"isbat etmiş" dil bilgisi olarak şu ekolden geliyor :D
Ek 30341
Printable View
"isbat etmiş" dil bilgisi olarak şu ekolden geliyor :D
Ek 30341
Yalan, iftira her şey var. Akıl yok.
Manipülasyon yapacak olsam, hadi o kadar gücüm var diyelim, gider 15 günde 3 yazının yazıldığı Efes sayfasını seçmezdim.
Kaldı ki,
https://i.hizliresim.com/s3gvjau.PNG
https://i.hizliresim.com/rwi60ue.PNG
Bu tarihte yazmışım ne yaptığımı, hani bu gibi zırtapozlar çıkıp, iftira atmasın diye... O tarihte hisse 280 civarlarında... Şimdi 207 de...
Neyse... Ben engelledim.
Dedim ya ne desen şaklaban kaçamak cevap verecek diye. Bir ılık su manipülatörünün tipik hali. Beyefendi hisseyi övdüğü hafta aslında satıyormuş meğer. AEFES topiğinde hepsi mevcut. 300 de övdüğü Hisse 200 e düşerken de tek bir yazısı yok.284 den almış mış. ergo cuğum da gelmiş. dmrçelik nerede picky falan onlar da gelsin. fedorlarına laf çakıyoruz sonuçda. Savunmaya geçmesi lazım hepsinin.
Bir hisse topiğinde birden bire bir adam belirir günde 10 15 goy goy mesajı yazarsa devamlı bir yön işaret ederse o adam normal bir adam değildir. Ne yönü işaret ediyorsa tersine hareket edin. Bu gibi tipler zaten operasyon bittiğinde bende çok zarardayım ühü ühü sattım çıktım battım imajı çizer bir başka topikdeki görevlerine doğru yelken açarlar. O kadar yüzsüzlerdir ki insanlar bu tiplere üzülürler bile.!! Yazık ne kaybetti oysa çok iyi birisi idi.!!!
Bu tipler eskiden açık açık ALIN derlerdi. Şimdi ler de bu suç falan işte .Alttan alta "ALSANA" imajı çizmek moda. Bir kaç nickle grup halinde soru cevap şeklinde ya arkadaşlar ucuz mu. evet evet ucuz. ee ben alıyorum . Walla zengin olacağız. Düşse de alsak (biz satıyoruz sen satma) kredili de alıyorum o derece ucuz. (satmakda zorlanıyoruz hadi biraz daha yüklen) Toplanmalık hisse der çekilirim. alakalı alakasız X linkleri falan la karışık . Sonra işte arkadaş borç istedi sattım. Aaa geçen hafta zaten satmıştım. Hatta süre uzasın içlerinden bende hiç o hisse olmadı falan diyen de çıkabilir.
Bu gürühun tersi ekipde vardır. Bedelli gelecek. Şirket batık. Borç dönmez. Sektör bitik. Kendi aralarında sözleşmiş gibi her gün bunları tekrarlarlar. Bunu gördüğünüz zamanda dalın. Hiç sekmez.
Bu ülke insanlarının en büyük derdi çok çabuk unutmaları. Misal dilan polat falan 2 seneye tr nin bilmem nesi gurur kaynağı falan diye ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın. Unutulur. Alkışlanır. Bravo be. Bu human01 mesela geçen sene eregl 3 dolar 2 aya işler düzelecek ben ufaktan toplamaya başladım yazar. 1 sene sonra mathias sorar ne yaptın eregl leri. Bende hiç eregl olmadı ki der. Al buyur burdan yak. Birde topiklerde hölölölö yatırım dersi falan verir insanlara.
O yüzden fedorrrrrrr peşindeyim aslan parçası.
Olaya karışmak istemem aşık atışması gibi olmuş zevkle okudum. :D Da bir sey yazmadan edemedim Mathius, sözüm sana... fedoramca nasıl tahtayı oynatsın söylediği raksamlarla o tahtalar nasıl oynasın sen hiç bu hisselerin işlem hacmine bakmaz mısın, diyelim ki iddia ettigin hibi adam tahtacıyla hareket ediyor sen etme yaparsın degerlemeni temel analizini uymazsın hem adam tahtacının elemanı olsa gene iddia ettiğin gibi burda ne isi var 10 kisinin okuduğu forum yerine youtube twititi instası sosyal medyaya gider investinge gider ki -eregli aefes gibi tahtalarda öyle sığ hisselerdeki gibi, o konsepte, senin düşündüğün anlamda tahtacı olmaz fonlar, ky, yabancı, bankalar ordadır derinlikli tahtalar bunlar.- yaklaşımın mantıksız bence
aaa pardon tabi aracı kurum yetkilileri fon yöneticileri büyük oyuncular falan buraları okuyamıyor demi. X investing hisse net. Buralar onlara yasak nick de alıp yazamıyorlar. Zaten gerçek kimlik no larımız ile kayıt oluyoruz buraya. O bakımdan bilo kadar saf bilo kadar tertemiz burada yazan çizen herkes.
Bak X de paralı üyelik açıp boyuna tersde kalan ama yine de 50 100.000 takipçisi olanlara. Bunlar hep buralardan yetişme. Sen bu adamların kendi paraları ile mi poz aldıklarını sanıyorsun.
Bir tane yorum yazarsın beklentini yazarsın tutar tutmaz masumdur. Ama ısrarla yön belirtip HELE DE TERS yöne gidiyorsa hisse. O zaman sen art niyetlisindir. Nokta.
Adam şaka gibi ya. Hala su üstüne çıkıyor. 300 de ucuz 200 de almıyor. 300 de her gün yazıyor. Hisse 200 e düşerken iddiasına göre hemde taşıyorken tek bir yazısı yok!! Ne kadar ilginç değil mi ?
Hisse 2.5 dolar adam her gün nasıl kredili aldığından dem vuruyor. Hisse 1.2 dolara düşüyor. Çok neşeli bizim ki. Ama aaaa..O da ne. 400.000 borç istiyor arkadaşı diye cumburlop bütün malları dolar bazlı yarı yarıya satıyor falan. Ne kadar iyimser ne kadar hümanist ne kadar naif. Ne dost canlısı bir arkadaş.
Fordda mı eregli de hatırlamıyorum bana da tahtacı mahtacı tahtacinin elemanı falan dedin zamanında Allah aşkına bir islem hacimlerine bak ben Ford'un tahtacısı ve tahtacinin elemanı olsam burda ne isim var havaide Malibu mu yudumluyor olurum :D lütfen biraz mantık,
tabi bu mecrakarda herzaman şüphe iyidir... şüphe her zaman kurtarır, bu konuda bir sey diyemem her zaman şüpheci yaklaşım iyidir ama mantık çerçevesinde... Az bi ihtimal fon yöneticileri vs buraları dediğin gibi belki de okuyorlardır lakin onlar bence yazmaz zaten sadece okur havayı koklamak için
İmza: Bes matigiyla hisse biriktiren ky
Hisse 400 den 1200 e gelirken izleyip 1200 lerde birden bire froto başlığında beliren birisisin.Senin gibi leri gördüm de 1100 lerden sattım hisseyi 3 ay önce. Biriktir tabi bes mantığı sepet mantığı sanatsal biriktirme bile yapabilirsin.
Bak ışık ökte şubat ayında bilanço ayağına nasıl köpürttü eregl yi . eregl 50 tl de idi. Ne diyorsun bu işe. Bak son videolarını izle. En iyi biz biliriz SPK bizi çağırıp konuşsun anlatalım diyor. Ne kadar biliyor değil mi?
Sence bu ışık bey buraları okuyor mudur. Peki yazıyor mudur.? Borsa nın bilanço trend teknik analiz 2 çizgi hrc fiyatları falan olduğunu sanmıyorsun değil mi kardeş.
ergo şu arkadaşın imlasına bir baksana hatalar var bezelyeler ile düzelt sana zahmet.
Bence hiç bulaşma. Ereğli'yi benim düşürdüğümü düşünecek kadar sığ bir insana ne anlatabilirsin ki?
Ulan onu yerinden bir kademe oynatacak gücüm olsa, senin gibi MAL'a burada laf anlatıyor olur muydum acaba... PAramı eziyor olurdum.
Adama ekran görüntüsü atıyoruz işte zarar diye, photoshop diyor, bak bakalım oynama var mı diyorum ses yok, video atayım özür dileyecek misin diyorum herkesten, ses yok... Boşver ne yazıyor bilmiyorum da size de bulaşmasın...
İşte bu yüzden FORUMU MESGUL ETMEMEK İÇİN, - millet küfür edecek, haklı da -... bunlarla muhatap olmuyorum ama engelledim şimdi, uzunca bir süre de yazmayacağım.
Hiç meşgul etmedin ki sen birader zaten eregl topiğini. 6 ayda bir yazı yazıyorsun büyük keyif ile okuyor herkes yazdıklarını. Hadi ben kaçar bol bol toplayın işte. Önümüzdeki 5 seneyi toplama biriktirme yılları ilan ediyorum size. Zaten ne demiş büyük düşünür trader ve aktivist human01. Bir yatırımcı gerekirse 5 sene yüzde 50 ekside beklemeyi bilmeli.
Hadi size iyi beklemeler.
Allah bana da sardın :D Kardeşim 2017 de üye olmuşum mesaj sayım ortada ben düşüslerde ortaya cıkan biriyim fiord 1200 den ilk 860 a düserken düşüşü Sonlanmasini beklerken zaman gecsin diye temel ansliz vs oylesine yazdım, genelde yazmam düsen bicak tutulmaz düşüşün sonlanıp yataya sarmasiini beklerken vakit gecsin diye yazdim oyle cok yazan biri degilim zaten git bak frotoya ne zaman yazmışım ben bes mantigiyla biriktiren biriyim derin düşüsler benim icin fırsat tabiki düşüşleri kolluyacağım
Ereğli'yi ben düşürdüm, Ford 'u sen düşürdün... Forumdan iki kişi daha bulsak, insafa geliriz birlikte bisti 15 binlere götürürüz biz :)
Ne dua alırız be!
Akşama çizeyim şu an müsait olamıyorum, akşamdan akşama :) Dün nasıl çizdim ama :) Çat millet satarken girdim alttan, 15 milyon civarı :) CIZZ! ALLAH bereket versin...
Efes'i de 50'ye çekip oradan 500-1000-10 bin, 3 yıl sonra 100 bin yapacağım! Okuyanlar faydalansın :)
EREGL günlük, İş Yatırım dün aldığı 15 milyon lotun şu ana kadar yarısını vermiş, güzel trade etti, dünkü hareketin Altından sadece HEDGE çıktı maalesef, ne umduk ne bulduk!
Bu arada burası şenlenmiş gene :)
https://i.hizliresim.com/gewi21x.PNG
Sen hastasın. Psikolojik tedavi alman gerek.
------------------------
Matreyuuuuz gene kattın ortalığı birbirine kankan denizli83 ile beraber
HAşerat ile mücadele etmeyince de olmuyor. O yüzden gelmiştim, temizlendiyse gideceğim...
Zaten yeterince derdimiz var...
Kendim için demiyorum da, ALLAH rızası için, şunlar yazınca aklı başında insanlardan bir kaçımız tepki versin.
Yoksa azıyorlar...
Kalın sağlıcakla...
ISMEN'de ne dolaplar çevirmişim, Sevgili KARTOPU da bilir beni, ne dolaplar çevirmişim mesela, o zamanlar :)
Özelden birileri yazmış da bilmem neymiş de, REX'i kastediyor sanırım benim onla iş çevirdiğimi düşünüyor.
REX ile dünyanın kavgasını ettim REis aşkı yüzünden ama seviyesini her zaman korumuştur, bir hukukumuz var. Yine hemen hemen her hisse tavsiyesinde de yine eleştirmişimdir.
Herkes kendi aklını uygulasın...
Ereğli'yi satmak için almadım evet ama bu kadar can yakacak diye de almadık. Ben en çok mağdur olanlardanım. Sattım, sattığımla bile mağdur oldum. Hala da o lotların gerisindeyim.
Keşke hayatta her şey planladığımız gibi olsa...
Kalın sağlıcakla, bol kazançlar :(
Sevinmek için sevmedik :,( ama bi de sevindir yaahuu
Ytd
Trendyol hocam nerde acaba özletti kendini gelse de biraz batık spor hissesi pazarlasa çömez kylere
Önemli. Çin' in yavaşlayan genel piyasayı ve özellikle emlak sektörünü canlandırmak için daha sert müdahale yapmayı planlıyormuş.
https://www.bloomberg.com/news/artic...rnd=next-china
(Bloomberg) -- Konuya aşina olan kişilere göre Çin, tüketimi teşvik etmek için milyonlarca ailenin borçlanma maliyetlerini düşürme hamlesini hızlandırırken, bu ayın başlarında 5 trilyon dolardan fazla ödenmemiş ipoteğin faiz oranlarını düşürmeye hazırlanıyor.
Bazı bankaların ipotek oranlarında yapılacak ayarlamalara hazırlanmak için son hazırlıkları yaptığını söyleyen kişiler, özel bir konuyu tartışırken kimliklerinin açıklanmasını istemedi. İnsanlardan biri, bazı ev sahiplerinin 50 baz puana kadar anında faiz indiriminden yararlanabileceğini söyledi.
İnsanlar, zaman çizelgesinin henüz kesinleşmediğini ve hala değişebileceğini söyledi. Çin Halk Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi, yorum taleplerine yanıt vermedi.
Bloomberg News, bu ayın başlarında yetkililerin, bankaların genellikle ipotekleri yeniden fiyatlandırdığı Ocak ayından önce borçluların mevcut borç verenlerle şartları yeniden müzakere etmelerine izin vermek için bir plan üzerinde düşündüklerini bildirdi. Konuya aşina olan kişiler, önerilen kesintilerin muhtemelen toplam yaklaşık 80 baz puanlık iki adımda gerçekleşeceğini söyledi.
Politika yapıcılar, zayıf iç harcamalar ve kötüleşen deflasyon riski nedeniyle hanehalklarının mali yükünü azaltmak için baskılarını artırıyor. Çin, ortalama ipotek maliyetlerini bu yıl rekor düşük seviyeye çekmiş olsa da, bankalar mevcut kredileri gelecek yıla kadar yeniden fiyatlandırmayacağı için çoğu aile fayda sağlamadı. Eşitsizlik, bazı ev sahiplerini hayal kırıklığına uğrattı ve erken ipotek ödemeleri dalgasını körükledi.
Bu hamle aynı zamanda, giderek artan sayıda Wall Street analistinin Çin'in bu yıl yaklaşık %5'lik ekonomik büyüme hedefini kaçırabileceğini tahmin etmesiyle geldi. Bu arada, Çin hisse senetlerinde derinleşen bir satış, dünyanın en büyük ikinci ekonomisine yönelik güven krizini şiddetlendiriyor ve politika yapıcılar üzerinde aşağı yönlü sarmalı durdurmaları için baskı oluşturuyor.
Çinli geliştirici hisselerinin Bloomberg göstergesi, bazı inşaatçıların anakara borsalarını Hong Kong'a bağlayan bir programdan çıkarılmasının ardından bu hafta %8,3 düşüşle dört ayın en düşük seviyesine geriledi.
China Real Estate Information Corp tarafından Ağustos ayı sonlarında derlenen verilere göre, mevcut ipotekler, ilk ev için yeni verilen kredilerde %3,2 ve ikinci bir ev için %3,5 ile karşılaştırıldığında, ortalama %4 faiz oranına sahip.
Çin'in Çinli borç verenlerde ana varlık olarak sayılan ödenmemiş ipotek miktarı, Haziran sonunda 37,79 trilyon yuan (5,3 trilyon dolar) ile yaklaşık üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Daha fazla faiz indirimi, marjlarının Haziran sonu itibarıyla %1,54 gibi rekor bir düşük seviyeye düştüğünü ve makul karlılığı sürdürmek için gerekli görülen %1,8 eşiğinin oldukça altına düştüğünü gören bankalar üzerinde baskı oluşturacaktır.
Shenwan Hongyuan Group analistleri, ev sahiplerinin 80 baz puanlık bir indirim varsayılarak yıllık faiz giderlerinde 300 milyar yuan'dan fazla tasarruf edeceğini tahmin etti. 1 milyon yuan 30 yıllık ipoteği olan bir hane için aylık ödemesinin yaklaşık% 9 oranında düşeceğini söylediler.
Politika yapıcılar, bu yıl borçlanma maliyetlerini düşürmek için, birinci ve ikinci ev alımları için merkezi hükümet güdümlü bir ipotek oranı tabanını hurdaya çıkarmak da dahil olmak üzere bazı güçlü adımlar attılar.
Yine de Pekin, emlak sektöründeki gerilemeyi kontrol altına almak için mücadele etti ve şimdi artan korumacılık ve ihracata ağırlık veren titrek bir küresel görünüm olasılığıyla karşı karşıya. İç talebi canlandırmayı amaçlayan birkaç önlem turu, geri çekilmenin üstesinden gelmek için çok az şey yaptı, hükümetin büyüme hedefini tehlikeye attı ve ekonomistleri ek teşvik çağrısında bulunmaya teşvik etti.
Bugun: https://upload.idealdata.com.tr/images/xA8S69H
Dun:https://upload.idealdata.com.tr/images/0BViJQl
dun 45 den o hareketi yapmasa idi bugun biraz eregli alicaktim o hareketi yapinca almadim
vardir bunda bir hayir benim icin
Eee dün sana en iyi poz kapama olur dedim di. Altın maltın uçtu millet bedelsiz yok insider falan. Başladı işte naber kapak falan. al herkes artı da eregl eksi de bugün de.
Bu işler böyle 15 dk da hazır lıp 15M u cukkalamakla olmaz. Trend başlangıcı hele böyle hiç olmaz.
EREGL günlük, BofA piyasayı ipten aldı, İşYatırım aldığı 15 mly un 9.5 mly nu sattı,
https://i.hizliresim.com/b7v73w6.PNG
Altın BENCE (bakın bence diyorum) aportta bekletilen bir haber. Bir ciddiyeti yok bence. Endeks ve eregl zirvelerde iken geldiği gün haberin içeriği ve geliş şekline zamanlamasına dikkat dedim di. Doğu akdeniz de petrol çıkıyordu gabarda bilmem ne kadarlık petrol vardı işte karadeniz gazı falan ne oldu. Bu da böyle birşey işte. Çok zorda kalırsa tahtacı şu bu hemen bir saçma teknik haber patlatacaklar hayde hurra bi operasyon daha. Sonra yine tıs. 2 sene sonra kimse konuşmaz olur altını falan.
ALTIN mı BEDELSİZ mi haberin birisini patlatsında SASA gibi %3 GAP lı açsın malı çıkalım, sonrasında ne yaparsa yapsın! Senin gibi EREGL yi kötüleyip diplerden almaya çalışırım :)
Yapmıyor ki piyasa beklentisinin üzerinde gelen görünürde iyi olan Bilanço yu bile hiç etti! Yatay pozitif açıp negatif kapanış yaptı, mal çıkma fırsatı vermedi!
Şu benim 62.250 tl maliyete nezaman gelir.
Ben isdmr e ger döneyim bari :) bugün tadı yok ereglinin şu ana kadar..
Bakın arkadaşalr ben ömrü hayatımda biste hiç toplu para gömmedim vur kaça niyetlenmedim ben Ky yım haddimi bilmem gerek, karşımda kim var yabancı fonlar, yabancı bankalar, bankalar, büyük fonlar , algoritmik otomatik sistemler, botlar yazılımalr vb
bünyesinde binlerce analist çalıştıran kurumlar.... Ben ky olarak bunlarla başa çıkabilememin 3 yolu var sabır, bilgi (özellikle temel analiz ve değerleme yöntem ve teknikleri, az ucundan teknik), ihtiyaç olamyan bir parayla az az bes mantığıyla Biriktirme ...
lakin çevremde öyle şeyler duyuyorum ki sıfır bilgiyle sadece tüyo bilmem ne sosyal medya vs duyarak elindeki avucundaki toplu parayı biste gömenlere hayret ediyorum....tamamen atıyorum bana göre ederi 300-400 tl olan masa sanadalye şirketi 9-10 binden işlem görüyor adam bana yükselecek dediler öyle duydum kuşlu sitsede öyle yazıyordu vs deyip sıfır bilgiyle kredi çekmiş arabasını satmış tepelrden girmiş sonrasında satma fırsatı bile vermeden ederinin 10 katına düşürmüşler yani 9-10 binden işlem görürken ederi olan 300-400 tl nin 10 katına düşüyor 3,5-4bin günlük işem hacmi taban (malum turizm şirketi bu hisse k ile başlıyor :D )
böyle olaylar yaşanıyor ben duyduklarıma inanamıyorum gerçekten ky bana göre ancak bes mantığığıyla sabırla biriktirerek bilgiye yatırım yaparak(temel analiz, değerleme, teknik vb) başarlı olabilir vur-kaçların sonu çekirgenin hikayesine benzer
eregl tabi masa sandelye şirketi olmadığı açık ilk biriktirmeye başladığımda tabi hep zarar görüyorum ekranda zaten az az birktiryorum sonraki zmanalrda yaşadığım tecerübelerden ve başka saçma sapan hisselerin mağdurlarından duyduklarımdan hareketle dedim ki param kalacaksa ereglide kalsın çünkü o kadar dandik şirket var o kadar saçma olaylar yaşanıyor ki eregli bunalrın yanında düşse de kalksa da bir yıldız gibi kalıyor...
ben ereglide değerleme yaptıktan sonra bazen ağırlık azaltır veya arttırırım dolar bazlıda bakarak bunun dışında her zman ereglideyim
yani öyle bir yiğit... düştüğü yerden eninde sonunda kalkar diye düşünüyorum, zaten eninde sonudna enflasyonu telafi eder diye düşünüyorum nihayetinde saçma sapan hareketelr yapan masa sandalye şirketi değil
BES mantığıyla biriktirenlere çok iyi fırsat verdi bence nihayetinde birgün EREGL ne olduğunu kim olduğunu hatırlayacak....
tamamen şahsi görüşlerim olup ilgili mevzuat çerçevesinde asla yatrıım tavsiyesi değildir. Herkesin yatırım anlayışı kendine
Toplu paran varsa bu ülkede ucuz ve sağlam hisseleri alıp yatacan üstüne... Ama aldığın yer önemli tabiki..
Bes mantığına gelince , kesinlikle bes yerine bu yapılmalı...