Originally Posted by
virtue
Rüşvet mi daha iyi ahlaksızlık mı...
Evime ve işyerime yakın olan iki eczaneden de ilaç almıyorum.
Neden mi?
Doktorun yazdığı (ki çoğu kez ben adını söylüyorum) ilaçları etken maddesi aynı diye eşdeğerli olan fason, adı duyulmamış ilaçlarla değiştiriyorlar.
Örneğin herkes bilir ki Agumentin antibiyotiği gerek üreten firma gerekse etkisi olarak herkesçe bilinir. Doktor, onu yazsa da bu eczaneler asla aynını vermezler. Size de doktor şunu yazmış, bende yok demezler. Aksine doktorun yazdığını talep ettiğinizde ben yasal olarak eşdeğerini veriyorum, doktorunkini vermek zorunda değilim diye bir de size fırça çekerler. Verdikleri antibiyotik hiçbir iyileştirici yanı olmadığını bizzat ben deneyimlemiştim.
Şimdi bu kazanç helal mi, ahlaki midir?
Hem ağrın, iltihabın devam ediyor, hem acı çekiyorsun. Yani doktora gidip şifa bulamıyorsun.
O eczaneler de şu fason markaların verdikleri promasyonları cebe indiriyorlar. 10 adet satarsan 1-2 adet bedava veriyorlarmış. Günde kaç adet sattıklarını ve aydaki cirolarını hesaplarsan elbette servette artış olur.
Bir zamanlar da doktorlar şu ilacı yazarsan adamlara kredi kartı vermiyorlar mıydı, bedava tatil teklif etmiyorlar mıydı. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.