Ek 12874
migros'un önerdiği 2,56'daki 31 lot manidar mı sizce? :)
Printable View
Ek 12874
migros'un önerdiği 2,56'daki 31 lot manidar mı sizce? :)
en kötü birleşip mahkemeye vermek,
hocam benim bildiğim hisse sahibi istemediği sürece ortaklıktan çıkarması yasal değil... Ama senin başına gelmiş bu durum..bize de örnek olabilir. Akfen de kottan çıkarken mi bu rakamı belirlediler...kap a haber düştükten ne kadar süre sonra size parayı yatırdılar.. Bir de çıktığında değeri kaç tl idi... Eywallah
Aekadaslar spk ya dilekce ve Cumhurbaskanligi iletisim hattina yazmaya basliyor muyuz birlikte hareket edelim bnce hakkimizi yedirmeyelim
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bimer e yazdım. Gelen cevaba gore yılbaşında adliyedeyim. itee köpeee kan emici sivrisineklere kaptıracak mal yok bende
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bnde bu aksam cimer ve bimere yazacagim
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar meraba şuan hiç bir yere şikayetlik durum yok hissenin yüzde 97 sini elinde bulundurmuyor kottan çıkma kararı için daha genel kurul yapılıp onaya sunulacak orda kim kabul edip etmeyecek hissedarlar kabul demez kendilerinin oyuyla kabul görse bile 2.56 dan çağrıya vermezlerse yine 97 yi tamamlayamazsa hisseyi yine kapatamazlar gelişmeleri görmek lazım hisse zaten dipte beklemekten başka varmı en fazla zaman kaybı olağanüstü genel kuruldan kottan çıkma teklifinin
kabul görmeyeceğini düşünüyorum
KAP: KIPA [ ] KİPA TİCARET A.Ş. Maddi Duran Varlık Satımı
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/647649
Dosyalar:
Maddi Duran Varlık Satımı 2017-12-28
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği Alışveriş Merkezi
Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü Mersin İli, Mersin Merkez İlçesi, Çiftlik Köyü, 128 Ada, 2 parsel'de kayıtlı bulunan, 35.234,00m2 yüzölçümlü taşınmaz
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 2017-11-17
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? Evet
Toplam Satış Bedeli 110.000.000,00-TL+KDV
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%) 3,0
Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) 8,3
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) 4,8
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) 6,1
Satılan Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%) 2,6
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%) 4,7
Satış Koşulları Diğer (Other)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih 28.12.2017'de tamamlanmıştır.
Satış Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi Olumlu
Elde Edilen Maddi Duran Varlık Satış Karının/Zararının Tutarı 49.947.546,00 TL Kar
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği Şirket operasyonlarında ve işletme sermayesi finansmanında kullanılacaktır.
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi -
Karşı Taraf Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti.
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? Hayır (No)
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği İlişkili Taraf Değildir.
Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı Önemli Nitelikte İşlem Değildir.
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi Karşılıklı görüşmeler ve pazarlık neticesinde belirlenmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendi mi? Düzenlendi (Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni Düzenlendi.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası 13 Ocak 2017 No 2016-008-269
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş.
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar 60.300.000 TL +KDV
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi Değerleme raporunun üzerinde satış bedeliyle gerçekleştirilmiştir.
Açıklamalar
Açıklama 28.12.2017 tarihi itibariyle Şirketimiz mülkiyetinde yer alan gayrimenkullerden Mersin Alışveriş Merkezi'nin Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye satışı 110.000.000 TL + KDV bedel ile tamamlanmış ve tapu devri gerçekleştirilmiştir.
Satış bedelinin 29.800.000 TL'lik kısmı teminat mektubu karşılığı vadeli (8 ay sonra) tahsil edilecek olup, kalan kısım peşin olarak tahsil edilmiştir.
Söz konusu işleme ilişkin; Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 17.11.2017 tarihli toplantısında, Mersin Alışveriş Merkezi'nin muhtemel satışına yönelik görüşmelere başlandığı, muhtemel alıcı ile satış vaadi sözleşmesi imzalanması dahil belli bir aşamaya gelindiği ifade edilmiştir. Diğer taraftan, konu ile ilgili görüşme ve pazarlıkların devam etmesi, konunun bu aşamada kamuya açıklanmasının ticari mahsurları olması nedeniyle, Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması için SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi" başlıklı 6. maddesi kapsamında, Mersin Alışveriş Merkezi'nin muhtemel satışına yönelik olarak gerekli gizlilik koşullarının sağlanması kaydıyla konunun kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir.
Çok geç gelen bir haber...