Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8045 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Rüşvet mi daha iyi ahlaksızlık mı...

Evime ve işyerime yakın olan iki eczaneden de ilaç almıyorum.

Neden mi?

Doktorun yazdığı (ki çoğu kez ben adını söylüyorum) ilaçları etken maddesi aynı diye eşdeğerli olan fason, adı duyulmamış ilaçlarla değiştiriyorlar.

Örneğin herkes bilir ki Agumentin antibiyotiği gerek üreten firma gerekse etkisi olarak herkesçe bilinir. Doktor, onu yazsa da bu eczaneler asla aynını vermezler. Size de doktor şunu yazmış, bende yok demezler. Aksine doktorun yazdığını talep ettiğinizde ben yasal olarak eşdeğerini veriyorum, doktorunkini vermek zorunda değilim diye bir de size fırça çekerler. Verdikleri antibiyotik hiçbir iyileştirici yanı olmadığını bizzat ben deneyimlemiştim.

Şimdi bu kazanç helal mi, ahlaki midir?

Hem ağrın, iltihabın devam ediyor, hem acı çekiyorsun. Yani doktora gidip şifa bulamıyorsun.

O eczaneler de şu fason markaların verdikleri promasyonları cebe indiriyorlar. 10 adet satarsan 1-2 adet bedava veriyorlarmış. Günde kaç adet sattıklarını ve aydaki cirolarını hesaplarsan elbette servette artış olur.

Bir zamanlar da doktorlar şu ilacı yazarsan adamlara kredi kartı vermiyorlar mıydı, bedava tatil teklif etmiyorlar mıydı. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Rüşvet mi daha iyi ahlaksızlık mı...

Evime ve işyerime yakın olan iki eczaneden de ilaç almıyorum.

Neden mi?

Doktorun yazdığı (ki çoğu kez ben adını söylüyorum) ilaçları etken maddesi aynı diye eşdeğerli olan fason, adı duyulmamış ilaçlarla değiştiriyorlar.

Örneğin herkes bilir ki Agumentin antibiyotiği gerek üreten firma gerekse etkisi olarak herkesçe bilinir. Doktor, onu yazsa da bu eczaneler asla aynını vermezler. Size de doktor şunu yazmış, bende yok demezler. Aksine doktorun yazdığını talep ettiğinizde ben yasal olarak eşdeğerini veriyorum, doktorunkini vermek zorunda değilim diye bir de size fırça çekerler. Verdikleri antibiyotik hiçbir iyileştirici yanı olmadığını bizzat ben deneyimlemiştim.

Şimdi bu kazanç helal mi, ahlaki midir?

Hem ağrın, iltihabın devam ediyor, hem acı çekiyorsun. Yani doktora gidip şifa bulamıyorsun.

O eczaneler de şu fason markaların verdikleri promasyonları cebe indiriyorlar. 10 adet satarsan 1-2 adet bedava veriyorlarmış. Günde kaç adet sattıklarını ve aydaki cirolarını hesaplarsan elbette servette artış olur.

Bir zamanlar da doktorlar şu ilacı yazarsan adamlara kredi kartı vermiyorlar mıydı, bedava tatil teklif etmiyorlar mıydı. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
    Yazdiginiz her sey dogru..

Hatta isi oyle bi azitmislardi ki doktorlarin .ezevenkliklerini bile yapiyorlardi bi ara...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yazdiginiz her sey dogru..

Hatta isi oyle bi azitmislardi ki doktorlarin .ezevenkliklerini bile yapiyorlardi bi ara...

Syg,
    O dediğinizi tıbbi mümessiller aracılığla yapıyorlar
    eczacılarla değil
    istisna temiz doktor abiler kusura bakmasınlar
    ama öyle.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz