alım için. Silopi elekrtrikte alım işlemlerinde ve sözleşmelerinde 125 milyon dolar şirket kasasından çıkmış. Halbuki şimdi şieketin değeri 125 milyon dolar. Buna karşılık şirket 30 milyon dolarlık yüzde 9.6 pay almış, Geri kalan 35 milyon dolar sanki şiekete borç verilmiş , işletme sermayesi gibi. 125 milyondan geriye kalana ne olmuş. Anlayamadım. 2 yıllık Silopi halka açıklık satım şartı var. Yapmamış 2 yıl uzatılmış. Halbuki enerji altın yılı yaşıyor. Bunlar genel kurulda gündeme bile gelememiş. Ciner ile bir ali cengiz olmasın. Kaan 100 diye bir arkadaş eskilerden yazmış durmuş.. Konu nedir anlayamadım ?. Patron olan Turgut beyin yüzde 25 hisse si mi var holdingte ? Yani ortakları hep küçük hissedar mı ?
Patronun yeterli parası olsa temettü vereceğini düşünmüyorum. Yani bireysel olarak hisse almasını beklemem. Şirket geri alım yapsa güzel olurdu. Daha önceden geri aldığı %10’u elinde tutuyor. Bence %20’ye çıkarsa ve yeni aldıklarını 3 yıl içinde satsa buradan güzel kazanç sağlardık. Gsdho’da fiili dolaşım %60 ama patron küçük yatırımcıya kazandırırken kendi cebinden vermiyor. Hisse fiyatı arttığında patronun malının görünen değeri de artıyor. Silopi Elektrik konusunda yapılan anlaşmalar sonucunda Silopi Elektrik’ten kaybımız en fazla 50 milyon dolar olur. Özellikle seçim sonrası borsada ralli olursa ve halka arz o zaman yapılırsa kara geçme şansımız da yok değil. Türkiye’de enerjiye yatırım yapıp bu kadar az zararla kurtulabilmek bence başarıdır. Enerjide parasını batıranlar listesinde koca koca şirketler var. Ama ilk anlaşmanın neden revize edildiği hep tartışma konusu olarak kalır. (Bu konuda daha önceden içinde benim de yer aldığım tartışmalar vardı.) Ben o anlaşmanın revize edildiğini bilerek ve şimdi hiç fiyatlanmayan Silopi Elektrik ilerde fiyatlanmaya başlarsa ne olur diye Gsdho’da pozisyon aldım. Yani geçmişe göre değil geleceğe göre pozisyon aldım. Mesela bugün Silopi Elektrik halka arzından 30 milyon dolar gelse Silopi Elektrik’ten alacağımız 35 milyon doları da alsak ve kasaya 65 milyon dolar girse sizce piyasa revize anlaşmadan dolayı kaybedilen 50 milyon dolara mı bakar yoksa şirketin piyasa değerinin yarısı kadar olan nakit girişine mi bakar. Ben ikincisi dediğim için Gsdho’dayım, birincisini düşünsem zaten Gsdho’da olmazdım. Silopi Elektrik bu kadar önemli iken ve genel kurulda da bir yatırımcı bu konuda bir soru sormuşken sorunun en can alıcı yerinin cevaplanmaması ise benim açımdan hayal kırıklığı oldu. Hadi orası yeri değil desem bile Gsdho yönetimi yatırımcı sunumu ve/veya analist sunumu yaparak kendini anlatmalı. Bunu yapan şirketler gerçekten fark yaratıyor.
Günaydın Sevgili ortaklar,
.
Dünki 4.53 kapanışla grafikte onay alan hisse için GK da da bir sürpriz çıkmamakla birlikte,uçak taksi yapıp piste doğru harekete başlıyor kanımca.Burdan sonrasını hep birlikte arkamıza yaslanıp keyifle izleyeceğiz inş.
.
Syg
Sayın Ayan,
Ne demek istediğinizi anlayamadım.
Gsdho, Tuclk falan ben de çok erkenden gördüm aldım ama alark'ı barış bey nereden görmüş öyle. inanılmaz bir öngörü ya.
Geçen hafta çarşamba günü yukarıdaki gibi bir durum vardı. Bugün ise durum aşağıdaki gibi.
Supramax’ta,
Haziran vadeli 31296 dolar
3. çeyrek vadeli 30245 dolar
Spotta ise 31052 dolar
Handysize’da,
Haziran vadeli 29875 dolar
3. çeyrek vadeli 28808 dolar
Spot ise 29730 dolar
Arkadaşlar temettü tarihi ne zaman bilen var mı?
Resesyon konusu olabilir de olmayabilir de. Ayrıca zamanlaması da önemli. Resesyonun 2023’e ertelendiğine dair düşünce de yaygın. Ama arz sıkıntısı kesin ve bu nedenle şirket, navlunların yüksek kalmasını bekliyor. Yurt dışında başka bir şirketin de sunumundaki benzer beklentileri paylaşmıştım. Ayrıca Çin tarafı kredi genişlemesinde vites yükseltti. Ekstra bir durum olmadığı sürece asıl etki Çin’den geliyor ve o taraf olumlu. Çin’in kredi genişlemesi 6 ay gecikmeli olarak navlunları etkiliyor. Zaten 3. çeyrek vadeliler çok yüksek seviyede. Ayrıca Supramax’da spotta yükseliş var. Rusya’dan kömür almayan Avrupa’nın kömür ihtiyacını Kolombiya vs’den alması da gemi ihtiyacını tetikleyecek. Benim görüşüm ilk üç çeyrek işler çok iyi gidecek gibi ve baz etkisi de lehimize. Son çeyreği ise zamanı gelince değerlendirmek gerekir. Son çeyrekte navlunlarda mevsimsel düşüş olabilir ama dolar kurundaki artış, bu düşüşü telafi edebilir. Son çeyrekte baz etkisi ise aleyhimize.
Ya aklım almıyor bu iskontoyu.
iskonto * iskonto hatta.
Su akar yolunu bulur deyip oturuyorum yerime. :kahkah:
Ben demiştim demek istemiyorum, tüm forumdaşlar kazanır umarım bu senette çok iyimser hayalperestlik dediğim gibi. Naçizane uyarım: her benzer bedelsiz temettü senedinde olduğu gibi bunu da önümüzdeki dönem en diplere kadar basacaklardır, ta ki bizim gibi küçükler dökülene kadar, 3 de olur 2li rakamlar bile olur aceleleri yok…kimseye tavsiye değil ama elimde senet olsa buradan çok güzel satar 3lü rakamlarda alırdım çok inancım varsa gerçi benim yok, fksı kar yapısına göre düşük değil benim naçizane görüşüm. Ytd.
Tmm ok kib bye
Benim görüşüm dolar bazlı çanağı yaptık, kulpu da takınca 3. çeyrek bilançosu öncesi veya sonrası dolar bazlı zirve yapmamızdır. Temel analiz lehimize, bu seneki denizcilik karı dolar bazlı olarak geçen seneyi muhtemelen geçecek, yakın zamanda olmasa bile Silopi Elektrik halka arzı her zamankinden daha yüksek ihtimal, finans tarafının karı bile 150 milyon TL’yi bulabilir. Prospektif F/K’sı 2 altı olan, nakit zengini ve dolar korumalı olan bir hisseden bahsediyoruz. Özellikle dolar koruması olması nedeniyle bu kadar ucuza benzer bir örneği de yok. Bedelsiz ve temettü de pastanın çileği oldu.
Bu hissede grafik anlayışı çok etkili.Kuşlu sitede heryerde sürekli grafik paylaşılıyor.
Burdan sekerse buraya gider yok yukarda kalamadı düşüş şuraya kadar olur gibi gibi.
Her defasında ne kadar ihtimal vermesemde grafikle işlem yapmadığım için .
5,07 zirvesinde burdan dönüş 4.30 lara kadar yolu var diye heryerde grafik gördüm.
Bir önceki dolar düşüşünde 2.50 kadar yolu var demişlerdi gene ihtimal vermemiştim ama tam ordan dönmüştü.
Daha bir sürüde örnek mevcut bu hisseyle ilgili.
Hiç ihtimal vermemiştim.Ya heryerde grafik paylaşılıp dillendiği için herkes görüp uygulamaya çalışıyor tahtacıda sanırım bu durumu kullanıyor.
Oooo hemen buraya batacak, kaybetmez, ölmez diyen manyak tayfa çöreklenmiş.
Hayır hissenin yoktur, bir yerlere gelmesini bekliyorsunuz anlarım ama olmayan hisselerin ne diye car car konuşup bilmişlik taslarsin.
Bi bitmediniz yaaa
SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Engelleyin rahat edin maalesef her topikte var bu mazoşistlerden
Faiz sözde yüzde 14 . Nas varken ben nasıl faiz yükselteyim diyenler. Kkm ile 1 yıldan kısa sürede yüzde 25 - 30 faiz verdiler. Şimdi süper bono spekülasyonu bile hisseyi 4.30 Lara getirdi. Sorarsan faiz vermiyorlar. Yani ülkenin çivisi çıkmış enflasyon almış başını gitmiş bu hisse de yapılanları çok ta yadirgamamak lazım. Temel illa ki önemli ama şirket içinden veya devletin içinden birileri önceden haberi alıyor(geçen doviz düşüşü ndeki gibi) elde ne var ne yok satıyor ve sonra toplayana kadar bekletiyor. Uzun vadeciysen sıkıntı yok bu hisse de ama orta vade isen trade etmezsen amelelik yaptırıyor adamlar. Adamlar borsacı zaten:)
Düşüşleri hem borsa hem de GSD'ler için alımfırsatı olarak değerlendiriyorum ama nakit kalmadı maalesef.
Neyse, elimizdekiler ile devam. En kötü, 1-2 çeyrek daha tutmak gerekiyor kanımca.
Hisse de deniz gibi bir aşağı bir yukarı dalgalanıyor. Bu dakgada sörf yapmak da güzel olabilir.
Şirket kıymetli, fiyatı düştü diye değeri de düşmüyor nasılsa...
Satıp aynı hisseyi yerine koyamazsak daha pahalıya alırsak sorumluluk alacak mısın?
Bu başlığı takip ediyorum, 10 lira olacak diyen bir kişi bile olmadı. 10 lira olsa da ucuz olur diyen oldu, bu da gerçek. Siz ise düşecek satın aşağıdan alırsınız diyorsunuz. Sonuna YTD koymanız bir şeyi değiştirmez, anlayan anlıyor zaten. Yani insanların aklıyla alay etmeye ve iftiraya atmaya gerek yok.
Yahu mal belli ederi belli...usd bazlı iş yapıyor her çeyrekdepara basıyor, hem de usd olarak. nitekim karlar ortada temettü ortada bedelsiz ortada, navlunlar ortada, aksi yöne değişeceğini gosteren bir emare de yok. Satan satsın kendi bilir. Ben iki kere satıp alttan alayım derken kaçırdım daha yukardan almak zorunda kaldım. Ben gömdüm 2 yıllığına sizi bilmem....Hadi hayırlı traşlar.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu tip büyük yükselişler gebe iyi ve ederi olan hisseler tavan tavan gitmez, yok öyle bir dünya. Borsa sabırsız arkadaşların sabırlı olanlara servet transferi yeridir. Ha bu arada siz çok iyi trade edersiniz, her düşüşü bilip degerlendirirsiniz onuda alkışlamak gerekir. 2019 dan 2021e kadar olan sürede ismen kendisini ona kutlarken bir sürü çeyrek güzel bilancolar açıklamasına rağmen 3 kere %10 civarı bir kerede %40 düşüş yaşadı ama 2 yılın sonunda ilk fiyatının 10 katına çıkmıştı.
Bu sene yaşadığımız kurdaki artış, yaşadığımız enflasyona göre düşük bile. Bono olayının gündeme gelmesinin nedeninin doları düşürmek değil, doların daha da yükselmesini engellemek olduğunu düşünüyorum. Zaten yabancı kurumların dolarda yüksek hedef fiyat vermeleri de buna işaret.
Eveeet sevgili ortaklar,
.
Foruma bugün girmeye fırsatım olmadı.Nedeni de GSDHO,DOHOL ve termik santrali de olan Elektrik şirketindeki aile fonumuzdan (Enişte-kayın-kuzen vs.dan oluşan 4-5 hesaptan işlem yaptığımız) yoğun işlemlerdi.Bugün GSDHO hariç bahsettiğim hisselerden Elektrik olanı 2.40 aortla pztesi-çarşamba arası toplayıp 2.60 aortla,DOHOL ü yine haftabaşından çarşambaya 3.64 aortla toplayıp 3.85 aortla yeni kullanıcılarına teslim ettik.Ha bu kağıtlarda trade ihtisas alanım düşsünler alım noktalarıma aynen sarılırım.
.
Gelelim GSDHO imize;
Biliyorsunuz burada geçen yılın bu dönemlerinde alıma başlayıp trade işlemlerimiz sonucu 1.84 maliyetli aile fonumuzdaki mallarımızın ilk çeyreğini 3.75 aortla,ikinci çeyreğini 4.15 aortla verdiğimi(Ki yarım satışın aortu 3.95 e geliyordu) ve son olarakta son 2 çeyreği (10.000 lot evladiyelik bırakarak) 4.88 aortla verdiğimi sonuçta 4.42 aortla terki diyar ettiğimizi belirtmiştim.Ben verdikten sonra hisse 4.96 ile tavan oldu hatta 16.05.2022 pztesi günü 5.07 yi görerek (evladiyelik dediğim 10.000 lotu da 4.95 ten aynı gün grafikte dönüş emareleri ve tahtada alan satan keneleri de görünce sattım.)4.72 kapattı.Geçenlerde evladiyelik 10.000 lotu 4.49.-50-51 den yerine koyduğümu buraya yazmıştım.Bugünde işlem gördüğü her kademeden alımlarla 4.39 aortla onbinle birlikte ilk çeyrek sayıdaki alımlarımı tamamladım.
.
Bize ne diyenlerinizi duyar gibiyim de,
-Burada beni çok önceden bilen ve takip eden forum arkadaşlarıma onların talebiyle bilgi vermek,
-Arada böyle gelip vızıldayan (Sn Kazanıcı1907 kardeşim hisse 5.07 yi gördü 5.02 yi değil bi zahmet grafiğe iyi bak) patron ya da spek ve avanelerini de deyim yerindeyse öpmek,kovalamak maksadıyladır.
.
Eskiden Patron güççük durguta yeri gelir kahır-bela okur bazen de söver sayardım.Şimdi diğer patronlar yanında bakıyorumda durgut resmen sütten çıkmış ak kaşık ve bu vesileyle kendisiyle resmen kanka oldum.(Kendisi ve hisselerini tekstilbank ve holdingte iken çaycı Galip abimizi nasıl holding ve banka hisselerinden kıçına bezir çalıp kovaladığı dönemden bilirim.)
.
Sözün özü şu altta yazılı yatırım tavsiye uyarımı lütfen dikkate alın,bana bakarak işlem yapmayın ve de Forum sayfasında değerli katkılarını inkar edemeyeceğim Sn.Meteor78,Sn.adestim ve şu an aklıma gelmeyen diğer dostları lütfen kırmayın,siz de elinizde malınız olmadan bile yazma hürriyetine sahipsiniz.İsteyen okur,isteyen okumaz (benimkiler de dahil)engeller geçer gider.Herkesten birşeyler (Hisse hakkında olumlu da yazan olumsuzda yazan) öğrenileceği hususunu kişisel hak ve özgürlüklere saygı dahilinde yaşça sanırım büyüğünüz de olarak buraya not düşmek isterim.Unutmayalım her koyun kendi bacağından asılır.
.
Syg
arkadaşlar bu tarz hisselerde al-sat riskli, 4,53ten sattıklarımı panikle 4,70'ten yerine koymuştum.
bugün hisse 4.30'lara indi, 7-8 olmadan satmam daha iyi bir yer bilmiyorum çünkü koyacak öte yandan.
bugün son yaptırdığım alımlar ile birlikte 1.basamak aile üyelerim de toplamda 1.4 milyon lot GSDHO'ya geldim.
kusura bakmasınlar da bu kağıdı 4.30'tan satmam için salak ya da sağlık sebebi ile acil durumda olmam lazım.
moralleri bozmak yok, 1.88'den başladım daha bir yıl bile olmadı.
sene içinde kağıt bu tempo ile 6-7 arasında olacak en az, dolayısı ile uzun ve orta vadede al sat önermiyorum. iki günde çok hızlı gidebiliyor.
Kimseyi kırmak istemem tabii ki. Yanlış anlaşılmasın. Benim anlamadığım fiyat 5i görünce ben olsam veririm demişim, 4.79 olunca ben olsam veririm demişim, kapanmış 4.34. Belki yazdıklarımdan istemem ama olura etkilenen olmuşsa %15 zarardan kurtulmuş. Tersi olsa tepkileri anlarım??? Her neyse, herkes bildiğini yapsın ama bence 5teyken harika daha da gidecek uçacak kaçacak diyenlere kızmanız daha uygun. Bir arkadaş 4.61de uçak pistte kalkışa geçiyor yazmıştı, bence benim yazdıklarıma değil de bu gibi paylaşımlara bakmak lazım kim neye hizmet ediyor ve neye sebep oluyor diye..Demişim ki fiyat 5 ben olsam verirdim fiyat 4.34 olmuş daha ne??? Şimdi de diyorum fiyat 4.34 ben olsam verirdim..kim neye kırılacak anlamadım. Forumdaşların kazanmasını isterim ben de tereddütsüz.
Sevgili Kardeşim bahsettiğin yazı aşağıda.
.
(((Günaydın Sevgili ortaklar,
.
Dünki 4.53 kapanışla grafikte onay alan hisse için GK da da bir sürpriz çıkmamakla birlikte,uçak taksi yapıp piste doğru harekete başlıyor kanımca.Burdan sonrasını hep birlikte arkamıza yaslanıp keyifle izleyeceğiz inş.
.
Syg)))
.
Bahsi geçen yazıda grafik teknik görüşümüzü belirtmişiz ve kanımca,bence demiş,inş. demişiz.Yani temennimiz o ve altta imzamda uyarım mevcut.Benim gibi bir strateji ile alan satan kişi için farketmez 3 aşağı 5 yukarı.Keşke bizim göremeyipte senin gördüğün şeyi(Aracı kurum alış-satışları hariç) bize anlatıp ikna etseydin de buradaki herkes satıp (benim gibi en son 4.88 ve 4.95 satışlarım)
bugün 4.39 aortla toplayabilseydi.
.
Yukarıda dediğim gibi destekli uyarılara ve hissesiz hisse hakkında yoruma açığız ama savınızı destekleyici bilgileri de isteriz. Kırdıksa affola.
.
Syg
.
Not;Bugünkü satışlara da bakarsan bence dün karanlık odada 3 kademe basmayla başlayan baba kurumların iskonto (ucuzlatmak ve toplamak amaçlı) satışlarıydı ve sayelerinde çeyreği tamamladık.
İlk yazdığınızda hisse 4.60 civarıydı. Bu hisseyi tavandan vermeyenin buradan vermesi için Ema 8’in kırılması lazımdı. (Ema 8’in önemini Adestim üstadın paylaşımıyla zaten öğrenmiştik. Ben de birkaç kişiyle bunu konuşmuştum. Teknik analizden pek anlamam, bir arkadaş o seviye kırıldı ama elim satmaya gitmiyor demişti.) Yanlış hatırlamıyorsam Ema 8’de 4.6x seviyesindeydi. Ema 8 kırıldı/kırılacak ben olsam bu seviyelerde dikkatli olurum deseniz ya da teknik analiz bazlı bir paylaşımda bulunsanız ben asla yazdığınızda kötü niyet aramazdım. Sadece iki başlıkta ve ikisinde de olumsuz yazmanız, pazartesi günkü anlamsız düşüş ile başlığa yeni gelmeniz ve insanları satış yapmaya yönlendirmeniz, temel analiz olarak yaptığınız bence yanlış paylaşımlar (spot ve vadeli navlun fiyatlarına göre Gsdho 3. çeyrek bilançosu ile yıllıklandırılmış olarak bence 1 milyar TL karı geçer, bu da prospektif olarak 2 F/K altı demek) beni bazı konularda düşündürdü. Yanlış anlaşılmasın ben sizin düşüş söylemlerinizde haksız olacağınızı söylemiyorum, düşüş olacağı ile ilgili bu kadar emin olmanız bana ilginç geliyor.
Teşekkürler yazınız için. Evet, belki zamanlama olarak hisse sahiplerini irite edecek zaman seçmek hata ama ben foruma sadece yazdığım iki senet için çok abartılı pazarlama çabalarını görünce ben de düşüncemi yazayım diye yazdım zaten.
Kaldı ki diğer senedin de hali ortada, 15e yaklaştığında 30 olacak 40 olacak diye forumlarda kuşlu ağda yazmaya başladılar, ben de kendi görüşümü işin öyle olmayacağını yazdım, o hissede de sonuç ortada.
Her iki hissede de benim paylaştığım günden bu yana yüzde 10-15 düşüşten de önemlisi, diğer iyi yönetilen gerçek yatırım hisselerinde en az yüzde 15-20 artışlar oldu.
Yani bu garip hisselerin peşinde koşmak yerine daha ben yazmayalım başlayalı adamakıllı iki üç senede yatırım yapan için fark yüzde 30-40 oldu bir iki haftada sadece. Pek az değil, eminim burada yazmayan ama içinden teşekkür edenler de oluyordur.
Gerçi bir kez daha, ytd beni dinleyin demiyorum, herkes özgür kararında. Benim tahminin 1-2 hafta içinde insanlar küfür ederken bu iki hisseye ben demiştim demek istemem diye yazacağım.
Bu ortamda ve geçmişleriyle bu iki hisseyi hiç ucuz bulmuyorum.
Sağlıcakla kalın…
Bir de yazmadan edemedim her düşecek diyene spek avanesi demek de kasıtlı maksatlı olabilir bence düşünmek gerek, spek zaten milyon milyon mal veriyor:) Benim ne işim olur spekle mpekle…
Tuclk’te ilk yazınız bu sene Nisan’da gözüküyor. Tuclk de bir ara çok popülerdi ama o bedelli açıklamadan önceydi. (Bedelliyi en azından şimdilik iptal ettiklerini biliyorum.) Yani Tuclk de yazdıklarınız keşke hisse 20 üzerine attığında yazsaydınız, Tuclk için 13-14 rakamları özellikle mevcut durumda oldukça ucuz ama patron orada kötü sınav verdi. Gsdho da bu aralar çok popüler değil, onun popülerliği 21 Aralık öncesiydi. (Bu sene tekrardan popüler olacağını düşünüyorum.) Twitter’da birisinin paylaşımını görmüştüm, Azrail önce Tuclk’e sonra Gsdho’ya geldi ve şimdi Alark’a gelecek diye görsel paylaşmıştı. (Galiba paylaşan kişi, kaynak bazlı tavan fiyat nedeniyle Alark’ın büyük zarara uğrayacağını sanıyordu.) Yani spek olayı aklıma gelmedi desem yalan olur ama diğer ihtimal de o görseli paylaşan kişi gibi biri olmanızdı. Tabi ki herkesin kendi tercihi ama sadece iki başlığa yazıp ikisinde de olumsuz yazılması bana garip geliyor. Ayrıca hisseler sürekli yükselip sürekli düşmez. Bir hisse düzeltme yaparken, düzeltmesini bitirmiş başka bir hissenin ise çok kazandırması birini iyi diğerini kötü yapmaz. Hatta genel olarak bir hissenin çok kazandırması onu iyi yapmaz. Eğer öyle olsaydı hepimiz Hektaş, Sasa alırdık. Bununla birlikte sizin ilk yazınızdan itibaren hisse %6-7 düştü. Ne hisse tavanda iken ne de tavan sonrası 5 civarında iken yazınız olmadı. Ne de hisse 21 Aralık öncesinde gerçekten herkesin dilinde iken ve 4 civarında iken yazınız olmadı. Şunu da belirteyim, bu hisselere ek olarak beğendiğiniz güzel hisselerde de paylaşım yaparsanız belki genel olarak etkiniz daha iyi olabilir. Ben mesela hangi hissenin neyini beğendiğinizi gerçekten okumak isterim.
Merhaba Kıymetli Yatırımcı Dostlarım; Gsdho sahibi ve avaneleri genel olarak güven vermeyen, sadece kendilerini düşünen tipler. Buralardan bir miktar alım yaptım. Beklediğim yere gelirse %50' de oradan alım yapacağım. Daha da gelirse tamamen buradayım diyebilirim.
Şimdi hissede 0.225 krş temettü var ve 4 lira olan bir hisse için hiç de azımsanmayacak bir rakam. Bir de enflasyonist ortamda %122 bedelsiz. Eski yatırımcılar bilir sadece bedelsiz peşinde koşardık. Çünkü bölünen hisse bir kaç aya eski rakama tekrar gelirdi. Enflasyonist ortamda alan kazanır. Hissede güzel hikayeler var ve beklentileri de gayet iyi. Tek problem bana göre patron tayfası.
Son zamanlarda artan enerji fiyatları, deniz taşımacılığının önemi, artan navlun fiyatlarına değinmeye bile gerek görmüyorum. Ben bir miktar yatırdım ve sadece takip amaçlı. Giderse yolu açık olsun ama gelirse birlikte oluruz. Kimseye yatırım tavsiyesi vermiyorum. Herkesin kendince bir planı ve stratejisi vardır. İyi günler dilerim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Navlunlarda son durum aşağıda. Dolar ve navlun buralarda kalırsa denizcilikten minimum 170 milyon TL, finans tarafından minimum 30 milyon TL ve holdingten minimum 50 milyon TL olmak üzere 2. çeyrekte minimum 250 milyon TL kar beklerim. (Bilanço açıklanmadan önce bir kez daha bu rakam bakarım.) Bu da mevcut fiyatla minimum 2.15 F/K olur. Temettü Haziran ayı içinde verilirse, minimum 2.03 F/K olur. (Benimkisi kaba bir hesap, Barış Yılmaz’ın detaylı hesabı var. O da fiyat 4.36 ve dolar 15.9x iken temettü sonrası 1.98 F/K olarak hesaplamıştı.)
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...vdrFDn36Xn00nQ
Şirketin net parasal döviz pozisyonu 37 milyon dolar, 44 milyon dolarlık bilanço dışı türev pozisyonları da (Silopi Elektrik’teki payların satış hakkı ve KKM’yi de) dikkate alınca 81 milyon dolara ulaşıyoruz. Alınan gemilerin taksit ödemesi ve temettü ödemesi için 10-11 milyon dolarlık nakit çıkışı olacak. Şirketin bu seneki faaliyet karı ise muhtemelen 40 milyon doları geçecek. Başka bir deyişle sene sonundaki net parasal döviz pozisyonu ve bilanço dışı türev araçlar toplamı muhtemelen 110 milyon dolar civarı olacak. Şirketin mevcut piyasa değeri ise 120 milyon dolar.
Ben de, herkes veya en azından çoğu kişi biliyordur belki de, öncelikle birkaç grafikle bazı çarpanları grafik olarak paylaşmak istiyorum. Pd/DD: 0,63 Bist Holding ortalaması 1,34. FK: 2,61 Bist Holding ortalaması 7,07. FD/Favök: 2,10 Bist Holding ortalaması: 18,15
https://i.hizliresim.com/b7idalg.jpeg
https://i.hizliresim.com/3t7imps.jpeg
https://i.hizliresim.com/rizi9sp.jpeg
Şirketin Biste göre fiyat hareketi ve bunun karlılıkla ilişkisine bakarsak Net Faaliyet Karı ve Net kardaki gelişimin hisse fiyatına henüz yeterince yansımamış olduğunu düşünebiliriz.
https://i.hizliresim.com/385ejuh.jpeg