Aynı şekilde Mart 2024 de de HRC fiyatı bu seviyeden fazlaymış ama EREGL grafiğe baktığımda çok olumlu bir şey göremedim, alırlarsa da tepti alımı olur bence!
Printable View
Temettü tarıhı hakkında tahmini olan,genel kurul yanı..
İki gün önce, Türkiye koşullarındaki (borç, demografik yapı, jeopolitik, üretim yapısı, gerçek döviz rezervleri vs.) bir ülke için kabul edilemez ölçüde olumsuz seyreden dış yatırımlara ilişkin bir hatırlatma yaptım. Ertesi gün Çinlilerin otomotiv yatırımlarına ilişkin haberler servis edildi. Piyasanın hassasiyetlerini gayet iyi biliyorlar bu efendiler. Şubat ayı enflasyonu da yüksek bekleniyordu ama orada da bir şeyler yapıldı böylece piyasaya moral verecek bir faiz indirimi ihtimali yükseldi. Kamu maliyesi bu derece bozuk olmasa stopajı düşürüp onu da faiz indirimine katmalarını isterdik. 2025 hesap döneminin birinci, ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde kapsam dâhilindeki mükellefler, enflasyon düzeltmesi yapmayacaklar diye bir haber okumuştum, etkileri üzerinde düşünmek lazım? Bankalar zaten muaf tutuldu.
Kredi piyasası da fena değil haberlere göre, özel sektör faizlerden ve değerli TL'den şikayet ediyordu. Döviz kredileri tam bu derde deva niteliğinde (geçici olarak). Kısa vadede döviz kredileri arttıkça hem daha düşük faizli krediye erişim oluyor hem de kurlar döviz talebi nedeniyle yukarı çıkıyor. Yeter ki şok kırılmalar olmasın!!! Bir kaç güzel haber gelme olasılığı daha var önümüzdeki günlerde.