9.2 milyon hissen var senden ağır tahtalar tavan oldu dikim yapacağınız işi
Printable View
9.2 milyon hissen var senden ağır tahtalar tavan oldu dikim yapacağınız işi
Yunus Şahin var cwene ve Alfas iyi prim yapar diyor alfas için dediğinde 200 den 400 e yolculuk yapmıştı
Deniz Yatırım varsa var yoksa yok. Hisse bu durumdan kurtulması lazım.
Şirketin döviz sorunu olabilir mi
ciroda yurt dışı satışın toplam satışlara oranı çok düşük
üretim için aldığı malzemeye döviz ödüyor mu
bilen bir dost yanıtlarsa şimdiden teşekkürler
ssss
Arkadaşlar bu Deniz Yatırımda işlem yapan kişi sizce kim olabilir ? Bence bu kişi patron veya onun yönetiminde birisi. Yoksa başkası böyle kaygısız bir şekilde salak saçma işlem yapamaz.
Eğer patron bu şekilde kaygısız bir işlem yapacak zihniyette biriyse bu şirketin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi hakkında büyük şüpheler oluşması gerek. Bu durumda, şirket bir deli tarafından yönetiliyor gibi düşünmeliyiz.
Burada yazılanlardan çıkardığım sonuca göre, artırılan kapasitenin büyük çoğunluğu neredeyse iki adet şirkete satılacak. Satış bağlantıları yapılmış. Üretilen/üretilecek ürünler, bu şirketlere toptan satılıyor (kar marjı düşük olabilir) ve bu şirketler aldıkları bu ürünleri başkalarına pazarlıyor ve para kazanıyorlar.
SmartG ise bu 2-3 işin (üretim, pazarlama, kurulum) tamamını kendisi yapıyor, anahtar teslimi. Zaten geçen gün 100 milyon dolarlık tek parça iş ilişkisi gönderdi. SmartG daha profesyonel, daha kurumsal gibi. Alfas ise kasaba tüccarı gibi sanki.
Elimde bir lot dahi smartg yok, bu sektörden Alfas taşıyorum. Ama her geçen gün sabrımı yitiriyorum.
Bu adamın elinde yaklaşık 800 ile 1 milyon arası bir mal var. Bu şirketle ilgilenecek ve bu kadar parası olacak başka kim olabilir. Ayrıca bu kişi veya grup piyasa bozucu işlemler yapıyor. Siz patron olsanız şirketinizin değeriyle bu şekilde oynamamaları konusunda onları uyarmaz mısınız?
Smartg'nin bir sürü borcu var (419+117 Milyon TL kısa, 1284 Milyon TL uzun vadeli). 2023 1. çeyrek karı 55.5, sermaye 306 1. çeyrek F/K 424 (77 TL hisse fiyatı ile).
Alfas'ın borcu yok sayılır. 2023 1. çeyrek karı 243, sermaye 46 1. çeyrek F/K 63 (333 TL hisse fiyatı ile).
Hadi be yavrum başla artık yeni bir ralliye alem buysa kral sensin.ytd.
Şirketin net karjının yüksek çıkmasının sebeplerinden biri.
https://twitter.com/alioglukaan/stat...cIVOw1_q1i9D3g
sektörün önü yerelde ve globalde çok açık. hükümetin yeni döneminde sektöre desteği artarak devam eder diye düşünüyorum.
şirketin yeni fabrikada üreteceği ürünün alıcısı hazır.
patron borsa takipçisi, firma faaliyetine otistik bir saplantısı yok. borsa başarısını önemsiyor, bir gözü kağıdın fiyatındadır muhtemelen. ayrıca halka açıklık düşük, bedelli gibi bir kumara girmez bence.
patron %5'lik ihracat oranını dert ediniyor, ihracat kasını artırmak için planı var. burada atılacak en ufak somut bile adım iyi değer yaratacaktır.
sektör çok popüler, kağıda çılgın talep olması için bir engel de yok.
peki şirket emsallerine göre pahalı mı? hiçbir fikrim yok.
takipteyim.
ytd.
info yatırım programında alfas yorumu.
bugün, heyecansız....
Yüzde 700 bedelsiz hayırlı olsun
Son zamanlarda hisseleri şişirip bedelsiz açıklıyorlar ,sonrada tavan yapamadan tabana dönen bile oluyor, buda elli liradan üçyüz elliye gelince bedelsizi açıklamış, bakalım bu ne yapacak
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son zamanlarda sanırım tek prim yapmayan hisseydi. Artık çıkışa başlarsa seviniriz:)
Bedelsiz, Kap map tamam da, 4 Kasım 2022 tarihli izahnamede "Mart 2023 tamamlanması hedeflenen" dedikleri kapasiteyi 500 MWp arttıracak yeni fabrikayı hala devreye alamadılar. Alamadıkları gibi gecikmenin sebebi konusunda en küçük bir açıklamaları dahi yok.
Başlanmış yatırımı Kasım 2022'de 5 ay sonra tamamlayacağız deyip 8 ayda tamamlayamayan firmanın benim gözümde inandırıcılığı bir hayli azaldı.
Twitter'da konu ile alakalı böyle bir flood ile karşılaştım:
https://twitter.com/ayseltunc14/stat...h4vnojlh4BJh7g
Benim derdim 5 ay sonrasını öngörememeleri. Hem de başlanmış, belli bir aşamaya gelmiş ve bitiş tarihi tarihi verdikleri bir yatırımın 5 yerine 8 ayda tamamlanamaması. Ve de bu konuda yatırımcılarına resmi olarak bir açıklama yapma zahmetine dahi girmemeleri.
Deniz Yatırımdan işlem yapan oyuncunun patron veya adamı olma ihtimali olduğunu düşünüyordum. Dünkü bedelsiz haberini atlaması düşüncemin yanlış olduğunu gösterdi. Günlerce zararına satış yaparak hisseyi baskılayan bu angut şimdi kaptırdığı malı çok daha yüksekten yerine koyma peşinde. Yalınız adamda da çok para var
Hocam kapasite arttırım işleri öyle çocuk oyuncağı değil, dünyanın her yerinde bu tarz işlerde birkaç aylık sarkmalar çok normal kabul edilir. İlk tahminler yapıldığında daha yeni fabrika inşaatı devam ediyordu. Daha inşaatı bitmemiş bir fabrikaya geleceğe yönelik bir kapasite takvimi yapıldı. Bu kolay bir iş mi?
Kaldı ki adamlar bu süreyi hedef süre olarak verdiler, taahhüt olarak vermediler.
Resmi olarak Yatırımcı sunumlarında 3 ayda bir sürekli detaylı bilgilendirme yapıyorlar zaten.
ALFAS'ın attığı kadar detaylı yatırımcı sunumunu bügün Bistte 500 firma varsa 8-10 tanesi anca atıyor. Çoğu sunum bile atmaya tenezzül etmiyor.
Bugün gir çoğu firmanın internet sitesi-yatırımcı bölümü rezalet durumda, linkleri falan çalışmıyor yada güncel değil yada kategori var içi boş.
İllede KAP illede KAP diyorsan, en ufak siparişe bile her gün KAP atan bir sürü firma var. Onların ne kadar dürüst olduğunu herkes görüyordur herhalde.
Belli ki gecikme KAP'ı atıp hisse fiyatına zarar vermek istemediler. Yinede yatırımcı maillerine dürüst şekilde dönüş yapıyorlar. Bitirdikleri gün açıklama bildirimini yapacaklardır.
İzahnameye göre kapasite artışı için inşaat Aralık 2021'de başlamış. İkinci fazı Mart 2023'de tamamlanacak diye hedef verdikleri tarih 4 Kasım 2022. Belirli bir aşamaya gelmiş, kalanı 5 ayda tamamlanacak dedikleri işi en iyi ihtimalle 8 ayda tamamlayacaklar. Bu size normal gelebilir. Ama bana gelmiyor.
şirketi ve finansallarını takip etmediğiniz çok bariz.
1.54 milyon lot hacim....
ilk 19 dak....
Denizdeki oyuncuya odaklıyız ama, onun gibi tahtayı bozmaya çalışan tacirlerde biri var. Tahminim 100 bin lot civarıyla işlem yapıyor. Sabah agresif satış yapıp tavanı engelledi. Ytd…
Bizim borsada iki kere iki her zaman dört yapmıyor malesef.SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kap bildiriminde; "Şirketimizin 4.000.000.000-TL kayıtlı sermaye tavanı içinde, 46.000.000-TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı Hisse Senedi İhraç Primleri hesabından karşılanmak suretiyle toplam 322.000.000-TL artırılarak, 368.000.000-TL'ye yükseltilmesine" deniyor.
2023 1. Çeyrek sonu itibarı ile dağıtılmamış 634 Milyon TL kar bilançoda duruyor. Teorik olarak %1400 daha bedelsiz potansiyeli var denebilir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1157363
Romanya 300mwp kurulum.
Hayırlı olsun. Abd beklerken Avrupa pazarına dalıyoruz. :-)
Aynı KAP'ta 4.madde de bombaymış.Alıntı:
4.Şirketimizin Ankara merkezli olan Enerji Depolama Sistemleri Derneği isimli (Kısa adı "EDSİS") Derneğe üye olmasına ve Şirketimizi Enerji Depolama Sistemleri Derneği nezdinde temsil ve ilzam etme, Dernek Tüzüğü uyarınca Dernek tarafından yapılacak tüm faaliyet, iş ve işlemlere şirketimiz adına katılma ve derneğin yetkili organlarında ve çalışmalarında Şirketimizi temsil ve ilzam etme, oy kullanma yetkisinin tanınmasına, Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO Hüseyin Mertcan KARABAŞ'ın asil üye olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO Furkan KARABAŞ'ın yedek üye olarak "Temsilci" sıfatıyla Şirketimiz tüzel kişiliği adına yetkilendirilmelerine, karar verilmiştir.
Depolama yatırımı da yükleniyor... :halay: